Recept // Aziatische slabootjes met kip & groene asperges - De Genietende Foodie

Snel, gezond & lekker! Deze Aziatische slabootjes zijn een traktatie voor de doordeweekse dag. Rijkelijk gevuld met kip, asperge en rijstvermicelli. Geniet!

‘Wat zal ik vanavond eens eten?’ is een vraag die ik mijzelf geregeld stel. Ik hou er namelijk niet van om elke week hetzelfde te eten, zelfs niet als het een heerlijke sushi / poké bowl is. Herken jij dat? Ik vind afwisseling in mijn avondeten wel zo fijn. Alleen… wat maak je dan nú weer klaar?

Brings back memories

Het liefst ga ik dan voor iets gezonds, zodat ik in het weekend weer volop kan genieten van mijn slechte(re) eetgewoontes. Daarom vandaag dit recept voor Aziatische slabootjes. Mega hip tegenwoordig! Al moet ik toch bekennen dat ik slabladeren vroeger al regelmatig bij een oud vriendinnetje at, omdat haar zusje coeliakie heeft. Deze Romeinse slabladeren zijn namelijk een perfect vervangmiddel voor gluten.

Afgelopen week moest ik opeens weer aan die heerlijke bladeren met rijstvermicelli denken. Veel groenten erin, zoete chilisaus erbij en genieten maar. Voor dit recept maakte ik de kip klaar zoals Oma dat vroeger voor de kippensoep deed. Lekker laten koken in de bouillon! Om de rijstvermicelli extra smaak te geven, laat ik deze wellen in het kookvocht van de asperges. Zo proef je alle volle smaken van de ingrediënten, heerlijk!

Traktatie voor doordeweeks

Deze Aziatische slabootjes is een gezond recept die je gemakkelijk doordeweeks klaarmaakt. Het staat in 20 minuten op tafel. Het is echt een traktatie voor de doordeweekse dag. Eigenlijk kun je deze slabootjes ook perfect serveren bij de borrel of als verjaardaghapje. Voor nu, ga het eerst een keer maken voor het avondeten. Want weet je, van deze slabootjes ga je zeker genieten!

Aziatische slabootjes met kip & groene asperges

Recept hoeveelheid: 8 slabootjes
Snel, gezond & lekker! Deze Aziatische slabootjes zijn een traktatie voor de doordeweekse dag. Rijkelijk gevuld met kip, asperge en rijstvermicelli. Geniet!
Print het recept

Ingrediënten

 • 200 gram groene asperges (of aspergetips)
 • 1 kipfilet à 150 gram
 • 8 bladeren Romeinse sla (8 stuks is ongeveer 1 krop)
 • 75 gram peen julienne
 • 50 gram rijstvermicelli (ligt in het Aziatische schap van de supermarkt)
 • 100 gram sojabonen
 • 1/2 liter water (voor de kippenbouillon)
 • 1/2 blokje kippenbouillon
 • 1 handje verse koriander
 • zoete chilisaus (naar voorkeur)

Bereiding

 1. Kook het water en meng het gekookte water met de kippenbouillon. Kook de kipfilet in een pan op middelhoog vuur gaar in de kippenbouillon voor 10-12 minuten.
 2. Snij de asperges in drie gelijke delen. Kook deze 3 à 4 minuten in een aparte pan. Haal deze na de bereidingstijd uit de pan. Gooi het kookvocht NIET weg! Hierin wel je de rijstvermicelli volgens aanwijzigingen op de verpakking.
 3. Haal de kip uit de pan en trek deze met twee vorken uit elkaar. Zo krijg je kleine kip slierten.
 4. Verwijder de slabladeren van de krop Romeinse sla. Snij 1 cm van de onderkant en was de bladeren goed. Vul deze met de glasnoodles, de peen, de kip, de stukjes asperges en sojabonen. Maak af met de koriander & zoete chilisaus. Geniet!

Notities

Gebruik je groene aspergetips ipv groene asperges? Laat deze heel en kook ze 2 à 3 minuten.

Noot: 8 Slabootjes zijn genoeg voor 2 personen als avondeten. Natuurlijk kun je er ook meer maken óf ze serveren als hapje bij de borrel.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Snel, gezond & lekker. Je zet deze Aziatische slabootjes in zo’n 20 minuten op tafel. Iedereen aanschuiven en gezellig met zijn allen genieten van een gezonde maaltijd ♥. Enjoy!

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...