Recept // Spaanse kokkels, heerlijk tapas gerecht! - De Genietende Foodie

Recept // Spaanse kokkels, heerlijk tapas gerecht!

Spaanse kokkels, dit is een heerlijke gerecht voor bij de tapas. Ik at deze schelpen in aan het strand van Barcelona. Met dit recept waan je je in Spanje!

In Juni 2017 stond De Genietende Foodie in het teken van Spanje. Beter gezegd, mijn food roadtrip in Spanje. De leukste plekken in Valencia, Catalonië & Barcelona die een bezoekje waard zijn. Van het beste paella tentje tot de mooiste wijngaard, ik deelde het hier allemaal op de blog in de categorie #spanjeroadtrip. Toch moét ik nog een recept met je delen… 

Tijdens mijn verblijf in het mooie Noord-Spanje heb ik onwijs veel verschillende soorten vis op. Toch kon ik het niet laten om elke keer weer die kleine kokkels te bestellen. Eenmaal in Barcelona aan het strand bij Pez Vela at ik de lekkerste bereidde kokkels van de hele vakantie. Je snap het al, dat moest ik natuurlijk ook thuis proberen…

Terwijl ik tussen alle Spanjaarden zat te genieten van de kokkels, schreef ik direct de smaken die ik proefde op in de notities op mijn telefoon. Knoflook, rode peper en peterselie in een zachte, frisse olijfolie marinade. Meer dan een halve minuut besteed ik er niet aan, omdat ik volop wil genieten. Genieten van die zachte smaken en heerlijke Spaanse kokkels.

Het leukste is dat ik de smaak nog steeds proef als ik er aan terug denk. Juist daarom besloot ik deze Spaanse kokkels dan ook zo snel mogelijk na te maken. Namaken om precies diezelfde smaken te vangen. En wauw, dat is goed gelukt! De volle smaak van de kokkels in combinatie met de pittigheid van de rode peper en het frisse van de peterselie. Heerlijk! Zodra je een hap neemt van deze kokkels waan je je gewoon even in Spanje!

Spaanse bereidde kokkels

Recept hoeveelheid: 4 personen
Spaanse kokkels, dit is een heerlijke gerecht voor bij de tapas. Ik at deze schelpen in aan het strand van Barcelona. Met dit recept waan je je in Spanje!
Print het recept

Ingrediënten

  • 1 kilo verse kokkels (meestal enkel in net van 1 kilo verkrijgbaar)
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 5 gram verse peterselie
  • 150 ml warm water
  • 1/3 groenten bouillon blokje
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Was de kokkels goed onder stromende koud water. Gooi eventueel de kapotte of open kokkels (die niet dicht gaan) weg.
  2. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en hak fijn. Hak de peterselie grof. Meng het warme water met het bouillon blokje, zodat het bouillon blokje oplost.
  3. Fruit in de olijfolie de knoflook en rode peper aan. Voeg de kokkels toe en hussel dit goed door op middelhoog tot hoog vuur. Voeg na ongeveer 2 minuten de bouillon en de peterselie toe. Laat voor 2-3 minuten pruttelen op laag tot middelhoog vuur tot de kokkels allen open staan. Serveer direct!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Deze Spaanse kokkels zijn sinds de vakantie echt een favoriet in huis. Jammergenoeg zijn de maar een korte periode verkrijgbaar, dus als ik jou was zou ik snel naar de visboer rennen. Binnen een kwartier te bereiden en dan zit jij te genieten van zo’n pannentje geluk! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...