Hotspot // Op zijn Spaans genieten met pintxos bij Post in Dordrecht - De Genietende Foodie

Je hoeft écht niet helemaal naar Spanje voor die lekkere authentieke pintxos. Op zijn Spaans genieten doe je gewoon bij Post in Dordrecht!

Iets meer dan twee maanden geleden liep ik vanuit Dordrecht centrum richting het station. Opeens zag ik daar aan mijn linkerzijde een leuk, hip restaurant zitten genaamd Post. De naam kwam mij heel bekend voor. Toen herinnerde ik het mij weer…

‘Je moet een keer naar Post, dat past helemaal bij de hotspots op je blog hoor Kim!’ is iets wat mij de afgelopen maanden al meerdere keren is verteld. Zo gezegd zo gedaan, een maand geleden ging ik op uitnodiging lunchen bij Post. Maar niet zomaar lunchen, nee, Spaans genieten met pinxchos. Vandaag lees je alles over deze leuke hotspot, de mediterraanse sferen en haar Spaanse gerechten!

Dordtse ondernemers met een gezamenlijke passie

Post is een restaurant annex gastrobar in het centrum van Dordrecht. Januari 2017 opende ze haar deuren om de fijne, culinaire sferen uit het buitenland naar Nederland te brengen. Invloeden uit Barcelona, Rome, Napels of Marsielle… Alles wat eigenaren Edwin Roestenberg (visrestaurant de Stroper) en Alex Verburg (restaurants Oliva en Gusto) zelf zo mooi en lekker vinden komt hier samen.

Bijzonder is dat de Post een eigen patisserie heeft. Direct links naast de ingang zie je de ovens staan, al kun je de geur van vers gebakken brood en zoetigheden niet missen. Mij gaf het direct het mediterraanse gevoel. Dat gevoel als je op vakantie bij een lokale bakker binnen loopt. Heerlijk!

Mediterraans, trendy & authentiek

Goed, ik moet het even hebben over de trendy inrichting van Post. Ik denk dat ik wel een volle minuut met verwondering naar de bar, de prachtige tegels op de vloer en de prachtige groene tinten heb gekeken. Post Dordrecht ademt heel veel sfeer. Die warme, mediterrane sfeer die je op vakantie ook ervaart. Alleen dan in een modern jasje.

Hippe koperen lampen, een oud houten letterbord, moderne groen gekleurde vintage stoelen, de versleten boekenkast. Alles draagt bij aan de deze mediterrane sfeer. Ik begon met een drankje op de bruine leren bank, omringd door de trendy stoelen. Na het drankje eindigde ik voor de lunch aan de andere kant van het resutqnrat, aan een tafeltje bij het raam. Post is een prachtige hotspots waarin je wilt ronddwalen om jouw favoriet plekje te vinden. Dat plekje om mediterrane te gaan genieten.

Kies je favoriet en geniet!

Van ontbijt tot diner, je kunt hier de hele dag door terecht voor een van de lekkere gerechten op de kaart. Wil je liever eens iets anders? Neem dan een plekje aan de gastrobar. Hier vind je heerlijke wijnen en mooie pintxos. Elke vrijdag is het ‘Pintxos Friday’, waarbij je ruime keuze hebt uit minimaal 13 verschillende pintxos. Hier zie je een toffe timelapse van de opzet! Hoe het werkt? Je kiest jouw favorieten hapjes, ploft neer op een leuk plekje in het restaurant en gaat op zijn Spaans lekker genieten!

Het lekkere aan pinchos vind ik dat je heel goed de kwaliteit van de ingrediënten kunt proeven. Zo merkte ik direct dat de koks bij Post veel gebruik maken van goede producten, scharrelvlees en zo veel mogelijk biologisch. Je proeft dit er gewoon aan af. Neem de kip pinchos, daar proef je de malsheid en smaakexplosie van het scharrelvlees.

Samen met mijn vriend koos ik uit de etalage van de gastrobar 8 verschillende pintxos.  Mijn favoriet? De arancini (risotto balletje) smaakte onwijs lekker; veel smaak, rijkelijk met tomaat en kaas, niet te heftig. Het verrassendst vond ik de rode biet met champignons, erg lekker. Het spaanse gevoel kreeg ik het meeste met de chorizo pinchos met zachte yoghurt pesto, wauw!

Voor mij was deze hoeveelheid prima, voor mijn vriend net ééntje (oké of twee) te weinig. Geen ramp, je kunt gewoon weer een nieuwe keuze maken! Dat is juist het leuke van dit concept. Zelf kiezen waar je trek in hebt en daarvan genieten.

Ik vind Post in Dordrecht een leuke plek om te zitten en te eten in een mediterraanse sfeer. Bijzonder vind ik de prominente patisserie en gastrobar, dit geeft Post nét dat beetje meer. Stap dus de volgende keer bij Post uit je comfort zone, loop naar de gastrobar en kies een paar lekkere pintxos. Heerlijk om op zijn Spaans te genieten! 

Restaurant Post 
Johan de Wittstraat 128
Dordrecht
Geopend van maandag t/m zondag

Ik ben de laatste tijd meer leuke plekken in Dordrecht aan het ontdekken. Hier lees je er alles over. Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier. 

2 Comments

  • Daniëlle – Foodaholic.nl 21 juni 2017 14:15

    Wat een leuk zaakje en wat ziet het er lekker uit! Ik zet hem op mijn hotspot lijstje voor als ik eens die kant op ga!

    • Kim 21 juni 2017 14:52

      Leuk! Zeker doen want het is echt een favoriet ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...