Video // 3x chocolade van de BBQ - Top barbecue recepten! - De Genietende Foodie

Deze drie heerlijke chocolade recepten zijn perfect voor een etentje met vrienden. Het kost je weinig moeite en het resultaat is waanzinnig lekker. Bel je vrienden, steek de barbecue aan & genieten maar!

Oh, ik heb vandaag toch zo’n geweldig recept voor je in petto. Wat zeg ik? 3 recepten! Recepten bomvol chocolade. Want laten we eerlijk wezen, wie wordt er nu niet gelukkig van chocolade? ♥ Nieuwsgierig welke drie recepten ik op de barbecue heb klaar gemaakt? Lees dan snel verder …

LET OP: ALLE RECEPTEN MAAK JE OP ONGEVEER 200-250 GRADEN KLAAR! 

Perfect om samen mee te genieten!

Deze drie recepten zijn gemaakt om samen van te genieten. Samen genieten met je vrienden, familie of kennissen. Samen genieten van chocolade! Geloof mij maar, vanaf nu laat je de geroosterde marshmallows links liggen. Oh, en vergeet de mededeling vóór de barbecue niet. Iedereen moet sowieso voor een van deze recepten een vrij gaatje bewaren!

Het beste van deze chocolade recepten? Deze 3 heerlijkheden maak je heel eenvoudig klaar. In de video laat ik je in 6 minuten zien hoe makkelijk het is. Liever alles nalezen? De uitgeschreven recepten vind je hieronder. Kijk je mee?

Is de video niet beschikbaar? Bekijk hem dan hier. Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal!

Recept ‘Gevulde banaan met rolo’

Het eerste recept uit de video is gevulde banaan met rolo. Met maar twee ingrediënten is dit super makkelijk om te maken. Dat niet alleen, de bananen liggen binnen maximaal 5 minuten op de barbecue, snel hè? En dan die combinatie, wauw! De combinatie van warme banaan, gesmolten karamel en zachte chocolade is hemels. Oordeel zelf maar…

Wat heb je nodig? (per persoon)

1 banaan
5 rolo’s

Hoe maak je het? 

  1. Snij de banaan in de lengte in. Vul deze met de rolo’s.
  2. Leg de banaan op de voorverwarmde barbecue. Zorg ervoor dat dit gevulde banaan niet direct op het vuur ligt (zie video).
  3. Verwarm voor ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de temperatuur, beste rond 200graden). Controleer regelmatig om verbranding te voorkomen.

Recept ‘Brownie met frambozen & witte chocolade’

Yes, brownie! Mijn liefde voor zachte, kleffe brownie is onwijs groot. Ik maakte tijdens een picknick al eerder een variant van de barbecue. Een zeer geslaagde experiment. Deze brownie met frambozen & witte chocolade mocht daarom niet ontbreken in dit rijtje!

Wat heb je nodig? (per persoon)

1 pak brownie mix, enkel water toevoegen
150 gram frambozen
50 gram witte chocolade

Hoe maak je het? 

  1. Meng de brownie mix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de witte chocolade fijn. Voeg 2/3 van de frambozen en 2/3 van de witte chocolade toe aan het beslag. Roer dit rustig door.
  3. Giet het beslag in de bijgeleverde bakvorm. Maak de brownie af met de rest van de frambozen en witte chocolade.
  4. Leg de brownie op de voorverwarmde barbecue. Zorg ervoor dat dit niet direct op het vuur ligt (zie video). Verwarm voor ongeveer 25-35 minuten (afhankelijk van de temperatuur, beste rond 220 graden). Controleer regelmatig om verbranding te voorkomen.

Recept ‘S’mores’

Tot slot het derde en laatste variant. Misschien ken je deze wel, s’mores. Een recept met chocolade, marshmallows & kaakjes. Dit is ook iets wat je perfect in een ovenbestendig pannetje in de oven kunt maken. Maar, het liefst doe je dit gewoon op de barbecue. Tip, direct dopen voor het beste resultaat!

Wat heb je nodig? (per persoon)

1 zak marshmallows (ik gebruik Haribo)
200 gram kookchocolade (of je favoriete chocolade)
Kaakjes naar keuze

Hoe maak je het? 

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een aluminium bakje. Verdeel hierover de marshmallows.
  2. Leg de s’mores op de voorverwarmde barbecue. Zorg ervoor dat dit niet direct op het vuur ligt (zie video). Verwarm voor ongeveer 10-12 minuten (afhankelijk van de temperatuur, beste rond 225-250 graden). Controleer regelmatig om verbranding te voorkomen.
  3. Doop de kaakjes er direct in. Haal goed door de chocolade en de marshmallows.

Drie heerlijke recepten om samen te genieten van chocolade! Dan hoef ik alleen nog maar te zeggen… Bel je vrienden, steek de barbecue aan & genieten maar!

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie

Add Comment

Laat hier je reactie achter...