Recept // Ontbijtmuffins met havermout & kaneel - De Genietende Foodie

Ontbijten met taart? Natuurlijk! Deze gezonde ontbijtmuffins met havermout, kaneel & kardemom zijn een perfect genietmoment voor het begin van jouw dag!

Langzaam de ochtend beginnen met een heerlijk kopje thee en een vers ontbijtje. Dit is voor mij een klein genietmoment op de dag. Niet alleen op zondag, maar het liefst elke dag. Vandaag laat ik je zien hoe je dit vliegensvlug kunt creëren voor een doordeweekse dag. Gewoon met deze onwijs lekkere ontbijtmuffins. Gezond, snel én bijzonder van smaak.

De kruidige geur van thee

Een van de eerste dingen die ik ’s ochtends doe, is een grote pot thee zetten. Het liefst gevuld met een kruidige thee. Die heerlijke kruidige geuren door de huiskamer of mijn werkkamer maken mij zo gelukkig. Regelmatig probeer ik dan ook nieuwe theesoorten uit. Afgelopen maand dronk ik vooral de nieuwe smaken van Celestial Seasonings.

Recentelijk zijn er vier nieuwe smaken gelanceerd in de Celestial Seasonings Organic theelijn. Dit zijn de smaken Ginger & Turmeric, Chamomile & Lavender, Matcha Green en Cinnamon & Cardamom. Het bijzondere is dat deze theesoorten allemaal organisch zijn. Dit houdt in dat de thee vrij is van o.a. synthetische meststoffen en pesticiden. Ook wordt een goede levenskwaliteit voor alle betrokkenen bevorderd. Dit wordt bewaakt via diverse keurmerken, welk je ook vindt op de verpakkingen. Persoonlijk vind ik dit zeer goede initiatieven van Celestial Seasonings. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu & de arbeiders in de theelanden, maar ook voor jou als mens.

Natuurlijk is de uiteindelijke smaak van deze nieuwe theesoorten ook erg belangrijk. Wat vind ik eigenlijk van deze nieuwe smaken? De Ginger & Turmeric heeft een goed balans, proeft kruidig & heeft een fijne werking voor mijn lichaam. Perfect voor een willekeurig moment op je dag. Ondanks dat de Matcha Green slechts 10% biologische matcha bevat, vind ik het ontzettend bijzonder dat deze thee smaakt als 100% matcha. Zeker als je hem combineert met amandelmelk, wauw!

Niet elke smaak kan natuurlijk een favoriet zijn. Zo vind ik de Chamomile & Lavender helemaal niks. Het smaakt voor mij te chemisch en vlak, ik mis die zachte kruidige smaak erin. Tot slot de Cinnamon & Cardamom, dit is toch wel mijn favoriet uit het rijtje. Daarom kon ik het niet laten deze thee te gebruiken in de ontbijtmuffins…

Doe eens iets anders met thee…

Thee gebruiken in ontbijtmuffins? Ja. Dat lees je goed. Ik ben lekkere creatief gaan doen met deze thee. De smaak Cinnamon & Cardamom is namelijk zo’n favoriet, dat ik er ook wel eens mee wilde bakken. Door de thee te laten trekken in de melk, krijg je de rijke smaken van de kaneel en kardemom in je muffins. Subtiel & zacht, maar wel duidelijk aanwezig. Zou je dit enkel met verse kruiden, wordt de smaak te overheersend. Twee zakjes Celestial Seasonings Cinnamon & Cardamom en een vers stokje kaneel zijn daarom het perfect smaakbalans voor je ontbijtmuffins.

Mijn tip om ’s ochtends vliegensvlug te genieten? Maak de ontbijtmuffins ’s avonds klaar en bewaar ze in een vershouddoos. Zo serveer je ze ’s ochtends direct en heb je tijd voor een heerlijke genietmoment. Schenk voor jezelf een kopje Cinnamon & Cardamom thee in en ervaar de heerlijke smaak van de ontbijtmuffins. Zo ben jij klaar om je dag ontspannen en vol energie te beginnen!

Print het recept!
Ontbijtmuffins met havermout & kaneel
Ontbijten met taart? Natuurlijk! Deze gezonde ontbijtmuffins met havermout, kaneel & kardemom zijn een perfect genietmoment voor het begin van jouw dag!
Porties
muffins
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 2 zakjes Organic Cinnamon & Cardamom thee Celestial Seasonings
  • 150 gram fijne havermout vlokken
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 ml (soja)melk
  • 4 eieren
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram honing
  • 1 kaneelstokje
Benodigdheden
  • Muffinvorm met 12 bakjes
  • 12 muffins vormpjes
  • keukenmachine of mixer
  • Steelpan
Porties
muffins
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 2 zakjes Organic Cinnamon & Cardamom thee Celestial Seasonings
  • 150 gram fijne havermout vlokken
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 ml (soja)melk
  • 4 eieren
  • 50 gram roomboter
  • 75 gram honing
  • 1 kaneelstokje
Benodigdheden
  • Muffinvorm met 12 bakjes
  • 12 muffins vormpjes
  • keukenmachine of mixer
  • Steelpan
Instructies
  1. Kook de (soja)melk samen met het kaneelstokje in een steelpannetje. Zodra de melk begint te koken, haal je de melk van het vuur en voeg je de zakjes Celestial Seasonings thee toe. Laat dit afgedekt voor minimaal 10 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Haal de zakjes Celestial Seasonings thee en het kaneelstokje uit de melk. Voeg de havermout toe en roer door. Laat dit afgedekt staan.
  3. Klop in de keukenmachine de eieren, honing en boter goed door elkaar. Voeg hier de bloem en het bakpoeder aan toe. Meng dit voor minimaal 3 minuten tot een zachte massa.
  4. Voeg de havermout toe aan het beslag en meng dit met de keukenmachine goed tot een stevig beslag. Bekleed de muffinvorm met de uitneembare vormpjes. Verdeel het beslag over de vormen en zet het voor 25-30 minuten in de oven.
  5. Laat de ontbijtmuffins minimaal 10 minuten afkoelen alvorens te eten. Enjoy!
Notities

Bewaartip. Laat de muffins afkoelen en bewaar afgesloten in een vershouddoos. De muffins zijn tot 2 á 3 dagen na bakken het lekkerste. Je kunt ze eventueel ook invriezen en vervolgens bij gebruik ontdooien.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

 

Ben jij ook zo’n fan van deze ontbijtmuffins met havermout, kaneel en kardemom? Ik heb ze ondertussen al voor de derde keer gemaakt, zo lekker zijn ze! Het beste? Je maakt ze vliegensvlug klaar, bevatten veel smaak & creëren een fijn geniet moment!

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Dit is een samenwerking met Celestial Seasonings

Add Comment

Laat hier je reactie achter...