Kerstrecept // Rijkgevulde stoofpot met kiprollade - De Genietende Foodie

Deze heerlijke stoofpot is rijkgevuld met kiprollade, krieltjes & groenten. Verras je vrienden met de verse kruiden & zachte smaken. Perfect voor Kerst!

Dit jaar doe je het tijdens de feestdagen gewoon een beetje anders. Hoe? Heel simpel; meer comfort food & minder tijd in de keuken. Met het kerstrecept voor deze rijkgevulde stoofpot met een kiprollade, kleine krieltjes en verse groenten bijvoorbeeld. Makkelijk te maken & een heerlijke smaaksensatie!

Lekker stoofpotje voor de feestdagen

Waarom zou je je elk jaar helemaal uitsloven? Natuurlijk is dat leuk, maar op een van die dagen kun je ook voor gemak kiezen. Comfort op precies te zien. Dat is een woord die hartstikke goed bij Kerst past.

Dek je tafel lekker robuust, met veel natuurlijke materialen zoals takken of houtsnippers. Zet de grote schalen met rode stoofpeertjes, lekkere bijgerechten of bijzondere kerstsalades op tafel en schep op aan tafel. En natuurlijk steelt deze stoofpot in de Le Creuset pan de show, al is het alleen maar vanwege haar prachtige uiterlijk. Geniet!

Tip! Deze prachtige Le Creuset pan is momenteel in de aanbieding op Coolblue! Via de link kun je direct deze alleskunner bestellen, zodat je hem morgen al in huis hebt. 

Rijkgevulde stoofpot met kiprollade

Recept hoeveelheid: 4 personen

Deze heerlijke stoofpot is rijkgevuld met kiprollade, krieltjes & groenten. Verras je vrienden met de verse kruiden & zachte smaken. Perfect voor Kerst!

Print het recept

Ingrediënten

  • 1 kiprollade a 500 gram
  • 500 gram krieltjes
  • 2 rode uien
  • 1 oranje paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 3 gram verse tijm
  • 40 gram boter
  • Peper & zout (naar smaak)
  • 75 ml water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht. Schil de ui en snij in grove stukken. Verwijder de zaden van de oranje paprika en snij de paprika in grove stukken. Halveer de aardappels, zodat deze even groot zijn. Pel de knoflook en snij in lange dunne reepjes.

  2. Kook de krieltjes in een pan met ruim water voor 5 minuten. Giet hierna af. Verhit ondertussen de boter in de 'Le Creuset' pan en bak de rollade rondom bruin. Zet daarna het vuur uit.

  3. Haal de rollade uit de pan. Maak met een mesje kleine inkepingen en stop hierin een teen knoflook met een klein takje tijm. Herhaal dit rondom, met ongeveer 3 cm tussen de verschillende gaatjes.

  4. Leg de rollade in het midden van de 'Le Creuset' pan. Verdeel de krieltjes, rode ui en paprika in de pan. Voeg eventueel peper & zout toe. Giet het water over de groenten en aardappels. Zet de pan nu zonder deksel voor 30 minuten in het midden van de oven. Draai tussendoor de rollade rondom & besprenkel met het kookvocht om uitdroging te voorkomen.  

Notities

Tip. Wil je nog extra groenten? Voeg bijvoorbeeld pompoenblokjes, courgette of trostomaten toe voor nog meer smaakexplosie! 

Bewaren. De rollade en gekookte krieltjes kun je vooraf prima bereiden. Bak alles af in de oven vlak voor het serveren voor het lekkerste resultaat.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

 

Een waanzinnige maaltijd! Deze comfortabele stoofschotel heb je binnen 45 minuten gemaakt & staat de pronken op je kersttafel. Geniet ervan! 

Wil je nog meer leuke inspiratie voor de feestdagen? Hier vind je alle recepten!
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

In samenwerking met Coolblue & Le Creuset

Advertisement

Add Comment

Laat hier je reactie achter...