Recept // Zelfgemaakte aardbeienijsjes met vleugje munt - De Genietende Foodie

Zoek je wat verfrissing op een hete zomerse dag? Deze aardbeienijsjes maak je zelf met slechts 3(!) ingrediënten! Even wachten & dan lekker gezond genieten!

Met deze zomerse hitte kun je denk ik wel wat verkoeling gebruiken?! Het liefst leg ik op dit soort dagen mijn vriezer helemaal vol met perenijsjes, aardbeienijsjes, raketjes en limoenijsjes. Zo veel mogelijk verfrissing én een gezonde snack tussendoor! Tot ik mij afgelopen week bedacht, die ijsjes kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken…

Ik heb sinds vorige week een nieuwe keukenvriendje, de ByZoo vacuümblender. Dolgraag wilde ik van alles proberen, van sapjes tot ijsjes. Deze ijsjes maakte ik dan ook met deze blender. Je kunt natuurlijk ook je eigen blender gebruiken voor dit recept. De verschillen, het effect van de vacuümfunctie en een heerlijk recept zal ik binnenkort op de blog delen in een uitgebreide review!

Terug naar de zelfgemaakte aardbeienijsjes. Het leuke is dat je hier dus maar 3 ingrediënten voor nodig hebt. Zelfs maar 2(!) als je liever geen verse munt toevoegt aan de ijsjes. In slechts een paar minuten giet je het in de ijsvormen en na 2 uurtjes wachten kun je lekker gezond genieten van jou ijsje. Ga jij deze zomerse verfrissing vanmiddag al maken?

Zelfgemaakte aardbeienijsjes

Recept hoeveelheid: 5 ijsjes
Zoek je wat verfrissing op een hete zomerse dag? Deze aardbeienijsjes maak je zelf met slechts 3(!) ingrediënten! Even wachten & dan lekker gezond genieten!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 gram verse aardbeien zonder kroontje
  • 100 gram ijsblokjes uit de vriezer
  • 3 gram blaadjes verse munt (zonder tak)

Benodigdheden

  • Blender
  • IJsvormen (ik ging naar de HEMA)

Bereiding

  1. Meng in een blender de aardbeien, ijsblokjes en blaadjes verse munt helemaal fijn.
  2. Giet het aardbeien mengsel in de ijsvormen. Zet de stokjes erin en zet de ijsjes voor minimaal 2 uur in de vriezer. Genieten maar!

Notities

Bewaren? Afhankelijk van de versheid van de aardbeien kun je de ijsjes 2-4 dagen in de vriezer bewaren. Bewaar altijd in de vriezer! Laat de ijsjes niet ontdooien en opnieuw invriezen.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Super fris, lekker en gezond! Voor deze zelfgemaakte aardbeienijsjes heb je slechts 3 ingrediënten en een klein beetje geduld nodig. Daarna is het genieten geblazen! Leuke bijkomstigheid, het is een super verantwoorde keuze voor de kids. Stiekem ook heel leuk om samen te maken. Wat is jouw favorieten ijsje? Dan ga ik daar volgende keer wel mee aan de slag! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...