#Spanjeroadtrip // Zó vind je op vakantie leuke hotspots - De Genietende Foodie

Hoe vind je op vakantie leuke hotspots, restaurants, locaties of toffe plekken? Vandaag deel ik in het eerste #spanjeroadtrip artikel mijn geheimen & tips!

Juni 2017 staat op De Genietende Foodie in het teken van Spanje. Beter gezegd, mijn food roadtrip in Spanje. De leukste plekken in Valencia, Catalonië & Barcelona die een bezoekje waard zijn. Van het beste paella tentje tot de mooiste wijngaard, ik deel het hier allemaal op de blog in de categorie #spanjeroadtrip.

Eten is namelijk voor mij een van de belangrijkste dingen tijdens mijn vakantie. Van ontbijt tot diner, ik wil altijd een leuke, fijne én goede plek om te genieten van het buitenlandse eten. Maar, ik hou er niet van om mijn vakantie vooraf te plannen. Sterker nog, ik vind de leukste plekken als ik niet plan. Ik wil op dat moment ervaren waar ik zin in heb. Zodat ik nét iets meer ervan kan genieten.

Voor het eerste artikel van de #foodieroadtrip serie ga ik in op een veelgestelde vraag over al dat lekkere eten. Geregeld krijg ik namelijk de vraag ‘Kim, hoe vind je nou altijd die leuke hotspots op vakantie?’. Vandaag deel ik met jou alle geheimen en mijn tips. Zowel ter voorbereiding als op locatie. Hiermee kun je ook al die fijne, leuke plekken ontdekken, die échte hotspots.

Laat je inspireren door bloggers

Iedereen gaat wel eens op reis. Zo krijg ik vaak tips via vrienden of kennissen voor een leuke restaurant waar zij onwijs hebben genoten en goed hebben gegeten. Ik houd van dit soort tips! Ook zijn er fijne reisboekjes die ik geregeld mee neem, al is het maar voor de papieren kaart. De gidsen van Time to momo (voorheen 100% gidsen) zijn mijn favoriet, doordat ze gemaakt zijn door lokale inwoners. Het allerliefste haal ik  de tips bij mijn collega bloggers. Dit zijn immers de plekken die het waard zijn om te delen!

Een paar dagen voor vertrek speur ik dan het internet af op zoekwoorden als hotspots i.c.m. de naam van de bestemming en eventueel het eetmoment. Hier vind je vaak onwijs veel tips op. Ook vraag ik via sociale media om tips van volgers, altijd tof om die ervaringen van mijn lezers te horen! Met deze tips zoek ik dan naar foto’s van de gerechten op de website of Instagram (hierover later meer). Slaagt de tip voor mijn hotspot eisen? Dan mag het op mijn lijstje!

De prachtige foto’s op Instagram vertellen het verhaal

Foto’s van gerechten, dat zorgt er voor mij toch wel echt voor of ik langs ga of niet. Dan bedoel ik natuurlijk niet foto’s op de menukaart, die restaurants sla ik liever over. Nee, de foto’s op mijn favoriete sociale media kanaal. De foto’s op Instagram!

De tips die ik heb gevonden via blogs, vrienden, lezers, locals etc. bekijk ik via Instagram. Op de locatie van het restaurant kun je namelijk al snel een beeld krijgen van de gerechten, de inrichting en de sfeer. Zie je hierboven mijn voorbeelden? Ze weet je precies wat je kunt verwachten. Super handig om te beslissen of dit hetgeen is waar je nu zin in hebt!

Alle verwachtingen en specifieke eisen loslaten

De derde tip klinkt misschien een beetje zweverig, maar dit is echt de beste tip die ik je kan geven! De beste tip voor het vinden van leuke, toffe hotspots is loslaten.

Laat het los om continue op zoek te zijn naar dat specifieke plekje zoals je dat in je hoofd hebt zitten. Kijk juist om je heen en laat je verrassen. Verrassen door hetgeen wat je al lopend ziet langskomen. Loop even naar binnen en ervaar of dit hetgeen is waar je zin in hebt. Kijk bijvoorbeeld op de kaart of in de etalage, dit zegt vaak al een hoop.

Belangrijk om het loslaten te kunnen bereiken is je eetlevel goed op pijl houden. Zorg ook dat je niet hangry wordt, waardoor je juist opzoek gaat naar dat specifieke lunchplekje. Conclusie? Geen specifieken eisen hebben, geen torenhoge verwachtingen. Dit geeft je uiteindelijk de mooiste ervaringen.

Geen tripadvisor. Kies voor de locals

Sommige mensen zweren erbij, tripadvisor. Ik heb erdoor nog nooit écht lekker gegeten, zeker niet in New York of Italië. Misschien dat het voor bepaalde gebieden betrouwbaarder is dan andere gebieden, ik weet het niet. Het zijn voor mij niet de plekken waar ik graag mij laat verrassen.

Hoe vind je ze dan wel? Vraag het gewoon aan een local. In een ontbijtbar vraag ik bijvoorbeeld aan de eigenaar of er nog meer vergelijkbare ontbijtplekken zijn. Grote kans dat ze je doorstuurt naar haar voorbeelden, favo plekken of concullega. Tijdens het eten spreek ik een keertje een lokale bewoner aan, het liefst in mijn beste versie van de lokale taal. Dit levert vaak niet alleen een hotspot op, maar ook een bijzonder verhaal.

Google Maps is your best friend

Vlak voor vertrek zet ik alle gekregen tips, gevonden hotspots en leukste bezienswaardigheden in Google Maps. Ik markeer deze plekken als het ware in mijn telefoon. Gewoon, zodat ik rondom mijn huidige locatie die favorieten plekken kan vinden. Geen paniek over roaming kosten. Je kunt namelijk de kaart offline op je telefoon bekijken, mét alle opgeslagen favorieten.

Hoe je dat doet? Allereerst download je in de app via “offline gebieden” de betreffende kaart naar je mobiel. Vervolgens zoek je, met internet, de verschillende plekken op en markeer je deze met een ster. Het hartje gebruik ik pas op locatie, als het een aanrader was. Tot slot zet je je wifi uit en zie je dat je alle spots kunt zien. Hoe handig is dat?! Yes, Google maps is your best friend. Zeker op momenten dat je hongerig wordt naar eten ;-)

Houd je ogen open!

Tot slot nog een laatste tip. Houd je ogen open! Terwijl je wandelt door een leuk straatje kun je daar links opeens een bijzonder restaurant zien of in een steegje een verstopte binnenplaats tegenkomen. De leukste  restaurants zitten immers vaak niet in de drukste straten. Dwaal dus lekker rond en laat je verrassen. Verrassen om vervolgens van al dat heerlijke lokale eten te genieten!

Dit zijn mijn manieren om tijdens een vakantie die leuke, bijzondere plekken te vinden. Die plekken die je thuis het liefst met iedereen wilt delen. De plekken waar je optimaal kunt genieten van je vakantie. 

Heb je zelf nog een tip die je vaak gebruikt? Deel hem gerust hieronder in de reacties! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...