Luchtige pannenkoeken met Arabisch tintje - De Genietende Foodie

Door de pistache noten, banaan & granaatappelmelasse krijgen deze luchtige pannenkoeken een heerlijk Arabisch tintje. Perfect begin van je dag!

Vaak krijg ik de vraag ‘Hoe creëer je toch zo’n recept?!’ als ik een van mijn lezers tegenkom. Elke keer antwoord ik dan weer met een grote glimlach dat ik het liefste werk met een volle koelkast, veel kruiden en mijn creativiteit. Zo komen namelijk de lekkerste recepten tevoorschijn, zoals dit waanzinnige recept voor luchtige pannenkoeken met een Arabisch tintje.

Zo’n twee weken geleden had ik namelijk ontzettend veel trek in pannenkoeken. Het liefst zo’n lekkere luchtige stapel. Ik pakte mijn recept erbij voor de écht fluffly American Pancakes en ging aan de slag. Geen trek in blauwe bessen, dus ik ging voor een andere topping. Met ook nog eens een gebrek aan algavesiroop of honing werd het een flinke uitdaging om iets lekkers te creëren.

Achterin het keukenkastje vond ik een flesje granaatappelmelasse van SOUQ (die je trouwens via de webshop van Arabfoodlovers kunt bestellen). Tussen de verschillende noten stonden nog pistachenoten, wat met voorproeven goed samen leek te gaan. De banaan erbij voor de frisse, zachte smaaktoevoeging. Laten we dat maar eens uitproberen!

Wat smaakte dit goed met elkaar, wauw! Dat niet alleen, het is ook nog eens een plaatje om te zien. De reacties op Instagram waren dan ook uitermate positief, dus kon het recept natuurlijk niet uitblijven ♥. Met dit recept voor deze luchtige pannenkoeken geniet je optimaal van je ontbijt. De combinatie is echt perfect, zeker met die heerlijke fluffy pancakes erbij!

Luchtige pannenkoeken met Arabisch tintje

Recept hoeveelheid: 1 persoon
Door de pistache noten, banaan & granaatappelmelasse krijgen deze luchtige pannenkoeken een heerlijk Arabisch tintje. Perfect begin van je dag!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 40 gram bloem
  • 50 ml melk (kan ook met karnemelk of sojamelk)
  • 1 tl Suiker
  • klontje margarine

Topping

  • 1/2 banaan
  • 1 handje pistache nootjes
  • 2 el granaatappelmelasse (van SOUQ, via Arabfoodlovers)

Benodigdheden

  • Mixer
  • Garde
  • Spatel
  • Ruime koekenpan

Bereiding

  1. Split de eieren. Klop met een mixer het eiwit op met de suiker tot een luchtige massa. Meng in een andere kom het eigeel met de bloem en melk, met een garde tot een beslag. Spatel de eiwit rustig door het beslag heen.
  2. Verwarm een ruime koekenpan met een klontje margarine op middelhoog vuur. Verdeel het beslag over drie pannenkoeken, met behulp van een soeplepel of maatlepel. Draai de pannenkoek om als er kleine luchtbelletjes ontstaan.
  3. Hak ondertussen de pistachenoten fijn en snij de banaan in dunne plakjes. Stapel de pannenkoeken op om de warmte te bewaren, met daartussen de banaan, pistachenoten en granaatappelmelasse. Serveer direct!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Super lekker om je dag mee te beginnen, deze luchtige pannenkoeken met een Arabisch tintje. Een heerlijke smaakcombinatie om lekker van te genieten. 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...