Hotspot // Nieuwe foodhal in Den Haag. Geniet van verschillende hapjes bij Hofhouse Den Haag - De Genietende Foodie

Hofhouse Den Haag, de nieuwe foodhal naast Den Haag CS. Een trendy, hippe locatie om heerlijk te genieten van verschillende lekkere hapjes. Lees hier alles!

Den Haag wordt de laatste tijd steeds hipper. De leuke nieuwe hotspots schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik deed eerder dit jaar al een uitgebreid verslag over leuke plekken voor een dagje Den Haag. Geloof mij, het recent geopende Hofhouse Den Haag moet zeker op je lijstje. Twee weken geleden was ik o.a. samen met Eef (van Eefsfood), Nick & Denise (88Food) en Jessica (Haagse Foodie) aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe foodhal, gelegen naast het centraal station. Vandaag vertel ik je alles over deze toffe plek, het heerlijke aanbod aan verschillende hapjes én mijn aanraders!

Hippe plek voor een lekkere hapje

Het eerste wat mij opvalt is de ruimte die het gebouw ademt. Hoog, open en licht. Daardoor leeft de ruimte, ademt het sfeer en geeft het een open gevoel. Daarbij zorgt de grote hoeveelheid aan metershoge planten en palmbomen voor een heerlijk buitengevoel. Zodra ik rondkijk merk ik het direct, over alles is nadacht. Het door architectenbureau OMA (opgericht door Rem Koolhaas) ontworpen horecaconcept Hofhouse is werkelijk een plaatje!

 

 

De prominente bar trekt met haar smaragd groene kleur direct mijn oog. Of komt dat toch meer door mijn behoeften aan een lekker drankje? Eenmaal met een cocktail in de hand kijk ik mijn ogen uit. De jungle look and feel geeft deze hotspot een moderne, hip tintje. Er is ontzettend veel plek om te zitten aan een van de hoge statafels of aan de fluweel groen gekleurde bank. Ook wel fijn vind ik dat alle eetkramen aan een zijde zitten, want zo heb ik een goed overzicht van het aanbod. En dat aanbod, dat is onwijs divers…

Kies waar jij trek in hebt, van truffelpizza tot gezonde salades

In Hofhouse Den Haag zitten 6 verschillende vaste horecaondernemers. Daarnaast is er ruimte voor 2 pop-up concepten. Over de opzet is goed nagedacht, zo proef je echt 8 verschillende keukens. Zo geniet je van tosti’s bij toastable, haal je een gezonde (maaltijd)salade bij SLA, ervaar je de Mexicaanse keuken bij Mad Mex, reis je met de gerechten van Noomi af naar Azië, eet je heerlijke pizza bij VIA of schuif je een burger naar binnen van Burgerz. De pop-up locatie wordt momenteel gevuld door oesters van Zilt & Zalig en heerlijk ijs van Lekkernijs. Meer dan genoeg keuze voor iedereen!

Tijdens de opening proefde ik een aantal van deze gerechten. Zo vond ik de kwaliteit bij SLA ontzettend hoog, goede plek dus als een je gezonde, rijkgevulde maaltijd wilt. Ook de twee hapjes van Max Mex vond ik een aanrader. En die truffelpizza bij VIA, heerlijk! Van mijn collega foodbloggers begreep ik dat de oesters en de burger ook een dikke aanrader was, helaas was ik daar net te laat voor… Je hoort het al, er is dus meer dan genoeg lekkers te vinden in deze toffe hotspot!

Hofhouse Den Haag bevindt zich op steenworp afstand van Den Haag CS. Perfect als je ’s ochtends je ontbijt wilt halen of juist een hapje eet voordat je richting huis vertrekt. Ook kun je prima met vrienden gezellig borrelen en een hapje eten. Bestel aan de bar je drankje, kies een gerecht waar je trek in hebt & lekker samen genieten. Met wie wil jij hier binnenkort naar toe? 

Hofhouse
Rijnstraat 10
Den Haag, omgeving Centraal Station
Kijk voor meer informatie op de website

Op zoek naar meer leuke hotspots in Den Haag? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier. 

Foto Burgers & Azian Bun by 88 Food

Add Comment

Laat hier je reactie achter...