Hotspot // Met de voeten in het zand genieten bij Bries in Noordwijk - De Genietende Foodie

Op zoek naar een leuke plek om van de zon te genieten? Van verschillende terrassen tot een heerlijke (borrel)kaart, ga naar Bries in Noordwijk aan Zee!

Op een zondagmiddag lekker naar het strand om uit te waaien en te lunchen, wat een heerlijke weekend besteding is dat! Samen met mijn vriend ging ik op uitnodiging langs bij Bries in Noordwijk. Alles over deze fijne plek, de heerlijke gerechten op de kaart & hoe je er optimaal kunt genieten lees je in dit artikel.

Rust en ruimte

Via een woonwijk vol met prachtige droomhuizen kwamen mijn vriend en ik aan bij het strand van Noordwijk aan Zee. Daar waar ons favorieten Scheveningen altijd behoorlijk druk is, valt het de rust en uitgestrektheid direct op. Wat een verademing is dit! Met een dikke glimlach loop ik de duinrand af richting het strand. Op naar de strandtent, op naar Bries!

Eenmaal binnen merk je het direct, het is hier hartstikke hip! Prachtige prominente lange tafel, leuke zitjes om neer te ploffen of ruimtes om wat rustiger te genieten. Het strandgevoel is helemaal doorgetrokken in de inrichting met fijne zachte strandstoelen, de linnen kamerscheidingen en de grote raampartijen. Leuke plek om te zitten!

Met je voetjes in het zand

Stiekem ben ik hartstikke kieskeurig als het om strandtenten gaat. Voornamelijk over de plek waarop je kunt zitten. Ik ben namelijk zo’n persoon die niet altijd zin heeft om netjes aan een tafel te zitten, maar liever hangend op een loungebank geniet. En als ik kan kiezen om met mijn voetjes in het zand te zitten, dan ben ik helemaal om.

Het leuke aan Bries Noordwijk is dat het alles heeft; van een groot terras met tafels en loungebankken tot strandbedjes en schaduwplekken. Zo kun je dus precies kiezen naar gelang het genietmoment. Ideaal dus!

Keuzestress op de kaart

Terwijl ik binnen zit geniet ik van het prachtige uitzicht. Een uitzicht over de Noordzee. Precies de zee en niet het strand. Stiekem wel fijn als je straks aan het eten bent. Ondertussen gaan mij ogen over de kaart, twijfelt tussen alle gerechten. Van ontbijt tot diner, er staan echt bijzondere, net iets spannendere gerechten op de kaart.

Verschillende soorten belegde broodjes, warme sandwiches, sushi, sashimi, salades en zelfs fruits de mer pleateaus. De keuze is reuze bij Bries! Uiteindelijk ging ik voor de ‘u.s.a. bbq beef’. Het lijkt misschien gewoon een carpaccio, maar wauw. Erg malse usa beef, er zit ook veel smaak aan het vlees! Het is verder lekker op smak gebracht met de pijnboompitten & bieslook-yogurt mayo.

Mijn vriend koos uiteindelijk de ‘philly cheese steak toaster’. Ontzettend mals van smaak en rijkelijk belegd is deze hippe tosti! Het voelde een beetje als een luxe snack als lunch. De toaster is net iets vetter, maar onwijs goed op smaak. Ook zij de ui & paprika erbij lekker verfrissend. Lekkere lunch!

Wat je écht moet doen als je hier bent? De upside down cheesecake proberen. Man man man, wat is dit lekker. Opzich zegt de foto wel genoeg gok ik zo. Bestel er een vers sapje bij zoals ‘de carrot care’ of een lekker cocktail & genieten maar!

Ik ben helemaal fan! Bries in Noordwijk is écht een leuke plek om lekker te zitten, te eten en te genieten. De kaart is verrassend, met een goede mix tussen gerechten en borrelhapjes. Wij komen zeker nog een keer terug om borrelgerechten uit te proberen, eveneens als de fruit des mer plateau. Dan neem ik mijn boek mee, ga ik languit op de loungebank en dan enkel nog genieten!

Bries Noordwijk
Kon. Astrid Boulevard 102
Noordwijk, op het strand
Geopend van maandag t/m zondag

Op zoek naar meer leuke hotspots in Zuid-Holland (naast R’dam of Den Haag)? Die vind je hier. Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...