Hotspot // Holy Food Market in Gent - De Genietende Foodie

De Holy Food Market in Gent (België) is een bijzondere plek om culinair te genieten. In dit artikel laat ik je zien waarom jij hier zeker naar toe moet!

Culinaire genieten op een bijzondere plek, dat kun je bij Holy Food Market in Gent (België) zeker. Al sinds het eerste nieuwsbericht – meer dan een jaar geleden – kijk ik uit naar de opening. Het concept is bijzonder, wat mij ontzettend aanspreekt. Niet vreemd dat het openingsweekend 25 & 26 februari ’17 dan ook een groot succes was. Afgelopen weekend ervaarde ik zelf deze Gentse foodhal. Ik kan al verklappen… hier wil je heen!

Culinair genieten in de 16de eeuwse Baudelokapel

Op de Gentse Ottogracht vind je de 16de eeuwse Baudelokapel, welk afgelopen jaar is omgetoverd tot overdekte foodhal. De locatie is prachtig, extravagant, bijzonder en ontzettend hip. Het marmer op de wanden en vloer. De authentieke details van de kapel, zoals het glas in lood en de klassieke details. De unieke twist naar het geloof. Samen met de kleurrijke verlichting, de prachtige bar in het midden en gele touch maakt dit de Holy Food Market een schitterende locatie.

 G&T, speciaal biertjes en goede wijnen

Prominent in het midden van de kapel vind je de bar, die met haar gele uiterlijk een ware blikvanger is. Bij de bar haal je een lekker drankje, waar je vervolgens mee langs de verschillende kraampjes struint. Met een rijke keuze uit wijnen, speciaal biertjes, Gin & Tonic en andere dranken zit er zeker een favoriet voor je tussen. Kijk ook even bij ‘Sea Me‘, voor een aanbod van prachtige wijnen en champagnes

Ruime keuze uit verschillende keukens

Met 17  kraampjes kun je hier als eetliefhebber je geluk op. De kracht van deze overdekte foodmarkt is om ondernemers met een unieke, eigen keuken met elkaar combineren op een bijzondere locatie.  Zo vind je in elke ‘kraampje’ bijzondere, huisgemaakte gerechten. Dat zorgt er ook voor dat er voor iets wat wils is.

Liefhebber van avocado? Bestel bijvoorbeeld een heerlijke bagel of neem de avocado olie mee naar huis. Waan je je liever even op vakantie door heerlijke gerechten uit Portugal, Malaysia of Beirut? Ben je juist een enorme kanivoor of geniet je meer van vis? Een ruim aanbod met heerlijke gerechten! Er zitten zelfs ondernemers gericht op pizza, tosti’s of zoetigheden. Dat klinkt toch waanzinnig nietwaar?!

Holy Food Market in Gent is echt een hele goede toevoeging aan de stad Gent, maar juist ook aan de foodhallen door heel Europa. Het concept heeft een eigen unieke twist en is ontzettend goed uitgewerkt. Met daarbij het schitterende interieur & de prachtige gerechten is de Holy Food Market echt dé place to be. 

Holy Food Market
Beverhoutplein 15
Gent (België)

Nieuwsgierig naar meer leuke hotspots in Belgie? Kijk dan even hier.
Andere hotspots in Nederland vind je hier.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...