Recept // Snelle pompoensoep met wortel & specerijen - De Genietende Foodie

Deze voedzame gezonde pompoensoep zet je super snel op tafel. Extra lekker door de wortel en specerijen. Een heerlijke maaltijd voor de herfst & winter!

Zin in een lekkere warme huisgemaakte soep? Zo’n soep die je hele huis doet geuren en je lichaam voedt met onwijs veel vitamines? Deze snelle pompoensoep met wortel & specerijen zet je met pan en al in een handomdraai op tafel. Perfect om op een druilerige herfst- of winterdag heerlijk mee te genieten. Lees je snel verder? Vertel ik je gelijk ook meer over mijn keukendroom die werkelijkheid werd…

Een keukendroom die werkelijkheid wordt…

Al sinds ik een klein meisje was, zijn er dingen waar ik van droom. Om nu niet al te romantisch af te dwalen naar het verhaal over die prins op het witte paard of die droombaan houd ik het even bij mijn keukendromen. Ja, die had ik als klein meisje al. Zo was het hebben van een groot vrijstaand fornuis, een lange eettafel voor 10 personen & de prachtigste keukentools altijd een grote wens. Over welke keukentools droomde jij als kind?

Sinds kort mag ik mij onwijs rijk rekenen met een van mijn aller aller allergrootste keukendromen, een ‘Le Creuset’ braadpan ♥. Vanuit een samenwerking met Coolblue kreeg ik de prachtige ronde Signature pan van 24cm doorsneden, in een bijzondere blauwe marine kleur.

Je begrijp het vast… de afgelopen maand maakte ik er alles in klaar. Van het braden van een stukje vlees tot een uitgebreide stoofschotel in de oven. Juist dat laatste vind ik extra fijn, het hebben van een pan die direct in de oven geschoven kan worden. Ideaal als je, net als ik, met grote regelmaat je oven gebruikt!

Snelle pompoensoep voor de koude dagen

Waar mijn nieuwe pan ook uitermate geschikt voor is, is het maken van heerlijke soepjes. Door het materiaal (gietijzer) kun je heel gemakkelijk een ui & knoflook fruiten zonder dat deze aanbraad. Iets wat helaas bij mij tenminste altijd gebeurt in mijn normale kookpannen. Gelukkig is dat nu verleden tijd!

Deze snelle pompoensoep is een van mijn favorieten. Ik vind het een heerlijke soep voor tijdens koude winterse dagen. Veel verse ingrediënten gecombineerd met de rijke specerijen, top! Deze pompoensoep is zeer geschikt als een lunch of als maaltijd. Dat niet alleen, de soep is perfect al tussengerecht tijdens de feestdagen. Serveer hem dan in een klein doorzichtig glaasje en laat heel de familie ervan genieten.

Tip! Deze prachtige Le Creuset pan is momenteel in de aanbieding op Coolblue! Via de link kun je direct deze alleskunner bestellen, zodat je hem morgen al in huis hebt. 

Snelle pompoensoep met wortel & specerijen

Recept hoeveelheid: 4 kommen
Deze voedzame gezonde pompoensoep zet je super snel op tafel. Extra lekker door de wortel en specerijen. Een heerlijke maaltijd voor de herfst & winter! 
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten soep

  • 400 gram gesneden pompoenblokjes (of 1 flespompoen)
  • 1 bospeen (125 gr. ongeschild)
  • 700 ml kokend water
  • 2 blokjes groenten bouillion
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 100 ml kookroom (je kunt ook lactosevrije gebruiken)
  • 1 handje pompoenpitten
  • 2 el olijfolie extra vierge

Ingrediënten specerijen

  • 2 tl foelie
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 gram verse tijm

Benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding

  1. Snij allereerst alle ingrediënten; Schil en snipper de ui. Pel, plet en snipper de tenen knoflook. Schil de bospeen en snij in plakken.

  2. Kook water in de waterkoker. Meet de benodigde hoeveelheid water af en meng dit de blokjes groenten bouillon. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur in de 'le creuset' pan met de olijfolie voor ongeveer 3 minuten.

  3. Voeg de pompoenblokjes en de bospeen toe aan de 'le creuset' pan. Bak kort voor ongeveer 4 minuten op. Voeg de bouillon toe, plaats de deksel op de pan en laat voor 20 minuten op laag vuur zachtjes koken. 

  4. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een egale soep. Voeg vervolgens de specerijen (zie ingrediëntenlijst) en eventueel de room toe. Serveer met een handje pijnboompitten ter garnering.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Super snel, onwijs gezond & hartstikke lekker. Deze pompoensoep is perfect voor tijdens de herfst of winter als maaltijd, lunch of tijdens een diner. En, in een klein glaasje juist super leuk voor tijdens de feestdagen! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

In samenwerking met Coolblue & Le Creuset

Advertisement

Add Comment

Laat hier je reactie achter...