Hotspot // Opening van de pizzabakkers in Rotterdam! - De Genietende Foodie

Hotspot // Opening van de pizzabakkers in Rotterdam!

Yes, de pizzabakkers zijn neergestreken in Rotterdam! Wat is het verhaal achter dit succesvolle concept en  waar haal je deze heerlijkheden?! Lees het hier.

Het is een feit. De pizzabakkers zijn neergestreken in het prachtige Rotterdam, op de Pannekoekstraat om precies te zijn. Afgelopen donderdag genoot ik met vrienden van een proefdiner bij deze nieuwe hotspot. Vanaf vandaag, zaterdag 20 mei, is deze plek open voor jou. Kom jij tijdens de opening gratis proeven van deze heerlijke pizza’s? Ik vertel je graag waarom je hier even lekker een pizzaatje wilt gaan eten.

Gluren in de keuken van de Italiaanse pizzabakkers

Het voormalige pand van tapasbar Barcelona herken je bijna niet meer terug. Na een flinke verbouwing hebben de wilde kleuren plaatsgemaakt voor frisse blauw en grijstinten. Tinten geheel in stijl bij de andere vestigingen van de Pizzabakkers. Dit is namelijk alweer nummer 9. Ik was wel benieuwd naar de succesverhaal, dus sprak tijdens het proefdiner met een van de eigenaars, Siang-Lan Go.

‘Met vier vrienden begonnen we ongeveer 8 jaar geleden dit avontuur. Het kriebelde altijd al om een eigen restaurant te beginnen. Een restaurant met de focus op goede producten, kwaliteit en passie. We werden toentertijd op slag verliefd op een pand in Amsterdam. We keken elkaar goed in de ogen, besloten de gok te wagen en zitten nu hier, in alweer het negende filiaal’. Het mooiste hieraan? De passie in Siang-Lan’s ogen. De stap durven nemen, vriendschappen riskeren en in the end een prachtig concept neerzetten.

Extra bijzonder aan de inrichting vind ik de open keuken achterin het pand. Tijdens het eten kijk je je ogen uit bij de Pizzabakkers in Rotterdam. Het geeft een hele leuke, gezellige sfeer. Juist omdat je vanuit elke plek deze keuken in kan kijken, tof! Als je goed oplet kun je misschien nog wat van de geheimen van de Italiaanse koks meenemen naar huis ;-)

Traditioneel, goede kwaliteit & een eigen twist

We begonnen de avond met verschillende antipasti, waarbij we door de binnenvallende avondzon direct het Italiaanse zomergevoel kregen. Vooral de uienchutney op de zachte kaas & de gevulde tomaat met ansjovis en olijven was een favoriet. Oh, en de focaccia moet je écht bestellen. Zo zou je hem het liefste overal willen eten!

Tijdens het proefdiner mocht we alle bevinden opschrijven. Eerlijk? Deze waren behoorlijk positief, met eigenlijk maar een aantal klein punten. Zo is de smaak van de Da Noi echt onwijs lekker, maar misten wij er een beetje groen op. Ook waren er een paar kleine opstartproblemen. That’s it!

De pizza’s zijn elk goed van kwaliteit, zijn lekker op smaak, zijn belegd met verse ingrediënten en hebben een leuke eigen twist, top! Zo is de burrata op de proscuitto pizza echt waanzinnig lekker. Stiekem waren we allemaal jaloers dat we de fungi niet gekozen hadden. Dit was unaniem de favoriet van de vier.

Mijn tip? Bewaar een beetje plek voor het dessert! De tiramisu was heerlijke klassiek, zoals je hem in Italië eet. Jammergenoeg was de panna cotta uitverkocht, dus daar gaan we voor terug. Oh, en de calzone gevuld met pure chocolade wil ik ook nog gaan proberen. Dat klinkt toch alleen al waanzinnig lekker?

Trek in een snelle hap? Loop dat even langs bij de Pizzabakkers Rotterdam! De pizza zijn van goede kwaliteit, de smaak is erg goed & er zit een prachtig passievol verhaal achter dit succesvolle concept. Mij zien ze er zeker vaker terug! 

De Pizzabakkers Rotterdam
Pannekoekstraat 68A
Rotterdam, Centrum
Blijf op de hoogte via Facebook

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

2 Comments

  • Daniëlle – Foodaholic.nl 7 juni 2017 14:47

    De pizza’s zien er heerlijk uit. Ik ga hem zeker even onthouden!

    • Kim 21 juni 2017 14:51

      Dankjewel Danielle! Ondertussen al langs geweest om hier samen met vrienden te genieten?!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...