Kerstrecept // De allerlekkerste stoofpeertjes - De Genietende Foodie

Stoofpeertjes, de allerlekkerste variant. Heerlijk op smaak gebracht met port & kaneel. Laat het uren pruttelen en je hebt hét lekkerste kerstrecept.

Dit is oprecht het allérallérallérlekkerste recept voor stoofperen. Waarom? Omdat het volgens mijn schoonmoeders recept is. En laten we eerlijk zijn, dan is alles altijd net een beetje lekkerder ♥. Vandaag deel ik dit recept dan ook met liefde met jou. Gewoon zodat je jouw gasten net zo kunt laten genieten zoals mijn lieve schoonmoeder dat altijd doet.

Zo eet je je stoofpeertjes vanaf nu altijd!

Als ik aan kerst denk, dan denk ik aan de stoofpeertjes van mijn schoonmoeder. Elk jaar weer moét dit gewoon op tafel staan. Anders is het voor mij simpelweg geen kerst. Ja, zo lekker zijn ze echt! Het lekkere eraan is dat je een flinke scheut port gebruikt i.p.v. wijn. Lekker veel kaneel erbij, een paar scheppen suiker & genieten maar!

Psssst. Wil je liever witte stoofpeertjes serveren? Dat recept kun je hier vinden! 

De allerlekkerste stoofpeertjes

Recept hoeveelheid: 10 peertjes

Stoofpeertjes, de allerlekkerste variant. Heerlijk op smaak gebracht met port & kaneel. Laat het uren pruttelen en je hebt hét lekkerste kerstrecept. 

Print het recept

Ingrediënten

  • 10 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 200 ml water
  • 150 ml port
  • 3 el suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 el aardappelzetmeel (om sausje te maken)

Bereiding

  1. Schil met een dunschiller alle peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Leg deze in een ruime pan en voeg het water, de port, de suiker en de kaneelstokjes toe. Laat de peren op laag vuur voor 1 à 2 uur koken. 

Notities

Tip: Des te langer ze stoven, des te roder de peren worden ;-) 

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Zet jij deze heerlijke stoofpeertjes met de feestdagen op tafel? 

Wil je nog meer leuke inspiratie voor de feestdagen? Hier vind je alle recepten!
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...