Hotspot // Dineren bij NY Basement in Rotterdam - De Genietende Foodie

Laat je verrassen door verfijnde, bijzondere smaken bij NY Basement in Rotterdam. Mijn tip, vraag om een bijpassende cocktail. Dat is pas genieten!

Welke stedengids, reiswebsite of hotspot artikel je over Rotterdam ook raadpleegt, Hotel New York is altijd beschreven. Niet geheel vreemd natuurlijk, maar haar prachtige zusje verdient eigenlijk diezelfde aandacht. Ken jij het zusje NY Basement al? Een prachtige plek geheel in jaren ’20 – ’30 stijl waar je heerlijk geniet van verfijnde, bijzondere gerechten. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder…

Alsof je een film binnenstapt

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door NY Basement om de eigentijdse gerechten te proberen. Dit bijzondere zusje van Hotel New York stond al een tijdje op mijn to go lijst. Mijn bekendheid ging niet verder dan de goede cocktails, dus vond ik dat ik reden genoeg had om samen met mijn vriend aan te schuiven. Aanschuiven om de hele avond te genieten van verschillende gerechten, cocktails en wijnen.

Wanneer je via het trappetje naar het souterrain van het karakteristieke pand afdaalt, heb je het gevoel alsof je een film scène binnenstapt. Van de kleine tegels tot de lp’s aan de muur, de jaren ’20 – ’30 stijl is niet te ontkennen. Alleen de prachtige bar al, het is een ware blikvanger! Door de keuze van inrichting ademt deze grote ruimte warmte, waardoor het gelijk huiselijk aanvoelt.

Verfijnde, bijzondere smaakcombinaties

Verrast werd ik zeker door de verschillende gerechten die tijdens deze avond geserveerd werden. Zo blijft de zeeduivel met o.a. radijs, krokante zuurdesem en een vinaigrette van snijbonen mij door haar pure, frisse smaak nog steeds bij. Bij de vleesgerechten sprak de grillsmaak van de buikspek & ocean beef, maar deze overheerste niet. Oh, en de schaaldiersaus bij de ravioli van gamba, daar zou ik het recept wel van willen…

Hetgeen mij het meeste opvalt aan de gerechten is de verfijnde smaakcombinaties. Wanneer je alle ingrediënten van het gerecht tezamen proeft, proef je de bijzondere smaken van het gerecht. Heerlijk! Neem daarbij een goede basis aan ingrediënten, wat de gerechten van hoge kwaliteit maakt.

Tot slot vind ik het lef van de chef ook benoemingswaardig. Een jus van Taggiasche olijf? Dat zie je niet  in elk restaurant. In combinatie met de geroosterde prei, runderlende en puree van gebakken ui waanzinnig goed. Die verfijnde, bijzondere smaakcombinaties. Dat is de reden waarom je gewoon wilt gaan dineren bij NY Basement.

Cocktails bij je gerecht?!

Het leuke aan NY Basement vind ik de eigenheid. Niet alleen met de stijl van de inrichting en verfijnde gerechten, maar juist met de dranken. Niet alleen zijn de wijnspijs combinatie goed passend, er werd volop geëxperimenteerd. Zo begonnen we de avond met een cocktail aperitief, welk gereserveerd wordt in Engels servies. Hoe tof is dat?!

Daar blijf het niet bij. De kalfszwerik wordt geserveerd met een bijpassend cocktail. Inderdaad, geen wijn maar een cocktail. Helemaal afgemaakt met gekrulde selderij garnering. De smaken van het gerecht met o.a. de selderij gin en longpeper siroop gingen mooi samen. Tuurlijk moet je wennen aan de sterke alcohol smaak bij een gerecht, maar de smaakcombinatie is prachtig. Juist die eigenheid, dát maakt NY Basement in mijn ogen uniek.

Een unieke plek in Rotterdam om jezelf te laten verwennen met prachtige gerechten. De kwaliteit is hoog, de smaakcombinaties zijn bijzonder & de wijnspijs is uitmuntend. Zeker een hotspot die op je lijstje moet om binnenkort te bezoeken! 

NY Basement
Koninginnenhoofd 1
Kop van Zuid, Rotterdam
Website / Facebook

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier. 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...