Personal // Ik moet je iets vertellen... - De Genietende Foodie

Personal // Ik moet je iets vertellen…

Een ontzettend persoonlijke update, dat staat er voor je klaar in dit artikel. Dit verhaal komt diep uit mijn hart. Ik moet je namelijk iets vertellen…

Het is iets waar ik de afgelopen maanden ontzettend druk mee ben geweest, mentaal en fysiek. Iets wat voor mijzelf een grote beslissing was. Iets wat zelfs best wel even heeft gekost om voor mijzelf op een rij te krijgen. Iets waar ik, nu het allemaal duidelijk is, onwijs trots op ben. Oké, ik ga je niet langer in spanning houden. Laat ik maar bij het begin beginnen…

Dat eeuwige stemmetje in mijn hoofd

Precies 2 jaar geleden begon ik aan een prachtig avontuur. Ik zegde mijn baan op bij een farmaceutisch consulting bureau en begon voor mijzelf. Ik richtte de onderneming ‘De Genietende Foodie’ op, om te kijken wat ik van mijn blog kon maken.

Een rollercoaster, ik denk dat dat de beste omschrijving is voor het eerste jaar. Van prachtige samenwerkingen, interviews in grote media tot een publicatie in Foodies magazine. Tot op de dag van vandaag kan ik mij nog steeds niet beseffen wat ik allemaal heb ervaren, wat voor lieve leuke mensen ik heb ontmoet en hoe groot mijn eigen merk ondertussen is!

Toch bleef er altijd een eeuwig stemmetje in mijn hoofd zitten. Een stemmetje dat altijd “meer” wilde. Niet zozeer qua bezoekersaantallen, maar qua eigen groei en ontwikkeling. Vanuit daar heb ik Smaakmakers Media opgericht begin dit jaar. Om op een andere manier meer met de foodprofessional bezig te kunnen zijn; met strategisch advies, foodfotografie en receptontwikkeling. Ook vanuit daar heb ik prachtige projecten uitgevoerd, maar het afgelopen jaar bleef dat stemmetje maar naar boven komen.

Het maken van een hele moeilijk keuze

Nu zijn er in het leven momenten dat je soms gewoon een keuze moet maken. De harde knoop doorhakken, zoals ik dat zelf noem. Het afgelopen jaar heb ik op drie momenten een “twijfel” gehad over mijn ondernemerschap. Vlak voor de oprichting van Smaakmakers Media, na de eerste betaalde opdrachten en na het rennen & vliegen afgelopen zomer.

Bij dat laatste moment vond ik dat ik rust en ruimte nodig had om eens goed over alles na te gaan denken, wat ik in oktober dan ook vooral deed. Nadenken om een knoop door te hakken, zodat dat eeuwige getwijfel zou stoppen. Niet voor iemand anders, maar voor mijzelf. Voor rust & voor focus. Om meer te kunnen genieten van het leven. 

Daaruit kwamen voor mij een aantal belangrijke punten. Ik wilde dolgraag samen met een team aan iets werken. Niet meer als adviseur, maar echt als onderdeel van. Ook wilde ik veel meer doen op strategisch niveau, wat nou eenmaal als freelance lastig binnenkomen is. Tot slot wilde ik mijzelf meer specialiseren, meer mijn kracht op strategisch gebied naar voren halen en ontwikkelen.

Dicht bij mijzelf blijven

Hetgeen wat ik op dit moment in mijn leven zoek, vind ik niet in mijn twee ondernemingen. En misschien nog wel het belangrijkste, daar wil ik dat op dit moment ook niet vinden. Eind oktober besloot ik daardoor om te gaan solliciteren op hele gerichte functies en bedrijven binnen de foodbranche. Functies die stiekem misschien net iets te hoog gegrepen waren, maar wat ik dolgraag wilde uitoefenen bij bepaalde bedrijven. Met als uitgangspunt dat ik erachter kon staan, achter het merk en het bedrijf. Zodat ik, net als nu met mijn ondernemingen, heel dicht bij mijzelf blijft.

Begin november gingen zeven brieven de deur uit en een week later had ik al twee gesprekken gepland staan. Bij een van die gesprekken ging mijn hart sneller kloppen, werd speciaal voor mij een geheel nieuwe functie gecreëerd en voelde het alsof ik thuis was. Uiteindelijk ben ik na twee inspirerende gesprekken 1 december jl. begonnen bij dit bedrijf.

Oké oké, ik zal je niet langer in spanning houden…

Dit bedrijf is het prachtige familiebedrijf Verstegen, wat als sinds 1886 bestaat. Ik denk bij de meeste wel bekend van alle heerlijke kruiden, specerijen en sauzen. Tegenwoordig tuf ik dus dagelijks in mijn auto richting ons kantoor in de Spaanse polder, in Rotterdam.

Wat ik precies doe? Ik ben culinair redacteur voor onze retail tak. Dat betekent dat ik eindverantwoordelijk ben voor alles omtrent recepten richting onze consument. Het gaat verder dan inspiratie middels receptkaarten of online, maar daar kan ik helaas nog niets over vertellen. De eerste dingen ga je begin januari al flink in de media tegenkomen!

Een super gave uitdaging om dit voor zo’n mooie bedrijf op te gaan zetten. Gelukkig doe ik dat niet alleen, maar heb ik onwijs slimme productontwikkelaars, koks, marketeers en product managers met wie ik dit samen doe. Het is iets waar ik onwijs veel energie van krijg,  die eerste week was al super. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!

Wat veranderd er voor jou als lezer?

Natuurlijk een hartstikke mooie stap voor mij als persoon, maar ik kan mij voorstellen dat je vast benieuwd bent wat er met mijn ondernemingen gaat gebeuren. Smaakmakers Media blijft van mij, maar gaat on hold. Opdrachten die nog steeds binnenkomen gaan naar een aantal collega ondernemers, dat is allemaal geregeld.

Voor De Genietende Foodie is het anders, mijn eerste kindje zal altijd blijven. Wel is mijn focus even ergens anders. Ik wil mijn blog weer als mijn hobby gaan zien, niet als mijn werk. Er volop van kunnen genieten en geen druk eruit ervaren. Natuurlijk zul je soms nog samenwerkingen voorbij blijven zien komen, maar zoals altijd waar ik 100% achter sta.

Hoe dat zich in de praktijk gaat uitwijzen, dat weet ik niet. Dat kan één keer per week zijn, dat kan minder zijn. Voor december heb ik al vooruit gewerkt en kun je elke week even langskomen voor frisse inspiratie. En vergeet niet, online staan er na 3,5 jaar meer dan 200 (!) recepten. Kijk daar zeker ook even tussen rond!

Ik wil ook via deze weg mijn opdrachtgevers, mijn klanten, mijn kennissen, mijn lieve collega bloggers én natuurlijk jou, mijn lezer, bedanken voor het kunnen waarmaken van mijn dromen, de prachtige samenwerkingen & onwijs toffe ervaringen. Met +35.000 bezoekers na 2 jaar had ik dit allemaal nooit durven dromen. De Genietende Foodie blijft, weliswaar op een laag pitje. Ik maak nu alleen plek voor een tweede, groter kindje bij Verstegen. 

8 Comments

 • Lianne 11 december 2017 20:01

  Van harte Kim met je nieuwe baan! Fijn dat je, je weg hebt gevonden en dat het zo goed voelt, veel succes!

 • Marije 10 december 2017 22:16

  Wat goed dat je deze beslissing hebt genomen! Ga je dromen achterna! Op kantoor kunnen we nu gezellig kletsen over onze passie voor bloggen!

 • Dagmar 10 december 2017 18:29

  Goed om je hart te volgen! Veel plezier met je nieuwe en superleuke uitdaging bij Verstegen!

 • debsbakeryandkitchen 10 december 2017 12:29

  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! En wat een toffe baan! Knap dat je de knoop hebt doorgehakt, ik wens je veel plezier en succes.

 • Vyella 10 december 2017 11:52

  Lieve Kim, ik ben zooo ontzettend trots op je! Hoe je het beschrijft! Hoe je eerst de knoop door hebt durven hakken om als freelancer aan de slag te gaan en nu toe te geven dat je meer en hoger wilt. Heeel veel succes en ben giga benieuwd wat er voor groots gaat komen in januari! Snel wijntjes drinken om het te vieren? 💓💓 liefs, Vyella

 • Wendy | Mevr. Yan 10 december 2017 11:17

  Hoi Kim, ik wens je heel veel succes en vooral werkplezier bij Verstegen! Mochten jullie daar nog versterking nodig hebben, denk dan aan mij 😉. Gr, Wendy

 • Hans Rietveld 10 december 2017 10:40

  geweldig Kim, ik hoode dit via Arja. Super goed. Gefeliciteerd en veel plezier natuurlijk.

 • Ashley 10 december 2017 10:31

  Zo fijn voor je dat je deze nieuwe uitdaging hebt gevonden en de knoop hebt doorgehakt! Onwijs veel succes en plezier in je nieuwe funcfie!😘

Add Comment

Laat hier je reactie achter...