Makkelijke lunch - Sla wrap met tonijn (video) - De Genietende Foodie

Makkelijke lunch – Sla wrap met tonijn (video)

Deze sla wrap is lekker licht en fris van smaak. Met de tonijn, wortel en avocado is dit een makkelijk lunchrecept wat je in een handomdraai op tafel zet.

In de tijd dat ik nog naar kantoor ging werd er dagelijks jaloers naar de inhoud van mijn lunchtrommel gekeken. Wat komt daar vandaag weer uit?! Elke dag een boterham met beleg is ook maar zo saai, dus toverde ik regelmatig een lekkere salade op tafel. Sommige varianten maakte ik al thuis en andere maakte ik aan de lunchtafel, net zo makkelijk.

Ook als ZZP’er leef ik mij voor de lunch regelmatig uit, ik heb immers mijn hele koelkast tot mijn beschikking. Ik vind variatie in mijn lunch namelijk ontzettend belangrijk. Zo krijg ik wat extra groenten binnen, want zoveel eet ik niet tijdens het avondeten. Ook wissel ik de boterhammen af met andere voedingstoffen, wat mij een lekkerder gevoel geeft.

Zo ontstaan er dus wel eens bijzondere creaties in de keuken, zoals deze sla wrap. Puur ontstaan bij een gebrek aan wraps en gebrek aan tijd om een wrap zelf te gaan maken. Ik kon natuurlijk ook gewoon een slablad gebruiken?! Lekker makkelijk, want je mengt er alles bij wat je nog in je koelkast hebt liggen. Ideale manier om gevarieerd en lekker te lunchen! En dat het weer ontzettend makkelijk is, laat ik je in de video zien. Kijk je mee?!

Is de video niet beschikbaar? Bekijk hem dan hier. Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal!

Sla wrap met tonijn

Recept hoeveelheid: 3 wraps
Deze sla wrap is lekker licht en fris van smaak. Met de tonijn, wortel en avocado is dit een makkelijk lunchrecept wat je in een handomdraai op tafel zet.
Print het recept

Ingrediënten

 • 1 blikje tonijnstukken op water (160 gram)
 • 3 bladeren Romeinse sla (grote variant)
 • 50 gram peen julienne
 • 1 avocado
 • 1/2 limoen
 • 2 tl gedroogde bieslook
 • 1 dot mayonaise (of yoghurt)
 • Stukje bakpapier
 • Stukje keukentouw

Bereiding

 1. Lek de tonijn uit en doe dit in een bakje. Voeg hier de bieslook en mayonaise aan toe en meng goed door.
 2. Halveer de avocado en snij de avocado in blokjes (zie video voor snelle manier). Was het slablad en verwijder eventuele zwarte plekjes. Beleg met een beetje wortel, een paar scheppen tonijn & een beetje avocado. Snij de limoen in partjes en besprenkel de sla wrap met het sap van 1 partje limoen.
 3. Rol de wrap op door de kant die het dichts bij je licht naar binnen te vouwen. Rol vervolgens door. Vouw er een stukje bakpapier omheen en maak vast met een stukje keukentouw.

Notities

Tip: De wrap is het lekkerste als je hem direct eet. Neem anders de ingrediënten los mee naar je werk en rol hem daar ter plekke op.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Genieten van je gezonde lunch? Dat moet met deze lekkere sla wrap met tonijn, wortel & avocado wel lukken. In de video zie je dat je het in een handomdraai maakt! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...