Recept // Zelf maken: Zo maak je lemon curd! - De Genietende Foodie

Dit basisrecept voor lemon curd wil je bewaren. Zacht & fris met een klein zoetje. Lekker bij warme scones uit de oven. Of natuurlijk bij andere gerechten.

Voor eten buiten de deur heb ik zo mijn favoriete plekken. Niet geheel onbekend waarschijnlijk, want die deel ik regelmatig met jou op de blog. Maar wist je dat ik soms noodzaak zie om persé bij mijn favo hotspot te gaan eten? Als ik trek heb ik een specifiek gerecht, dan moét ik naar de beste plek om dit te eten. Ik wil dan gewoon niets anders. Alleen die herkenbare smaken, die herinnering.

Zo ga ik voor homemade scones het allerliefste naar de Bakkerswinkel Kralingen. Ga ik naar een andere plek, dan voldoet het vaak niet aan mijn verwachtingen. Net als in Machester. Ik weet het nog zo goed. Mijn eerste reactie bij de lemon curd. Het zure gezicht. Gewoon niet te vergelijken. Niet te vergelijken met zoals ik hem thuis bij mijn favoriete tentje eet.

Je begrijpt het al… De traditionele keuken verwaarloos ik soms liever voor de herkenbare smaken van thuis. Agh, doen we dat soms niet allemaal?! Laten we eerlijk zijn, aan de smaak van lemon curd was overigens niets mis. Alleen mijn herinnering. Een paar weken geleden ging ik er zelf mee aan de slag, een zachte frisse lemon curd met een zoetje. Makkelijk te maken & onwijs lekker bij verse scones uit de oven. En het recept? Dat is zeker geslaagd. Stiekem zelfs net iets lekkerder dan ik mij herinnering van mijn favoriete plekje.

Basisrecept voor lemon curd

Recept hoeveelheid: 1 grote pot
Dit basisrecept voor lemon curd wil je bewaren. Zacht & fris met een klein zoetje. Lekker bij warme scones uit de oven. Of natuurlijk bij andere gerechten.
Print het recept

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram fijne suiker
  • 2 tl vanille suiker
  • 2 eieren

Bereiding

  1. Rasp de citroenen en pers deze vervolgens uit.
  2. Zet een kom boven een pan met kokend water (au bain-marie) en verwarm in de kom de suiker met de boter tot een glad mengsel.
  3. Voeg het sap en de rasp van de citroenen toe aan het suiker/boter mengsel. Roer dit goed door. Klop de eieren los in een andere kom en voeg dit al roerend bij het mengsel. Meng de lemon curd goed door.
  4. Laat de lemon curd vervolgens voor 10 à 15 minuten indikken, totdat het qua dikte op yoghurt lijkt. Blijf het tussendoor goed doorroeren, zodat er geen klonten of vellen ontstaan.
  5. Laat de lemon curd afkoelen, bijvoorbeeld door dit in een ruime schaal de gieten en af te dekken met plastic folie. Na het afkoelen giet je het in een weckpot en bewaar je het in de koelkast.

Notities

Bewaartip. Bewaar de lemon curd in een gesloten weckpot in de koelkast. Consumeer het binnen 1 à 2 weken.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Zacht, fris en zoet. Deze lemon curd maak je eenvoudig klaar en bewaar je vervolgens voor langere tijd. Het beste met verse scones, maar natuurlijk ook te gebruiken voor andere recepten. Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

2 Comments

  • Kim 8 april 2017 09:43

    Fijn recept! Lemon curd is heerlijk maar heb het nog nooit zelf gemaakt.. Ga ik nu zeker proberen xx

    • Kim 11 april 2017 09:19

      Succes met uitproberen! Laat je weten wat je ervan vond? ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...