Recept // Zalm avocado toast met ei - De Genietende Foodie

Recept // Zalm avocado toast met ei

Zalm avocado toast met een zacht gekookt ei, mijn favorieten lunch van dit moment. Dit ‘recept’ mag natuurlijk niet ontbreken op de blog.

Yes, vandaag een recept die gewoon niet mag ontbreken op mijn blog. Dit lunchrecept is namelijk een gerecht wat ik minstens één keer per week eet. Eerlijk? Als je de zalm weglaat eet ik het nog wel vaker. Ik ben er echt dol op dit recept. Het beste is vooral mijn pittige toevoeging, lekker!

Maandenlang hetzelfde eten

Ik ben zo’n persoon die elke paar weken een andere ontbijt en lunch verslaving heeft. Ja, een echte verslaving. Maandenlang eet ik dan elke dag hetzelfde. Elke dag. Dag in en dag uit. Zo heb ik er al een heuse pindakaas, ontbijtmuffins, makreel & muesli verslaving op zitten. En nee, niet allemaal tegelijk natuurlijk.

Die verslaving kan soms weken en soms zelfs maanden duren. Ik eet dit soort producten dan net zo lang tot ik het helemaal zat ben. Zo zat dat ik zelfs de geur niet eens meer kan verdragen. Waarom ik dat doe? Dat snap ik zelf ook nog steeds niet. Maar misschien herken jij je er wel in? Is dit stiekem gewoon hartstikke normaal? ;-)

Toch is er één die nooit verveeld

Op een of andere manier is er altijd 1 gerecht wat ik altijd kan blijven eten. Dit gerecht. Zalm avocado toast met ei. Dit raakt gewoon nooit verveeld! Want zeg nou zelf, hoe makkelijk is het? Een gekookt eitje met geprakte avocado. That’s all. Wel een zachtgekookt eitje, anders haak ik af.

Het allerlekkerste vind ik avocado & ei op toast mét een plak zalm erbij. Voor mij de perfecte manier om ook direct de goede vetten, eiwitten en vitaminen binnen te krijgen. Ik geef wel een beetje extra pit aan het gerecht. Dat maakt het stiekem ook nog nét iets mooier voor op de foto. Ga jij hier ook van genieten?!

Zalm avocado toast met ei

Recept hoeveelheid: 1 persoon
Zalm avocado toast met een zacht gekookt ei, mijn favorieten lunch van dit moment. Dit 'recept' mag natuurlijk niet ontbreken op de blog.
Print het recept

Ingrediënten

  • 1 boerenbrood boterham
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 1 ei
  • snufje peper
  • scheutje citroensap
  • chilivlokken (naar smaak)

Bereiding

  1. Kook het ei op je eigen voorkeur; hard of zacht. Verwijder ondertussen de schil & pit van de avocado. Prak de avocado in een bakje fijn met een beetje peper en een scheutje citroensap.
  2. Beleg 1 boerenbrood boterham met de avocado. Verdeel vervolgens de zalm erop. Leg het gekookte ei erop en bestrooi naar smaak met een beetje chilivlokken. Serveer direct!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Makkelijk, snel & gezond. Dit lunchrecept is een van mijn favorieten, zelfs als ik het heel vaak eet. Zachtgekookt eitje, geprakte avocado & verse zalm. Heerlijk! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...