Recept // Gevulde zoete aardappel met kalkoenreepjes - De Genietende Foodie

Deze gevulde zoete aardappel met kalkoenreepjes is gezond, lekker & bijzonder. Een makkelijke maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet!

Wauw, dit is oprecht een van de lekkerste en makkelijkste avondmaaltijden op de blog! Deze gevulde zoete aardappels zijn onwijs gezond, goed op smaak & hartstikke bijzonder. Bijzonder door de heerlijke smaakcombinatie van de zoete aardappel, friszure dressing & zachte magere kalkoenspekreepjes van Dindesse. Maak jij deze vanavond klaar?!

Een onverklaarbare liefde voor zoete aardappels

Mijn liefde voor zoete aardappels is groot. Om eerlijk te zijn groeit dit steeds meer en meer. Dat heeft alles te maken met de smaak van de zoete aardappels, zeker als je hem net warm uit de oven eet. Juist dan zijn ze op hun best. Smeuïge, volle & aardse smaken die een eigen zoetigheid afgeven. Heerlijk!

Gelukkig kan ik aan mijn blogstatistieken zien dat ik niet de enige ben met een liefde voor zoete aardappels. Volgens mij ben jij er net zo gek op?! Dat komt mooi uit, dan kun je direct deze heerlijk gevulde zoete aardappels maken. Mét magere kalkoen spekreepjes van Dindesse!

Weet je nog, dat bijzondere product uit de pasta pesto van vorige week?! De magere spekreepjes van Dindesse zijn een ideale vervanging voor gerookte spekjes. Dit product wordt gemaakt van magere kalkoendijvlees. Het bevat veel minder vet (5% t.o.v. 20% in spekreepjes) en is veel voller van smaak! Daarbij zitten er geen onnodige toevoegingen in het product en geniet je dus van pure & natuurlijke smaken. Perfect voor een gezonde maaltijd op de doordeweekse dag of tijdens een etentje!

Een bijzondere combinatie van zoet, fris, zuur & knapperig!

Sinds de allereerste hap ben ik weg van de bijzondere combinatie in deze gevulde zoete aardappels. De friszure dressing gaat perfect met de zoete smaken van de zoete aardappel en de zoete puntpaprika’s. De knapperige kalkoen spekreepjes geven een heerlijke bite aan de maaltijd. Juist de bosui en peterselie maken met het frisse pitje het gerecht helemaal af! Deze gevulde zoete aardappels zijn ideaal om te serveren tijdens een etentje met familie en/of vrienden of als makkelijke maaltijd voor doordeweeks!

Noot. De magere kalkoen spekreepjes van Dindesse zijn momenteel verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten.

Gevulde zoete aardappel met kalkoenreepjes

Recept hoeveelheid: 2 personen

Deze gevulde zoete aardappel met kalkoenreepjes is gezond, lekker & bijzonder. Een makkelijke maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet!

Print het recept

Ingrediënten

voor de gevulde zoete aardappels

voor de dressing

  • 125 gram zure room
  • 1 citroen
  • 3 gram verse bladpeterselie

Benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Maak de zoete aardappels schoon en prik er met een vork meerdere gaatjes in. Snij de zoete rode puntpaprika's over de lengte doormidden en verwijderen de zaadlijsten. 

  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hierop de zoete aardappels. Verwarm deze in het midden van de oven voor 30 minuten. Leg na de oventijd ook de zoete puntpaprika op bakplaat en verwarm alles voor 15 minuten. 

  3. Leg de magere kalkoen spekreepjes van Dindesse na de oventijd ook op de bakplaat. Bak alles voor nog 5 á 8 minuten op de bakplaat, afhankelijk van hoe krokant je de spekjes wilt. Hussel dit halverwege door. 

  4. Snij ondertussen de bosui in kleine ringen, tot het groene blad. Meng de room met de rasp van een hele citroen en het sap van een halve citroen. Hak de verse bladpeterselie fijn. 

  5. Snij de gegrilde puntpaprika's in dunne reepjes. Snij de zoete aardappels in de lengte in, maar zorg dat deze aan elkaar blijft zitten. Vul met de dunne reepjes puntpaprika, magere kalkoen spekreepjes, bosui en zure room. Maak af met de fijn gesneden peterselie & serveer direct! 

Notities

Noot. De magere kalkoen spekreepjes van Dindesse zijn momenteel verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Samen met de gegrilde zoete puntpaprika’s, de friszure dressing & knapperige magere kalkoen spekreepjes van Dindesse zijn deze gevulde zoete aardappels een heerlijk gerecht. Ideaal voor een doordeweekse avond of om te serveren voor je familie en/of vrienden. Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

In samenwerking met Dindesse

Add Comment

Laat hier je reactie achter...