Recept // Pasta pesto met kastanjechampignons & kalkoenreepjes - De Genietende Foodie

Recept // Pasta pesto met kastanjechampignons & kalkoenreepjes

Pasta pesto, mijn favoriete pasta! Met dit herfstrecept geniet je van een snelle maaltijd met kastanjechampignons, kalkoenreepjes & verse Parmazaan.

Uit de Italiaanse keuken is de pasta pesto nog altijd mijn favoriet. Waarom? Weinig ingrediënten, een snelle bereiding & smaken van hoge kwaliteit. Zo’n pasta pesto is voor mij de perfecte makkelijke maaltijd voor een doordeweekse avond. Om er een toffe eigen twist aan te geven, gebruik ik geen varkensvlees maar kalkoenvlees. Ga jij vanavond ook van deze snelle pasta pesto genieten?!

Typisch Italiaans, mét een toffe eigen twist

Een van de meest gebruikte Italiaanse producten door een pasta is spek. Denk bijvoorbeeld aan spekreepjes die worden gebruikt in een Italiaanse carbonara. Zelf ben ik daar niet zo’n fan van. Het vlees is vaak van lage kwaliteit en het spek vind ik al snel te vet in een maaltijd. Maar wist je dat je spekreepjes juist perfect kunt vervangen voor kalkoenvlees?

Deze magere spekreepjes van Dindesse gebruikte ik als vervanging voor de gerookte spekjes. Dit product wordt gemaakt van magere kalkoendijvlees. Het bevat veel minder vet (5% t.o.v. 20% in spekreepjes) en is veel voller van smaak! Daarbij zitten er geen onnodige toevoegingen in het product en geniet je dus van pure & natuurlijke smaken. Perfect voor een gezonde maaltijd op de doordeweekse dag!

Pasta, salades, soepjes… alles kan!

Het mooie van deze magere kalkoenspekreepjes is dat je het in verschillende gerechten kunt gebruiken. Wat dacht je van een topping in een pompoensoep, als onderdeel van een frisse winterse salade of ter vervanging in de pasta? Dat klinkt toch heerlijk!

Zelf gebruikte ik deze magere kalkoenspekreepjes in dit pasta pesto recept. Juist die zachte, volle smaak van het kalkoenvlees past perfect bij de kruidige pesto en de aardse smaken van champignons. Natuurlijk wél met eigengemaakte verse pesto, dat recept vind je hier. Met slechts 6 ingrediënten zet jij in een handomdraai de perfecte pesto pasta. Een super lekkere en makkelijke recept voor doordeweeks, geniet ervan!

Noot. De magere kalkoen spekreepjes van Dindesse zijn momenteel verkrijgbaar bij Jumbo supermarkten.

 

Pasta pesto met kastanjechampignons & kalkoenreepjes

Recept hoeveelheid: 2 personen

Pasta pesto, mijn favoriete pasta! Met dit herfstrecept geniet je van een snelle maaltijd met kastanjechampignons, kalkoenreepjes & verse Parmazaan.

Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten voor de pesto

  • 5 el verse pesto (zie recept pesto! )

Bereiding

  1. Maak allereerste de verse pesto volgens de aanwijzingen van het recept (zie link in artikel of onder notities). 

  2. Maak de kastanje champignons schoon en halveer deze tot evengrote  stukken. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

  3. Zodra de pasta kookt, smelt de boter in een koekenpan. Bak hierin de kastanjechampignons bruin. Voeg halverwege de magere kalkoen spekreepjes toe en bak deze mee tot de licht krokant.

  4. Giet de pasta af en doe de pasta in een pan. Voeg de pesto, de kastanjechampignons en de magere kalkoen spekreepjes toe. Meng alles door elkaar & serveer met de rucola op de borden . Rasp de Parmezaanse kaas erover en geniet! 

Notities

Noot. Het recept voor de verse pesto vind je hier

Tip. Gebruik je kant-en-klare pesto uit een potje? Voeg dan slechts de helft van de hoeveelheid pesto toe om een overheersende smaak te voorkomen. 

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Met de magere kalkoenspekreepjes van Dindesse krijg dit traditionele Italiaanse recept een lekkere eigen twist. Juist dat maakte deze pasta pesto een perfecte maaltijd voor de doordeweekse maaltijd. Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

In samenwerking met Dindesse

Add Comment

Laat hier je reactie achter...