Hotspot // Het weekend Mediterraanse beginnen bij Bistro Hartig in Rotterdam - De Genietende Foodie

Hotspot // Het weekend Mediterraanse beginnen bij Bistro Hartig in Rotterdam

Het weekend inluiden met je vrienden onder het genot van goede Mediterraanse hapjes & lekkere wijn? Hartig in Rotterdam is een dikke aanrader!

Het leven moet je vieren. Of dat nu is met een lekkere taart, een gezond recept of een fijn etentje. Zo luidde ik een paar weken geleden het weekend in bij Hartig in Rotterdam met mijn studie vriendinnen. Een tafel vol met Mediterraanse hapjes, lekkere wijn & goede gesprekken. Ik kan je verklappen, dat beviel erg goed!

Warme, mediterraanse hotspot naast de Witte de Withstraat

In de Hartmansstraat, een zijstraat van de drukke Witte de Withstraat, in Rotterdam vind je Hartig. Bar & Bistro Hartig is een leuke, gezellige bistro waar je ontspannen kunt genieten. De kleurige Mediterraanse inrichting geeft direct een warme, gezellig sfeer aan je etentje. Kijk maar hoe tof het eruit ziet…

Zelf ben ik fan van de open keuken, de kopere biervaten boven de bar en de gekleurde muur vol LP covers. Deze hotspot heeft karakter! Juist deze aspecten geven die typische Mediterraanse, warme sfeer aan Hartig. Die sfeer die je op vakantie vindt. Dat niet alleen, dit maakt het een mooie, gezellige plek om een hapje te eten!

Gerechten met die échte Mediterraanse smaken

Al meerdere malen heb ik het Mediterraanse leven mogen ervaren. Niet alleen het leven, ook het eten. Een van de belangrijkste elementen van het eten in deze landen is de kwaliteit. Door de hoge kwaliteit van de ingrediënten krijg je goede, pure smaken in de gerechten. Precies dat proef je ook bij Hartig…

Zo waren de vleeswaren op de charcuterie erg goed. Je proefde de kwaliteit en sterke smaken in de verschillende worsten, hammen & kazen. Ook bij de kleine tapasgerechten haalde ik de kwaliteit snel naar boven. Verse garnalen, lekkere dressings & simpele bereidingen. Wel allemaal met een lekkere eigen twist die de gerechten nét iets bijzonder maken, zoals de gevulde punt paprika’s met gemarineerde biefstuk. Bijzonder maar wel met die pure, echte Mediterraanse smaak.

Hartig is een leuke plek in Rotterdam om je weekend te vieren. Ga gezellig met je vrienden borrelen & geniet samen van de lekkere gerechten op de kaart. Van tijd tot tijd zijn er ook speciale evenementen die zeker de moeite waard zijn. Deze Mediterraanse bistro in Rotterdam is zeker een aanrader!  

Hartig Rotterdam
Hartmansstraat 20A (zijstraat Witte de With)
Rotterdam (Centrum)
Dinsdag t/m zondag geopend
Houd voor de speciale evenementen de Facebook pagina in de gaten.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...