Hotspot // Uitgebreid borrelen met tapas bij Bodega32 in Gouda - De Genietende Foodie

Hotspot // Uitgebreid borrelen met tapas bij Bodega32 in Gouda

Echt Spaans genieten doe je bij Bodega32 in Gouda! De plek om heerlijk te genieten van tapas & uitgebreid te borrelen. Lees je mee?

Mensen met een grote passie voor hun vakgebied, daar kan ik uren naar luisteren. Dat gebeurde dan ook tijdens een beurs met de eigenaren Carl Flux & Patty Dane van Bodega 32 in Gouda. Je snapt het al, na die prachtige verhalen moest ik dat zelf even gaan ontdekken. Ik kan je verklappen, als je écht Spaans wilt genieten van heerlijke tapas of uitgebreid wilt borrelen is dit jouw plek!

Wauw, hier klopt alles tot in de details!

Zodra ik naar binnen loop is het liefde op het eerste gezicht. Alsof ik net een Spaanse bodega binnenwandel. Knus, warm & lokaal. Precies die sfeer en dat gevoel zoals op vakantie. Ben ik weer in Spanje?!

De rood oranje bakstenen muren, de vrolijk gekleurde mozaïeken tegels, het oude zwarte staal, de prachtige houten vloer, de oude houten kratten, de met leer beklede barkrukken. Zelfs (de posters op) de wc passen in het thema. Bodega32 is een hotspot waar alles tot in de details klopt.

De lange pijpela aan het marktplein in Gouda is een toplocatie voor deze wijnbar. Of je aan een hoge tafel wilt borrelen, aan een lage tafel wilt genieten van tapas of je favoriete product in de aangrenzende delicatessenwinkel wilt aanschaffen, het kan (en past) allemaal. Oh, en had ik al verteld dat ze een groot, zonnig terras hebben?

Ik vind het er bij Bodega32 onwijs prachtig uitzien. Mijn favoriete element is sowieso de bar. Die lijkt namelijk exact op een wijnvat, met geperst kruk als blad. Ook tof om te zien is dat de vrolijk gekleurde tegels overal terug komen, van de vloer in het keukengebied tot decoratie op de menukaart. Gaaf!

Pintxos, croquetas, jamón ibérico, albóndigas ….

Wij nemen op een zondagmiddag op uitnodiging plaats om lekker te borrelen. Want zeg nou eerlijk, hoe kun je beter je weekend afsluiten?!

We laten ons allereerst verrassen met Bruschetta con jamón serrano en drie verschillende wijnen (De Wine Flight). De Wine Flight kun je in verschillende varianten bestellen en bevatten speciaal geselecteerde (voornamelijk Spaanse) wijnen. Geeft gerust aan wat je voorkeur is en je krijgt een kleine proeverij om je favoriet te ontdekken. Ik vond het stuk voor stuk heerlijke wijnen. Gangbare, smaakvolle wijnen die goed passen bij de verschillende hapjes die je tijdens een borrel nuttigt.

De verschillende borrelplanken op de menu kaart maken mij erg enthousiast. Uiteindelijk gaan wij voor de ‘Especial: Plato Bodega32’, een plank met diverse tapas gerechten. Vooral de gehaktballetjes in tomatensaus (albóndigas), Iberico kroketjes en vleeswaren vallen erg goed in de smaak. De afsluiter met de ‘Crema catalana’ is waanzinnig! Het zijn precies die smaken zoals je in Spanje proeft…

Dit maakt Bodega32 zó uniek!

Juist die goede Spaanse smaken roepen heerlijke herinneringen op en zorgen dat je je even in Spanje waant. Zo proefde de ‘Tortilla de patatas’ zoals ik die vroeger in Spanje bij mijn Oma at. Dat niet alleen, de ‘Albóndigas en salsa’ smaakte exacte zoals afgelopen Juni in Valencia. Dat is dan ook precies wat je wilt als je tapas gaat eten & lekker gaat borrelen. Die échte Spaanse smaken proeven.

‘Hoe dit komt?’ hoor ik je denken. Enerzijds door het gebruik van goede Spaanse producten, anderzijds door de aanwezigheid van twee Spaanse koks. Ja, alles word ook daadwerkelijk door Spanjaarden bereid om basis van originele recepten.

En precies dat, dat is waarmee Bodega32 zich met kop en schouders onderscheid van alle andere wijnbaren. Precies dat is de reden waarom jij zeker bij Bodega32 moet gaan genieten. Genieten van die heerlijke, authentieke Spaanse tapas!

Wil je die echte Spaanse smaken ervaren? Dan zit jij bij Bodega32 helemaal goed. De kwaliteit van de ingrediënten is onwijs hoog. Precies zoals je het in Spanje ook hebt. Goede jamón ibérico, croquetas met een lekkere bechamel vulling & aioli zoals die hoort. Dit is een super gave, hippe hotspot om heerlijk met vrienden te genieten! 

Bodega32
Markt 32
Gouda (binnenstad)
Blijf op de hoogte via Facebook of Instagram
Dinsdag t/m zondag geopend
Tip. Bodega32 beschikt over een groot, zonnige terras aan het marktplein.

Nieuwsgierig naar meer leuke plekken rondom Gouda? Kijk hier voor de hotspots.
Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...