Reizen // Moderne, ontspannen overnachting bij Hotel Heerlen in Zuid-Limburg - De Genietende Foodie

Op zoek naar een fijn hotel in Zuid-limburg? Van der Valk Hotel Heerlen in Heerlen is een dikke aanrader. Je leest er hier alles over…

Even lekker genieten in eigen land, heerlijk. Begin april bracht ik mijn staycation door in de omgeving Parkstad, in Zuid-Limburg. Al mijn avonturen deelde ik al eerder in dit artikel. Vandaag neem ik jou weer even mee terug op reis naar deze regio. Mee om mijn ervaring te delen over de fijne plek waar ik sliep, het mooie Van der Valk Hotel Heerlen in Heerlen.

Liefde voor het speuren naar mooie plekken

Een van de leukste dingen aan een kort reisje vind ik uitzoeken vooraf. Waar zitten de fijne eetplekken, welke spots mag er niet worden overgeslagen en waar verblijf ik tijdens de trip. Ik kan er uren aan spenderen! Want ja, laat ik er maar eerlijk voor uitkomen, deze foodie is best wel kritisch als het gaat om goed eten & slapen op vakantie.

Als het gaat om hotels speur ik het liefste eerst op foto’s van de kamers. Ik scrol door de lange lijst aan hotels, bekijk de foto’s en scan alles kritisch. Mijn favorieten vergelijk ik daarna op de kaart. Goede locatie voor de prijs, bijzondere elementen, fijne badkamer. Ik wil dan het liefste dat alles klopt. Wees eens eerlijk… Zijn we daar niet allemaal naar op zoek? Een fijn hotel waar je lekker kunt genieten op vakantie?!

Modern, warm en licht

Tijdens mijn korte trip naar Parkstad ging het echter een beetje anders. Met een flink programma tijdens het perstripje was alles geregeld. Stiekem ook wel eens lekker! Toch kon ik mijn nieuwsgierigheid moeilijk tegenhouden, toen ik met mijn kamerpas de gang door liep richting de kamer…

Bij binnenkomst viel mijn oog er direct op. Wat een licht, wat een ruimte geeft dat raam. Nee, niet het raam met het uitzicht naar buiten. Het raam tussen de badkamer en het bed. Dit is echt onwijs tof!

Een lekker ruim bed, extra zitje om te ontspannen, ruimte om je laptop open te slaan. Ik ervaar de kamer ontzettend ruim en licht. Door het kleurgebruik geeft het ook een warme, moderne sfeer. Ook valt mij op dat er diverse zeepjes en badschuimen staan, wat een luxe gevoel. Juist dat zijn van die details waar ik zelf naar op zoek ben.

Genieten van het wegdommelen..

Het leuke aan deze kamer van Hotel Heerlen vind ik dat het heel veel mogelijkheden biedt om even kort te ontspannen. De tweezitters bij het raam, de grote kabine met regendouche of het fijne ruime ligbad. Lekker wegdommelen op je eigen manier. Zo had ik bijvoorbeeld “even 30 minuten” eigen tijd. Ik kan je vertellen, je komt in dit bad in 10 minuten helemaal tot rust. Zelfs je spieren ontspannen van het vele lopen op zo’n dag.

Liever iets langer ontspannen? Dan lig je hier goed. Onwijs fijne bedden, verschillende kussens & lekker stille omgeving. Ik heb geslapen als een roos. Dat, terwijl ik toch niet altijd even fijn ergens anders slaap.

Met een goed ontbijt de dag beginnen

Goed, je blijft een foodie. Zodra mijn wekker de volgende ochtend gaat kijk ik met smart uit naar het ontbijt. Aangezien Hotel Heerlen vorig jaar een grote brand heeft meegemaakt, vind het ontbijt plaats in een pop-up restaurant. Fijne sfeer, ruim opgezet en hip ingericht. Noot: Vanaf september zal de verbouwing helemaal gereed zijn en ontbijt , lunch of dineer je in het nieuw gebouwde hotel.

Eenmaal bij het ontbijtbuffet aangekomen is het aanbod reuze. Hier word ik helemaal gelukkig van. Stapels met pannenkoeken, diverse yoghurt en muesli, verschillende soorten gekookt of gebakken eieren. Ook de keuze in beleg is reuze; van gerookte zalm tot kazen. Dit geeft zeker een goede bodem voor de dag!

Ik heb mijn overnachting in Van der Valk Hotel Heerlen als erg prettig ervaring. Moderne, nette kamer met een prachtige badkamer en een heerlijk bed om lekker tot rust te komen. Dikke aanrader als je een verblijf zoekt in de omgeving Parkstad in Zuid-Limburg!

Wil je er meer over lezen? Klik even op de website van VVV Zuid-Limburg.
Nieuwsgierig naar mijn reisverhalen over Nederland? Je vindt ze hier.
Liever tips voor het buitenland? Hier vind je alle landen & bestemmingen.

In samenwerking met VVV Zuid-Limburg

Add Comment

Laat hier je reactie achter...