Recept // Makkelijke maaltijd met wraps & lamsgehaktballetjes - De Genietende Foodie

Zin in een makkelijke maaltijd die toch nét wat bijzonderder is? Maak dan snel deze wraps met lamsgehaktballetjes, sojabonen en geroosterde paprika!

Zo na de zomer(vakantie) kan ik wel weer een lekkere, gezonde en makkelijke maaltijd gebruiken. Het liefst een die nét iets bijzonderder is. Al wil ik wel niet te lang in de keuken hoeven staan. Gelukkig zit dat met deze wraps met lamsgehaktballetjes, sojabonen en zoete puntpaprika helemaal goed. Serveer de frisse dressing erbij en je bent klaar om te gaan genieten!

Lamsgehakt? Lamsburgers!

Zoals half Nederland haal ik ook elke zaterdag mijn weekboodschappen. Een van de ingrediënten op mijn lijstje was lamsgehakt. Na een tijdje zoeken bleek dat deze gehaktvariant jammergenoeg niet meer als vast onderdeel in het assortiment zat. Ik baalde enorm, want ik had zo’n trek in een recept met lamsgehaktballetjes.

Gelukkig vond ik na een kleine speurtocht ‘lamsburgers’. Dit is gekruid lamsgehakt in de vorm van een burger. Niet helemaal wat ik zocht, maar wel hartstikke eenvoudig. Snij de burger in zessen & maak er kleine gehaktballetjes van, super makkelijk. De lamsburgers bleken de perfecte uitkomst!

Beleggen, rollen & genieten!

Stiekem is zo’n product voor de makkelijke maaltijd extra handig. Geen gedoe met kruiden, want dit is al voor je gedaan. En laten de andere handelingen nu ook minimaal zijn. Perfect dus als je even moet opschieten op een drukke doordeweekse dag óf als je gewoon even geen zin hebt om lang te moeten koken. De wraps met lamsgehaktballetjes zet je in 20 minuten op tafel. Gewoon een kwestie van beleggen, rollen & genieten!

Wraps met lamsgehaktballen

Recept hoeveelheid: 2 personen
Zin in een makkelijke maaltijd die toch nét wat bijzonderder is? Maak dan snel deze wraps met lamsgehaktballetjes, sojabonen en geroosterde paprika!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 wraps
  • 2 lamsburgers (ik kocht deze bij AH)
  • 4 handjes gemengde sla
  • 75 gram sojabonen
  • 1/2 potje geroosterde paprika reepjes
  • 25 gram boter

Ingrediënten dressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl dille
  • 1/2 limoen

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat in de koelkast even staan. Lek de geroosterde paprika reepjes uit in een zeef. Was de sla onder ijskoud water.
  2. Snij elke burger in zes evengrote stukken en maak er kleine ballen van. Verhit boter in een pan en bak de lamsgehaktballen op middelhoog vuur bruin.
  3. Verwarm de wraps volgens aanwijzing op de verpakking. Beleg alle wraps met de sla, een aantal lamsgehaktballen, de uitgelekte paprika reepjes en sojabonen. Maak af met de dressing en serveer direct.

Notities

Op zoek naar de specifieke producten? Ik gebruikte deze lamsburgers en deze geroosterde rode & gele paprika reepjes.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Deze wraps met lamsgehaktballetjes is een heerlijke makkelijke maaltijd voor een doordeweekse dag. Fris, kruidig & licht verteerbaar. En, genieten doe je binnen 20 minuten na bereiding! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...