Video // Back to work met deze zoete aardappel salade! - De Genietende Foodie

De zomer is voorbij en we moeten ‘Back to work’. Met deze zoete aardappel salade zet je in een handomdraai een lekkere doordeweekse maaltijd op tafel!

Deze week staat De Genietende Foodie in het teken van Back to Work. Zo deel ik op mijn Facebook pagina heerlijke inspiratie én kwam er afgelopen week ook een toffe winactie online. Vandaag deel ik in 3 minuten op video een makkelijk, lekker én super gezond recept, een lauwwarme zoete aardappel salade!

De zoete aardappel salade is lekker groen, rijkelijk gevuld én super snel te maken. Het ligt er klein beetje aan hoe snel je snijdt, maar binnen 20 à 25 minuten zet jij deze heerlijke maaltijd op tafel.  Een top recept om doordeweeks lekker mee te genieten dus! Laat je weten wat je van de video vond?

Is de video niet beschikbaar? Bekijk hem dan hier. Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal!

Het uitgeschreven recept

Vegetarische zoete aardappel salade

Recept hoeveelheid: 2 personen
De zomer is voorbij en we moeten 'Back to work'. Met deze zoete aardappel salade zet je in een handomdraai een lekkere doordeweekse maaltijd op tafel!
Print het recept

Ingrediënten

 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 grote hand sla (naar keuze)
 • 100 gram boontjes
 • 150 gram cherry tomaten
 • 50 gram spinazie
 • 50 gram salade blokjes (of feta kaas)
 • 1 rode ui
 • 3 el olijfolie

Bereiding

 1. Schil de zoete aardappel, snij deze in plakken en vervolgens in evengrote blokjes. Dop de boontjes en halveer de cherrytomaten. Schil de rode ui, halveer deze en snij in ringen.
 2. Doe de boontjes en de zoete aardappel in een pan en kook voor 8 minuten. Giet deze na de kooktijd af.
 3. Meng de spinazie en sla in een kom met de olijfolie. Voeg de boontjes, zoete aardappel, cherrytomaten, rode ui en salade blokjes toe. Meng voorzichtig door en serveer direct.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Super lekker en hartstikke makkelijk te maken. Met deze zoete aardappel salade krijg je een goede gezonde boost! Heerlijk genieten op een doordeweekse avond. 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...