Toast met makreel, avocado & kiemen - De Genietende Foodie

Toast met makreel, avocado & kiemen

De vette makreel, de zachte avocado en de frisse kiemen op toast. Dit is zo’n lekker fris lunchgerecht met vis. Heerlijk om mee te genieten!

Als ik aan verse vis denk, komt bij mij altijd het beeld van visrestaurant Hameeteman in Ouddorp naar boven. Een plek waar ik als klein meisje leerde hoe ik een scholfilet moest fileren en hoe ik vis zonder graatjes kan eten. Een plek waar ik vis leerde waarderen, op zijn smaak en vorm.

Begin vorig jaar waardeerde ik vis iets minder, toen ik tijdens mijn kookcursus hele vissen moest fileren. Stiekem vond ik het maar een naar klusje, zeker de wat schubbigere vissen. De kop er nog aan, de harde schubben, nee niet echt mijn ding. Dat vraag ik dus liever aan de visboer. Al blijft er nog steeds één vettige vis waarbij ik het niet erg vind om zelf te doen, makreel.

Makreel is namelijk echt een van mijn favorieten vissoorten. Zeker tijdens de lunch, zoals met dit recept. Makreel combineert namelijk heerlijk met avocado! Dit recept moet ik dan ook even met jou delen, wat dit is een perfect gerecht om wekelijks aan je Omega3 te komen. Voor iets meer frisheid gebruik ik een beetje Griekse yoghurt bij de makreel. Met daarop de kiemen wordt deze toast met makreel een heerlijke, gezonde lunch om lekker van te genieten!

Toast met makreel, avocado & kiemen

Recept hoeveelheid: 1 persoon
De vette makreel, de zachte avocado en de frisse kiemen op toast. Dit is zo'n lekker fris lunchgerecht met vis. Heerlijk om mee te genieten!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

 • 300 gram makreel (heel)
 • 2 snede brood (naar keuze)
 • 1 avocado
 • 1 handje kiemgroenten (ik gebruikte radijs, prei en groene radijs)
 • 1 el Griekse yoghurt
 • 1 paar druppels tabasco
 • peper en zout
 • 1 tl gedroogde bieslook

Benodigdheden

 • grillpan

Bereiding

 1. Fileer allereerst de makreel. Je kunt ook makreelfilets kopen of de visboer laten fileren. Meng de makreel met de Griekse yoghurt, de bieslook en peper & zout naar smaak.
 2. Verhit een grillpan op het vuur. Leg zodra de pan heet is, het brood in de pan. Grill deze aan beide kanten aan.
 3. Prak de avocado fijn en voeg naar smaak tabasco, peper en zout toe.
 4. Beleg de snede brood met de avocado. Verdeel hierover de makreel, dit mag rijkelijk belegd. Maak het gerecht af met een handje kiemgroenten.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Dat klinkt lekker nietwaar, deze toast met makreel, avocado en kiemen?! Heerlijk voor tijdens de lunch en je zet het zo op tafel. 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...