Hotspot // Groenten in de hoofdrol - Bertmans Rotterdam - De Genietende Foodie

Sinds kort kun je bij Bertmans Rotterdam ook genieten van een snelle hap of kleine gerechten als diner. Het bijzonderste? Groenten staat in de hoofdrol.

Bertmans staat in Rotterdam vooral bekend om haar vegetarische gerechten. Je kunt hier als vega (liefhebber) namelijk onwijs goed ontbijten en lunchen. Daar schreef ik 1,5 jaar geleden al meer over. Sinds kort hebben ze de kaart uitgebreid met een diner. Afgelopen week was ik samen met een klein groepje medebloggers uitgenodigd om ons te laten verwennen met diverse gerechten van de kaart. Wat ik ervan vond? Ik vertel je er alles over…

Knusse, warme plek voor een gezonde maaltijd

Met de industriële uitstraling, de prominente bar & de grote lichtdoorlatende ramen valt Bertmans sowieso in de categorie hotspot. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het bijzondere aan de inrichting vind ik dat tegen het eind van de avond de locatie echt verandert qua sfeer. Waar overdag dit restaurant veel licht ademt, wordt het tegen het einde van de middag een knusse, warme plek.

Die verandering zie je ook terug in de gerechten. De mooie kommen vol met verschillende groenten roepen gelijk dat warme, comfortabele gevoel op. De verschillende kleuren van de gerechten en de bijzondere ingrediënten zijn een plaatje om te zien. Het nodigt uit om je tanden in te zetten. Deze knusse, warme sfeer maakt het een fijne plek. Een fijne plek waar je heen gaat voor een gezonde maaltijd.

Groenten speelt de hoofdrol

Vega liefhebbers opgelet, de visie van Bertmans Rotterdam wordt ook doorgetrokken naar het avondmenu. ‘Wij zijn gek op groenten. Eigenlijk moet je het zien als een gezonde hap met veel smaak. Je kunt hier even snel komen dineren of uitgebreid tafelen met shared dining’, aldus onze gastvrouw van de avond Kim.

Tijdens de avond krijgen we diverse gerechten van de kaart, waaronder deze groentekoekjes van o.a. wortel, rode biet en zoete ui. Eerlijk? Ik zou dit nooit besteld hebben. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van verschillende soorten groenten. Maar een groentekoekje, in deze combinatie. Ik zou nog even verder gekeken hebben op de kaart.

Het is maar goed dat het op tafel werd gezet. Waarom? Het smaakte echt verbazingwekkend lekker! Goed op smaak, mooi balans in de ingrediënten & veel verschillende smaken. Juist dat was uiteindelijk voor mij ook wel de conclusie van de avond; Wat kan het lekker zijn om veel groenten te eten! Veel van de gerechten zou ik zelf niet besteld hebben, maar die bleken juist onwijs lekker te zijn. Stap dus uit je comfort zone & geniet van deze gerechten.

Mijn favoriet bleek uiteindelijk de zeekraal met de tomaat-paprika salsa, erg lekker. Ook de polenta frietjes met de spicy mayonaise, de kabeljauw (vis van de dag) & de little gem a la plancha vielen erg goed in de smaak. De risotto met prei, courgette en peultjes sloeg ik vanwege de doperwten over, maar mijn tafelgenoten vonden deze heerlijk. Zelf was ik ook erg te spreken over de maïstortilla met gekonfijte eend, het enige vleesgerecht op de kaart.

Ik vertel het regelmatig. Die dagelijkse hoeveelheid groenten, ik red het niet. Alleen daarom al zou het verstandig zijn om met regelmaat bij Bertmans Rotterdam te gaan eten. Je wordt écht verrast met bijzondere gerechten & goede smaken. Neem daarbij de knusse, warme sfeer & je hebt een perfect locatie om even gezellig (snel) te eten.

Bertmans Rotterdam
Zaagmolenkade 15
Rotterdam, Noord
Geopend van maandag t/m zondag
Beschikt ook over een groot, zonnig terras

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier. 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...