Recept // Homemade freakshake met aardbeien, donut & oreo - De Genietende Foodie

Freakshakes, een ware hit op het internet. Deze over de top milkshake bevat heel veel slagroomijs, aardbeien en zoetigheden. Wat is dit waanzinnig lekker!

Er zijn wel eens van die dingen die je gewoon geprobeerd moet hebben. Dat geldt zeker voor de hype rondom freakshakes. Freakshakes? Jep, die vind je gewoon op de kaart in toffe, hippe horeca zaken. Je herkent ze direct. Die grote gekleurde milkshakes, met bizar veel slagroom en zoetigheden als topping. Via de zijkanten druipt de inhoud langzaam naar beneden. Love it ♥. Vandaag deel ik dit super lekkere recept voor een freakshake met aardbeien, donut & oreo’s met je. Onwijs lekkere weekend bite om thuis optimaal van te genieten.

Volle, zachte en rijke smaken

In Amsterdam probeerde ik mijn eerste shake. Wel met veel moeite, want deze freakshake was onmogelijk om op te eten. Nu moést ik natuurlijk thuis zelf ook een freakshake maken! Het liefst met heel veel slagroomijs, veel suiker en een beetje verse fruit. Oké, en natuurlijk donuts en oreo’s. Het recept past ook nog eens perfect bij de naam van mijn blog; De Genietende Foodie. Tja, hier moet elke foodie toch een keer van genieten?!

Ik maakte deze freakshake met mijn nieuwste aanwinst in de keuken, de Byzoo Vacuümblender Giraffe. Dit product van Nederlandse bodem gebruik ik nu ruim een maand. Het familiebedrijf richt zich op ‘Innovating Cooking’ en maakt via eigen productie bijzondere, nieuwe producten dat écht iets toevoegt in jouw keuken. Nu hoor ik je denken … Een vacuümblender? Wat is dat nu precies?!

Heel simpel uitgelegd? Deze Giraffe onttrekt door te vacumeren alle lucht uit de kom. Hierdoor worden de ingrediënten in de blender gemengd zonder bijkomst van extra lucht. Ik liet het effect al eerder in mijn weekvlog zien, met een voorbeeld van spekjes. Het effect is dat door het vacumeren oxidatie wordt voorkomen, waardoor de ingrediënten hun pure smaken en voedingsstoffen bewaren.

Van sapjes tot ijsjes, dit wordt ook jouw nieuwe vriend!

Maar werkt het dan ook echt? Zie je met het blote oog het verschil tussen sapjes uit een normale blender en een vacuümblender? Proef je dit verschil ook terug in het sapje? Hoe lang zou je een sapje vacuüm kunnen bewaren, zodat het ook nog lekker is? Dat waren zomaar een paar vragen die ik had voordat ik het product van Byzoo ging gebruiken. Na meer dan een maand testen deel ik graag al mijn ervaringen met jou.

Tijdens mijn eerste test, een vers sapje, zag ik direct het grootste verschil. Heel bijzonder, de kleur van het sapje uit de Giraffe is veel feller dan het sapje uit mijn normale mixer. De ene is felrood zoals een aardbei, de andere lichtroze. De compactheid is ook ontzettend hoog, de samenstelling ziet er veel voller uit. Maar het belangrijkste verschil? Het uiterlijk.

Je herkent het vast wel. Je hebt met verschillende verse vruchten een sapje gemaakt in de blender. Zodra je het sapje inschenkt blijft er zo’n dikke, grote, stevige schuimlaag achter. Precies dat, die schuimlaag. Die heb je niet meer op het moment dat je deze Byzoo vacuümblender gebruikt. Een groot verschil dat direct met het blote oog te zien is.

Pssst. Benieuwd om het live te zien? In dit handig filmpje kun je dit verschil perfect zelf zien.

Het allerbelangrijkste punt vond ik de smaak. Proef je het effect ook daadwerkelijk? De afgelopen maand ontbeet ik daardoor geregeld met smoothie bowls, at ik op warme dagen zelfgemaakte aardbeienijsjes en schotelde ik vrienden een koud komkommer soepje voor. Soms maakte ik de sapjes voor mij en mijn vriend in mijn normale blender, soms in de vacuümblender. Alles om het verschil te kunnen proeven.

Zodra je gebruikt maakt van goede producten zoals rijp fruit, betere herkomst en/of kwaliteitsproducten proef je het verschil in apparatuur zeker. Zo smaakte mijn sinaasappel-aardbeiensapje met munt onwijs waterig in mijn normale blender. Met de Byzoo blender was dit juist heel vol van smaak, bijna alsof je een aardbei at. Alles was identiek hetzelfde, behalve de blender. Zeker als je dit doet voor bijvoorbeeld een pastasaus, zelfgemaakt vruchtenijs of een warme soep zul je ervaren dat de Byzoo vacuümblender alle voedingsstoffen, smaken en texturen uit het product haalt!

Extra mengbeker & oordopjes?

Wat ik persoonlijk erg fijn vind zijn de extra attributen. Zo zat er naast de mengkom nog een extra beker bij. Handig om scheurend over de snelweg een havermout-yoghurt ontbijtsmoothie uit te drinken (yes, I did…). Ook bewaarde ik hiermee vaak nog een deel van mijn bereiding in de koelkast. Daarbij kun je ’s avonds alles klaar zetten voor de volgende dag óf juist in een keer een grote voorraad maken. Consumeren van een smoothie tot 36 uur na blenden vond ik zelf het lekkerste. Daarna vond ik dat er wel wat smaak verloren raakt. Zonder bereiding in de Giraffe kunnen de ingrediënten zeker langer vacuüm bewaard blijven.

Ook werden er nog extra ringen en dopjes bijgeleverd. Kleine confession, ik dacht dat dit oordopjes waren. Dit bleek echter een vacuumstop te zijn. Haal dit kleine zwarte dopje van de deksel van de mengkom en de deksel gaat er super gemakkelijk af. Doe je dit niet? Dan sta je gerust een paar minuten te trekken voor de deksel eraf gaat (yes, I did…). Kun je wel zien hoe stevig er vacuüm wordt getrokken.

Stiekem hadden er van mij wel oordopjes bij mogen zitten. Door de sterke motor (23.000 toeren per minuut) produceert het apparaat veel geluid. Erg veel geluid om eerlijk te zijn. Niet persé het geluid waardoor je wakker gemaakt wilt worden. Natuurlijk niet geheel vreemd, want door de snelheid, de 6 roterende messen en de vacuümfunctie heb je tussen 30 á 60 seconden een fijne, zachte en volle bereiding. Gelukkig ben je er na een paar keer gebruiken ook prima aan gewend.

Ideaal is dat het apparaat zichzelf schoonmaakt. Direct na gebruik afspoelen, water erin & 1 minuut aanzetten op ‘auto blenden’. Geen sopje, geen afwasborstel en geen moeilijke hoekjes. Yes, dit is dus nooit een gedoe met schoonmaken. Mocht je geïnteresseerd zijn in de Byzoo Vacuümblender Giraffe kun je hier meer informatie vinden over de actuele verkoopprijs en verkooppunten.

Heel veel slagroomijs, aardbeien & suiker!

Goed. Ik wil toch nog even terug naar die fantastische freakshake. Laten we voorop stellen dat het altijd gekker kan. Randen bekleed met Nutella, een suikerspin als topping of een stuk taart als decoratie. Ik wilde juist een variant maken die je ook daadwerkelijk op kunt eten zónder compleet misselijk te zijn. Een waar je voor de volle 100% van kan genieten. Niet super gezond, weinig ingrediënten & veel suiker.

Het resultaat is werkelijk waanzinnig! Door het gebruik van de Byzoo Vacuümblender is de compactheid van deze freakshake is heel hoog. De smaak is subliem, waardoor je voor de milkshake zelf niet veel ingrediënten nodig hebt. Door het vacuüm blenden blijft de ijssmaak ook de brosse, luchtige structuur houden. Zeg nou zelf: dit wil je toch direct opeten?!

Homemade freakshake met aardbeien

Recept hoeveelheid: 2 freakshakes
Freakshakes, een ware hit op het internet. Deze over de top milkshake bevat heel veel slagroomijs, aardbeien en zoetigheden. Wat is dit waanzinnig lekker!
Print het recept

Ingrediënten

Basis milkshake

  • 1 handje diepvries bramen
  • 400 gram verse aardbeien schoongemaakt
  • 4 bollen slagroomijs (4 bollen = ±300 ml)
  • 100 ml (kokos)melk (of andere naar voorkeur)

Toppings

  • 2 bollen slagroomijs (extra)
  • 250 ml slagroom (opklapbaar) (je kunt ook normale slagroom gebruiken)
  • 4 el Suiker
  • 2 mini donuts
  • 6 oreo koekjes
  • roze suiker

Benodigdheden

  • Byzoo Vacuümblender
  • 2 grote glazen (350 ml)
  • Mixer (voor slagroom)

Bereiding

  1. Meng in de vacuümblender het slagroomijs met (kokos)melk, aardbeien en diepvries bramen tot een zachte, soepele drank. Doe dit voor 45 seconde op de vacuüm autoblend stand.
  2. Schep een bol slagroomijs in elk glas. Verkruimel 1 oreo koekje op het slagroomijs. Voeg de milkshake eraan toe. Verkruimel weer 1 oreo koekje, dit keer op de milkshake.
  3. Klop de slagroom met de suiker op met een mixer (of gebruik kant en klaar slagroom). Verdeel de slagroom over de milkshake. Leg de donut erop, verkruimel het laatste oreo koekje & besprenkel met roze suiker. Geniet!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Please, do try this at home. Werkelijk waar, dit is een onwijs lekkere, zoete combinatie voor een freakshake. Maak hem zelf in Byzoo Vacuümblender klaar & geniet samen van een heerlijke weekend bite. Enjoy! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het superleuk om jouw creatie terug te zien!

Dit artikel is een samenwerking met Byzoo.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...