Video // Budget challenge; koken voor 3 euro?! - De Genietende Foodie

Tijd voor een budget challenge op mijn YouTube kanaal! Een rijkgevulde maaltijd koken voor 3 euro per persoon? Ik ga de challenge aan én deel het recept.

Een rijkgevulde maaltijd op tafel zetten voor maximaal 3 euro per persoon. Kan dat eigenlijk wel?! Ik ga de challenge aan en maak dit heerlijk Aziatische gerecht klaar. Rijkgevulde, goed op smaak & hartstikke makkelijk!

In de video geef ik je tips om de meeste smaken te behouden, laat ik je stap voor stap zien hoe je dit recept zelf kunt maken én vertel ik je hoe je het zelfs nóg goedkoper kunt klaarmaken. Binnen 5 minuten weet jij hoe jij deze noodles met garnalen, paksoi & sperziebonen op tafel zet. Geniet van de video én het recept!

Is de video niet beschikbaar? Bekijk hem dan hier. Vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal!

Noodles met garnalen, paksoi & sperziebonen

Recept hoeveelheid: 2 personen
Tijd voor een budget challenge op mijn YouTube kanaal! Een rijkgevulde maaltijd koken voor 3 euro per persoon? Ik ga de challenge aan én deel het recept.
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten om te kopen

 • 125 gram noodles mie
 • 1/2 paksoi
 • 1 rode paprika
 • 225 gram sperziebonen
 • 100 gram garnalen
 • 4 cm gember

Ingrediënten uit je voorraadkast

 • 1 teen knoflook
 • 2 el olijfolie

Bereiding

 1. Dop de boontjes en halveer deze. Verwijder de pit van de paprika en snij de paprika in grove stukken. Snij vervolgens de gember in plakjes. Pel de knoflook en hak deze fijn. Tot slot snij je de onderkant van de paksoi. Was de bladeren goed en snij de stukken grof. Houd de witte en groene delen gescheiden.
 2. Kook in eenzelfde pan met kokend water de noodles mie, sperziebonen en gember voor 4 minuten.
 3. Verwarm ondertussen de wokpan. Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de stukken steel van de paksoi toe en wok voor 2 minuten.
 4. Giet ondertussen de noodles, mie en sperziebonen af. Doe dit in een vergiet met kleine gaatjes.
 5. Voeg de paprika blokjes & de garnalen toe aan de wokpan. Wok alles voor een minuut goed door elkaar. Voeg vervolgens de paksoi bladeren toe. Wok alles weer voor een minuut toe. Voeg nu de sperziebonen, noodles en gember toe. Meng alles kort en schep in twee kommen. Geniet!

Notities

Bespaar tip. Liever minder besteden? Laat de garnalen dan weg. Dit scheelt je €2,29

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

De challenge is hartstikke geslaagd! Voor €5,49 heb je een heerlijke, rijkgevulde en makkelijke maaltijd. Liever iets goedkoper? Laat dan gewoon de garnalen weg en je geniet voor iets meer dan 3 euro van deze smaakvolle noodles.

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!


Add Comment

Laat hier je reactie achter...