Personal // De 5 meeste gestelde vragen... - De Genietende Foodie

De afgelopen 2 maanden krijg ik continue een vijftal vragen voorgeschoteld. Van persreis tot Smaakmakers Media, vandaag deel ik open en eerlijk alle ins-en outs.

Als jij dit leest, geniet ik optimaal van mijn vakantie in Spanje. Als het goed is dan, daar ga ik gewoon even van uit. Mijn reisavonturen volgen kan trouwens hier! Terwijl ik op de tuinbank in de zon lag te ontspannen, bedacht ik mij dat er natuurlijk geen weekoverzicht kwam. ‘Geen weekoverzicht?!’ hoor ik je denken. Nee, helaas. Alle avonturen lees je namelijk in de maand Juni op De Genietende Foodie, als mijn food- en travelblog in het teken van Spanje staat!

Omdat ik weet hoé leuk iedereen de persoonlijke weekoverzichten vindt (dank google!), vandaag op deze maandag een persoonlijke update. Elke keer als ik iemand spreek krijg ik dezelfde vragen. Niet vreemd als het kennissen zijn, maar zelfs van mijn schoonouders (Hoi!). Daarom dacht ik, ik beantwoord vandaag gewoon de 5 meest gestelde vragen. Ben je er klaar voor?!

#1 – Uhm Kim, hoe staat het nu eigenlijk met je nieuwe bedrijf? Smaakmakers toch?

Jep, Smaakmakers Media. Het bedrijf wat ik lanceerde voor mijn diensten richting de foodprofessional. Om eerlijk te zijn vraag ik mij dat ook regelmatig af. Waar sta ik nu? Hoe gaat het twee maanden na de lancering? Hoe negatief het klinkt, zo positief is het.

Begin April lanceerde ik deze droom, mijn eigen mediabureau. Afgelopen twee maanden heb ik onwijs veel leuke koffieafspraken gehad en momenteel lopen er heel veel projecten. Sommige staan nog in de kinderschoenen, zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van twee strategiesessies. Andere fotografieklussen zijn al afgerond en opgeleverd. De vraag is verbazingwekkend hoog, mijn excitement is skyhigh en mijn agenda uitdagend vol.

Maar dat is toch top, zou je denken?! Ergens is het heel fijn dat het goed gaat, maar hierdoor heb ik voor andere zaken (zoals een stukje eigen strategie, sociale media & acquisitie) minder tijd. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik dat juist zó leuk vind aan mijn bureau, dus dat is keuze’s maken geblazen. Het gaat dus hartstikke top met Smaakmakers Media! Ik heb onwijs veel leuke opdrachten & ga in mijn agenda nu iets meer ruimte voor andere agendapunten. Ik kijk er onwijs naar uit om te zien wat er allemaal uit komt ♥.

# 2 – Wat is momenteel je favoriete plek in Rotterdam?

Dagelijks krijg ik mailtjes of berichtjes via sociale media met de vraag ‘Kim, ik ga naar Rotterdam voor X. Waar kan ik het beste heen?’. Dit vind ik echt een van de leukste interacties, dus bedankt als jij dat stuurt! Dit was namelijk een van de reden om bijna 3 jaar geleden De Genietende Foodie te beginnen. Dus, met liefde deel ik mijn favorieten plekken in Rotterdam (van dit moment):

Ontbijt – Pannenkoeken bij Lilith, Eggs benedict bij Pierre of croissantje bij de Coffeecompany
Koffie – deKoffiebar in het centrum, Altijd in de Buurt bij CS of Coppi in Noord
LunchJuffrouw van Zanten in Kralingen of Baker & Moore in het centrum
Diner – Kippetje bij Alan & Pim’s, Aziatisch bij Little V, Pizza bij de Pizzabakkers, Tapas bij Hemel op Aarde, shared dining bij Café ter Marsch of Mexicaans bij Popo.
Borrel – De borrelplanken bij 1nul8, op het terras bij Boca’s of buiten de stad bij Dok Bar & Bites (zit wel in Dordrecht)
Healthy – Vers geperst sapje van Sappie. De Kater-variant is onwijs goed bij verkoudheid / hooikoorts.
Wijnbar – Het Eigendom. Punt.
Terras – Uitzicht op de Erasmusbrug bij Aloha, In het park bij Parqiet of een slobberwijntje op het terras bij Van Zanten of Pol.
Cocktails – G&T bij Ballroom, bijzondere varianten van Stirr, in de kelder bij NY Basement of prijzige drankjes met uitzicht bij Nhow.
Werkplek – In de zon op het terras bij BistroBar of mijn all time favorite Baker & Moore

Noot: Linken klikken enkel door naar eerdere blogartikelen, niet naar de website. 

# 3 – Ik zal iets langskomen… heb jij een MRI gehad?! Hoe zit dat nou precies?

Ja, dat vragen ik, mijn vriend & mijn behandeld arts ons ook af. Hoe zit dat nou precies?! Kort samengevat, ik heb 1,5 jaar een blessure aan mijn knie/kuit. Nadat de massage van fysio A en dry needling van de fysio B niet hielpen, ben ik via de huisarts voor een echo geweest in het ziekenhuis. Jammergenoeg kwam hier niks uit.

Toch kreeg ik, gezien de klachten, van de specialist in ziekenhuis X een doorverwijzing voor een MRI. Aangezien ik nu écht na 4 behandelaars goede expertise wil, ben ik naar een gespecialiseerde kliniek gestapt (onderdeel van zestienhoven klinieken). Mijn behandeld arts heeft na een eerste consult een MRI aangevraagd en daar lag ik twee weken geleden in. Na mijn vakantie hoop ik het verlossende antwoord te hebben. Dus ja, ik heb inderdaad een MRI scan voor mijn knie gehad.

#4 – Oh, daar word je toch jaloers van. Ga jij gewoon betaald op reis? Lekker hoor, zo’n persreis!

Oké, begrijp mij niet verkeerd. Ik sta elke keer te stuiteren van geluk als ik weer op reis mag voor de blog. Nummer 4 komt er binnenkort aan, super veel zin in deze reis! Natuurlijk lijkt het op een ontspannen vakantie om een toffe bestemming, maar het is en blijft werk. Ik schiet de hele dag foto’s, noteer alle informatie en deel direct mijn ervaringen via de sociale kanalen. Dat, in een veelal volgepropt programma. Vergeet dus alsjeblieft niet, het is geen vakantie maar een persreis.

Om maar gelijk antwoord op je vraag te geven… Een persreis is een georganiseerde reis om een bestemming of organisatie uit te lichten. In ruil voor alles op locatie schrijf en fotografeer ik de informatie, mijn ervaring en mijn enthousiasme. Dan kun je denken aan een artikel, een foto via instagram, berichtjes via instastories of promotie via Facebook. Je moet het een beetje zien als #foodpost, een pakketje met producten van een willekeurig merk. Een bestemming kunnen ze niet per post opsturen. Dat willen ze mij dit als blogger laten ervaren om richting jou, mijn lezer, te delen.

Voor mij is een persreis echt de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. Dit is voor mij een bewijs dat knetterhard werken voor hetgeen waar je in gelooft en voor staat, gezien én gewaardeerd wordt. Elke keer weer denk ik ‘wauw, dit krijg ik gewoon. Ik heb dit bereikt’. Zeker tijdens een trip sta ik hier express even bij stil. Dus ja, het is onwijs leuk om verwend te worden op een persreis, maar het is en blijft een werkvakantie.

#5 – En, hoe gaat het nu eigenlijk met jou? Met jou als persoon?

Leuke vraag vind ik dit altijd. Ik praat altijd snel over de blog of mijn mediabureau. Niet zo snel over mijn persoonlijke leven. Dus, hoe het met mij gaat als persoon? Eigenlijk wel lekker!

Ik geniet onwijs veel van alle kleine, dagelijkse dingen. Het feit dat ik overal mijn laptop open kan slaan, de plannen die ik kan maken, de reizen die er op mijn pad komen, mijn lieve zorgzame vriend (die er altijd en overal voor mij is!)… Ik merk dat ik door al die kleine dingen veel meer besef dat je echt alles uit het leven kunt halen. Alles eruit kunt halen waar je gelukkig van wordt en je vrolijk bij voelt.

Dat besef zorgt dat ik spontanere beslissingen maak, uitdagingen makkelijker accepteer, meer en meer geniet van mijn relatie en vooral ook veel meer geniet van het leven. Daardoor voel ik mij veel beter in mijn vel & onwijs gelukkig met hetgeen wat ik heb!

Ik hoop dat je het leuk vond om een keer op deze manier een persoonlijke update te lezen. Mocht je zelf nog een prangend vraag hebben, laat het gerust in de comments achter! Ik beantwoord hem met alle liefde ♥.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...