Hotspots // 5x werkplek in Rotterdam #2 - De Genietende Foodie

Veel gelezen, het artikel met mijn tips voor leukste gratis werkplekken in Rotterdam. Vandaag deel 2, mijn favorieten flexplekken van dit moment!

Flexwerken in de stad is steeds populairder aan het worden. Niet gek dan ook dat het artikel ‘5x werkplek in Rotterdam’ van afgelopen jaar ontzettend goed scoorden bij jou & mijn andere lezers. Niet alleen bij jullie, ook bij mij. Alle vijf de plekken – Stationshuiskamer, Bakkerswinkel, Tea Lab, CitizenM en Baker&Moore – zijn nog regelmatig favoriet om even mijn laptop open te klappen.

Toch is verandering van spijs soms ook goed voor je creativiteit. De afgelopen maanden nam ik daardoor plaats bij fijne nieuwe plekken, waar je gratis kunt werken onder het genot van een goede kop koffie of thee. Mijn favorieten flexplekken van dit moment deel ik graag met jou!

#1 – Stadscafé Weena

De omgeving alleen al is perfect voor je creativiteit. Niet voor niks dat ik Stadscafé Weena eind november uitlichtte op mijn blog. Fijne sfeer, heerlijke lunch & prachtig interieur. Het valt ook op dat er veel zakelijke afspraken plaatsvinden, van een bespreking tijdens de koffie tot een borrel met collega’s. Ik begrijp dat wel. Want of je nu aan een klein, rond marmeren tafel zit of een mooi houten hoge tafel, genieten gaat hier wel goedkomen!

Let wel even op; op dit moment heeft Weena nog géén WIFI. Persoonlijk vind ik dit soms ook wel lekker, zo kun je ongestoord werken aan die éne opdracht zonder continue afleiding te krijgen van dingen op het internet. Simpel gezegd omdat het er niet is.

Stadscafé WEENA, Weena 202, Rotterdam (Centraal Station)

#2 – Bistrobar Binnenrotte

Verscholen in de hoek van de Rotterdamse bibliotheek vind je Bistrobar Binnenrotte. Vanwege het prachtige dakterras is dit zeker in de zomer een fijne plek om te zitten, lekker in het zonnetje. Gelukkig is de benedenverdieping ook prachtig ingericht en geniet je hier volop van een fijne flexplek.

Of je nu komt voor een zakelijke afspraak of om wat mails weg te werken, het kan allemaal. De lunchgerechten zijn erg goed, de ambiance is sfeervol en de WIFI lekker snel. Wat wil je nog meer?

Bistrobar Binnenrotte, Hoogstraat 110, Rotterdam (omgeving Blaak)

#3 – HNK Westblaak

Halverwege vorig jaar opende er een nieuwe vestiging van Het Nieuwe Kantoor (HNK), middenin het centrum van Rotterdam. Op de Westblaak vind je een prachtig ingerichte locatie, van schommels tot knusse zithoekjes. De rust hier is heerlijk & de bijzondere inrichting geeft ontzettend veel creativiteit. Een fijne plek om rustig te werken of om je zakelijke relaties te ontmoeten.

HNK Westblaak is een locatie waar je niet hoeft te betalen voor een plek, omdat het café van New York & HNK in elkaar overloopt. Normaal kun je bij HNK alleen de eerste keer gratis(!) een dagje gebruik maken, gewoon om het uit te proberen. Er worden momenteel wel flexplekken gecreëerd waar betaling wel verplicht is.

HNK Westblaak, Westblaak 180, Rotterdam (Centrum)

#4 – Café @ Home

Waarschijnlijk bij de meeste ondernemers al bekend, Café @ Home. Zelf ontdekte ik deze plek pas recent en ik ben fan. Het moment dat je de deur binnenstapt merk je gelijk de ontspannen sfeer, een plek die bijna huiselijk aanvoelt. Verwacht hier geen hippe tafels of bijzondere stoeltjes, de focus ligt op het alledaagse werkgemak. De WIFI is snel, de tosti’s schijnen fantastisch te zijn & de tafels lekker ruim voor al je spullen.

Het bijzondere aan Café @ Home is de samenhorigheid; men maakt even een praatje met elkaar of vraagt de ander om een contactpersoon. Het zit ook vol met (exchange) studenten en de rust blijft altijd in tact. Een fijne plek om plaats te nemen met je laptop, je collega of je zakenafspraak.

Café @ Home, Goudsesingel 52, Rotterdam (Oost)

#5 – Altijd in de buurt

Tot slot een fantastische plek vlakbij het Centraal Station, het fijne Altijd in de buurt. Zodra je naar binnen wandelt begrijp je waarom dit een fijne plek is. De sfeer is top, de WIFI goed & de keuze voor een werkplek ontzettend groot. Zelf zit ik het liefst op de houten trap, die tegen de muur is gebouwd. Maar die schommel is soms ook wel erg leuk om even te zitten ;-)

Over het eten kan ik alleen maar veel goeds zeggen. Of dat nou een gebakje bij de koffie is of een snelle bite voor de middagtrek, ze weten hier maar al te goed hoe ze je moeten verrassen. Dikke aanrader deze fijne plek!

Altijd in de buurt, Weena 709, Rotterdam (Centraal Station)

Wat is jouw favoriete (flex)werkplek in Rotterdam?! Laat het weten in de comments, dan ga ik die binnenkort ook een keer bezoeken!

Op zoek naar meer werkplekken, bekijk dan ook even mijn vorige artikel.
Nieuwsgierig naar andere leuke hotspots in Rotterdam, die vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...