Hotspot // Ontdek nu de vernieuwde kaart bij Opporto Rotterdam! - De Genietende Foodie

Hotspot // Ontdek nu de vernieuwde kaart bij Opporto Rotterdam!

Opporto Rotterdam heeft sinds zomer ’17 een nieuwe eigenaar. Dat betekent verfrissing in het interieur én een nieuwe kaart. Ontdek je mee?

In een van de meest bijzondere gebouwen van Rotterdam vind je Opporto. Deze zomer heeft horecaondernemer Steven Cheng het prachtige pand in de hofbogen overgenomen en verbouwd naar een toffe hotspot. Ben je een visliefhebber, houd je van verrassing & kom je graag op de mooiste plekken? Dan moet je zeker naar Opporto!

Knus, hip & mediterraans

Ik ben echt een groot liefhebber van mooi ingerichte restaurants, dat was waarschijnlijk wel bij je bekent. Het interieur is voor mij een van de grootste redenen om ergens wel of niet te gaan eten. Opporto heeft mij ontzettend verrast met het interieur. Kijk zelf maar…

De donkere, langgerekte boog heeft tijdens de verbouwing onwijs veel sfeer en warmte gekregen. De prachtige bar met Mediterrane kleine tegels staat prominent in het midden van de ruimte, wat een aangename knusheid geeft aan de ruimte. Het gebruik van licht tegen de diverse bogen, het aangebrachte splitlevel niveau en de verschillende texturen in de ruimte maken Opporto warm, hip én knus. Of kwam dat juist door die toffe botanische twist aan het plafond? Hoe dan ook, ik ben fan van inrichting!

Opporto Rotterdam, de plek voor visliefhebbers!

Oké, om heel eerlijk te zijn, niet alleen van de inrichting. Een paar weken geleden had ik het geluk om op uitnodiging samen met mijn vriend allemaal diverse gerechten van de kaart te mogen proberen. Oh, wat hebben wij genoten. Het was allemaal zo ontzettend lekker! Ik ga je er alles over vertellen…

Met een proeverij van verschillende gerechten van de kaart begonnen we de avond. De Normadische oester was ware perfectie. Het lichte pitje en de frisse zuurtoon samen met de volle oestersmaak, wauw! De kleine visjes smaakte precies zoals we die begin deze zomer in Spanje aten, heerlijk. De verse coquille was kort gegrild op een lava grill, wat een zachte rokerige smaak geeft. Oh, en die gefrituurde soft sell krab, heerlijk!

Tijdens het eten valt mij direct op dat het bij Opporto draait om kwaliteit, smaak en eigenheid. De basis is onwijs vers en van hoge kwaliteit. Garnalen waarbij de huid er direct van afvalt, grote en volle mosselen, boterzachte kreeft, krabpoten met veel vlees erin. Super!

De smaken zijn ook erg lekker, heel puur met een eigen twist. Zo zie je de Chinese achtergrond bijvoorbeeld terug in de krab panko met soft sell crab. Ook hebben ze een prachtig surf & turf gerecht van krab & lamsrack op de kaart staan. Met mijn ogen keek ik het gerecht al bijna van het bord, wat zag dat er smaakvol uit!

Ik vond het zelf echt super dat je ondanks de warme bereidingen die echt vissmaken blijft proeven. Dit komt juist doordat er slechts een kleine hoeveelheid aan extra smaken worden toegevoegd. Toevoegingen met een eigen twist die enkel de smaak van het product versterken.

Bewaar een plekje voor het dessert

Nu is het niet de vraag of je na deze heerlijke warme visgerechten nog plaats hebt… Zorg gewoon dat je nog een plekje bewaard! Het dessert is namelijk zeker een aanrader. Het sharing plateau heeft je een verzameling van verschillende gerechten, perfect om de delen.

Ook hier zie je weer die eigenheid terug, de Chinese touch op het Mediterraanse gerecht. Want zeg nou zelf, als je dit soort prachtige creaties kunt serveren, waarom zou je dan binnen de lijnen van één keuken werken?

Opporto is een prachtige plek om op een ongedwongen, relaxte manier te genieten van seafood. Verse produchten, pure smaken en toffe eigen twist. Perfecte hotspot om op vrijdag met je vrienden het weekend in de luiden, om je date te verrassen met een heerlijk diner of om gezellig met familie te genieten! 

Opporto Rotterdam
Raampoortstraat 10 (de Hofbogen)
Rotterdam (Noord)
Maandag t/m zondag geopend voor diner

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...