Kerstrecept // Hertenstoof met pastinaak, cranberry & kaneel - De Genietende Foodie

Kerstrecept // Hertenstoof met pastinaak, cranberry & kaneel

Deze hertenstoof is prachtig voor de kerst! Ik heb mijn klassieke hertenstoof een twist gegeven met o.a. verse cranberries en frisse pastinaak.

Weet je het nog? Vorig jaar stond ik pagina groot in Foodies magazine met mijn eigen kerstrecept. Dit jaar deel ik dan ook graag voor de feestdagen het heerlijke recept voor deze hertenstoof. Gewoon, omdat het zo ontzettend lekker is. Oké, en voor als als je het recept niet meer in de buurt hebt. En heel eerlijk, omdat ik er stiekem nog net zo trots op ben als vorig jaar ♥. Op mooie dingen in het leven moet je blijven terugkijken, vind je niet.

Een van mijn tofste ervaringen, mijn eigen recept in foodies magazine

Als ik kijk naar twee jaar fulltime ondernemen (Jaja, alweer sinds 1 december ’15) is het hebben van een eigen recept in Foodies magazine voor mij een van de tofste ervaringen ooit. Hoe dit proces er precies er aan toe ging, deelde ik vorige jaar al uitgebreid. Nu wil ik alleen nog even aan mijzelf herinneren dat dit een ervaring is die ik zonder mijn blog, zonder keihard werken, zonder alle lieve lezers nooit had bereikt. En daar, daar ben ik stiekem wel heel trots op ♥.

Wild, dat hoort gewoon bij de kerst

Trots ben ik ook op het heerlijke recept dat ik ontwikkelde. Wild is voor mij een product dat bij de kerstdagen hoort. Of het nu een heerlijke eendenborst is, een mooi stuk zwijn of een hertenbiefstuk. Zelf ging ik aan de slag met de klassieke hertenstoof. Of, zoals ik het in de foodies vertelde…

” Al vanaf dat ik een klein meisje was, herinner ik mij dat het geen kerst is zonder een mooi stuk wild op tafel. Voor dit recept heb ik mijn klassieke hertenstoof een twist gegeven met o.a. verse cranberries en frisse pastinaak. Deze hertenstoof is prachtig voor je gasten en het bespaart jou tijd in de keuken. ‘Impress them’, noem ik deze gerechten ook wel op mijn blog. Want een bijzonder, makkelijk gerecht dat uit de oven komt of stooft in de pan is toch echt mijn favoriet, zeker tijdens de kerst! ” 

Hertenstoof met pastinaak, cranberry & kaneel

Recept hoeveelheid: 4 personen

Deze hertenstoof is prachtig voor de kerst! Ik heb mijn klassieke hertenstoof een twist gegeven met o.a. verse cranberries en frisse pastinaak.

Print het recept

Ingrediënten

 • 600 gram herten sukade
 • 2 grote bospenen
 • 1 grote pastinaak
 • 100 ml rode wijn
 • 500 ml wildfond
 • 40 g verse cranberries
 • 25 g grote rozijnen
 • 2 sjalotten
 • 2 kaneelstokjes
 • 10 g verse tijm
 • 1 el bloem
 • Klontje boter
 • Stukje keukentouw
 • Stoofpan

Bereiding

 1. Snipper de sjalotten fijn. Schil de bospenen en de pastinaak. Snij de bospenen in plakken en snij de pastinaak in repen van 0,5 cm bij 3 cm. Wikkel het keukentouw rondom de tijm, zodat het een bosje kruiden vormt.
 2. Verwarm de stoofpan en fruit de sjalotten in een klontje boter. Voeg de herten sukade toe en bak het vlees rondom bruin. Blus het af met de rode wijn. Voeg de bloem toe en roer het geheel door.
 3. Zet de pan op laag vuur en voeg de wildfond, kaneelstokjes, cranberries, rozijnen en het bosje tijm toe. Laat het vlees voor 2,5 uur sudderen. Roer tussentijds regelmatig door en controleer of het vlees niet droog komt te staan.
 4. Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd de bospeen en pastinaak toe aan het vlees. Roer alles rustig door. Serveer de hertenstoof met wat verse geriste tijm. Geniet ervan!

Notities

Tip. Staat het vlees te droog? Voeg dan nog een beetje rode wijn of water toe aan de hertenstoofpot.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Het is een heerlijke stoofgerecht waar je slechts je oog soms op hoeft te laten vallen. Perfect gerecht dus om tijdens een van de kerstavonden lekker bij je familie en/of vrienden te zijn. Geniet van het recept!

Ben je op zoek naar meer lekkere recepten voor de kerstdagen? Hier vind je alle kerstrecepten.
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Dit recept verscheen eerder in Foodies Magazine. Dit artikel is geen betaalde promotie

Add Comment

Laat hier je reactie achter...