Recept // Pompoenrisotto met gemengde paddenstoelen (vega) - De Genietende Foodie

Pompoenrisotto, het gerecht voor deze herfst! Snel & makkelijk te maken en onwijs zacht van smaak. Perfect vegetarisch recept voor doordeweeks!

Ben jij dol op pompoen? Heb je ook een grote liefde voor een zachte, romige risotto? Oké, dan wordt dit jouw favoriete recept van de herfst. Geloof mij maar! Print het recept dus direct uit en hang hem in de keuken. You’re gonna love it ♥.

Mijn favoriete kookseizoen? De herfst!

Suddervlees, risotto gerechten, grote ovenschotels, soepjes… Ik ben dol op de seizoensgroenten uit de herfstmaanden. Ik kan dan ook wel zeggen dat dit mijn favoriete “kookseizoen” is. Lekker aan de slag met verschillende kolen, pompoenen & aardse producten, heerlijk. Precies dat heb ik dan ook met de herfstbox van Verse Oogst gedaan.

In de nieuwste box zat onder andere een heerlijke gemengde paddenstoelenmix met allerlei verschillende soorten paddenstoelen. Dit is mijn favoriet van het seizoen. Cantharellen, beukenzwammen, oesterzwammen, dunne zwammetjes… Door alle verschillende formaten, texturen en smaken heerlijk in een risotto. Een maaltijd die perfect past bij de tijd van het jaar.

Waanzinnige combinatie

Om de risotto een beetje speciaal te maken, gebruik ik ook de oranje pompoen uit de Verse Oogst box. Dit geeft een zachte, smeuïge smaak aan de risotto met een kleine bite. Gewoon even stomen in een stoommandje en vervolgens zachtjes door de risotto roeren. Met de verse tijm en de Parmezaanse kaas een waanzinnige combinatie. Een recept om deze herfst heerlijk van te genieten!

Benieuwd naar mijn andere recepten voor Verse Oogst? Je vindt ze hier en hier op hun website! 

Pompoenrisotto met gemengde paddenstoelen

Recept hoeveelheid: 2 personen
Pompoenrisotto, het gerecht voor deze herfst! Snel & makkelijk te maken en onwijs zacht van smaak. Perfect vegetarisch recept voor doordeweeks!
Print het recept

Ingrediënten

  • 175 gram risotto rijst (arborio risotto)
  • 1/2 pompoen
  • 250 gram paddenstoelenmix
  • 1 boullion blokje
  • 500 ml kokend water
  • 1 ui
  • 5 gram verse tijm
  • 2 klontjes boter
  • 2 handjes Parmazaanse kaassnippers

Bereiding

  1. Kook water in de waterkoker. Risp de tijm en snipper de ui. Meng de benodigde hoeveelheid gekookt water met het bouillon blokje.
  2. Halveer de pompoen & verwijder de zaadlijsten en pitten. Snij in partjes en verwijder met een dunschiller of mes de schil. Snij vervolgens in blokjes van 1,5 cm.
  3. Fruit de ui in een klontje boter in een hapjes pan. Voeg de risotto en tijm toe zodra de ui snippers glazig zijn. Voeg een klein deel van de bouillon toe, roer de risotto door, leg de pan op de deksel en houd in de gaten.
  4. Voeg steeds langzaam de bouillon toe, maar doe tussendoor een deksel op de pan. Zo stoomt de risotto perfect zacht. Dit duurt ongeveer 15 minuten (met arborio risotto!). Kook ondertussen in een pan met stoommandje de pompoenblokjes in 15 minuten gaar.
  5. Hak de paddenstoelenmix in grove stukken. Bak 5 minuten voor het einde van de kooktijd de paddenstoelenmix in een klontje boter in een klein pannetje aan.
  6. Voeg de paddenstoelen en pompoen toe aan de risotto. Serveer de pompoenrisotto direct met de handjes parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Notities

Vega proof! Dit recept is een goede vegetarisch optie. De paddenstoelen geven die vlezige structuur aan de pompoenrisotto.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Ik ben verliefd op deze pompoenrisotto ♥. Deze herfst is dit absoluut mijn favoriete comfort food. Volg het recept voor de perfecte gering & geniet van de herfst op je bord! 

Benieuwd naar mijn andere recepten voor Verse Oogst? Je vindt ze hier en hier op hun website!
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

In samenwerking met Verse Oogst 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...