Weekly moments ♥ 11 // Reddingsactie in de sloot - De Genietende Foodie

Zoals elke maandag deel ik met jou de dingen waar ik afgelopen week van heb genoten! Al genoot ik toch iets minder van mijn reddingsactie in de sloot…

Van een reddingsactie in de sloot tot een dagje op hotspottour in Den Haag. Het was een bevlogen week! Ik maakte veel recepten voor de blog, genoot volop van het eerste lentezonnetje, ging op ziekenbezoek bij Oma, vierden verjaardagen van familie & vrienden en liet mij heerlijk verwennen bij diverse restaurants. Kijk je mee?

Na mijn eerste afspraak van de week rijd ik even door naar Ikea, waar ik een paar benodigdheden haal voor de blog. In de winkel krijg ik direct allemaal leuk inspiratie voor een aantal artikelen, dus is mijn mandje uiteindelijk iets voller dan gepland.

In de boekhandel spot ik mijzelf even in het schap. Dat blijft zo leuk! Meer weten over WINTER of de editie bestellen? Dat kun je hier op de blog vinden.

Naast een hoop inkopen voor de blog deed ik ook even een uurtje niks. Lekker op het bankje in de vooruit met een boek. Heerlijk zo’n moment even voor mijzelf.

’s Avonds ging ik naar Rotterdam, waar ik samen met mijn vriend op uitnodiging van NY Basement een heerlijk 5 gangen menu met bijpassende wijnen (en cocktails!) kreeg. Dit was een van de voorgerechten. Lekker dat het allemaal was! Je leest er binnenkort alles over.

Met een volle koelkast ga ik dinsdagochtend direct aan de slag voor verschillende recepten. Zo werk ik toch het beste, gewoon een hele koelkast vol met allemaal heerlijke producten!

Poes Donder vond de nieuwe spulletjes van Ikea ook mooi haha. Tjongejonge, wat is het soms toch een vreemde poes.

Na de lunch liep mijn dinsdag letterlijk in het water. Terwijl ik op het bankje in de voortuin even lekker pauze nam, hoorde ik plots een luid geblèr. Na zoeken dacht ik dat het geluid uit het water kwam. Ik keek over de reling de sloot in en daar lag ze, poes Donder. In de sloot. Vol in paniek. Druifnat.

Eenmaal aan de andere kant van de sloot probeerde ik haar naar mij toe te laten zwemmen, maar dit lukt minder goed dan gehoopt. Wat er daarna gebeurde is een reflex geweest. Ik weet alleen dat ik mij 5 minuten later afvroeg waarom zowel kat als ik ZEIKNAT waren. Ik ben dus de sloot in gelopen (lees: tot mijn kin in het water) om mijn poezenkind te redden.

Dat ging volledig in automatisme, dan zie je toch hoeveel zo’n kleine pluizenbol voor je betekent. Haar liefde ook, want ze probeerde luid naar mij toe te komen. Dat niet alleen, de harde nagels waren nog nooit zo fijn in mijn huid.

Na een flinke poetsbeurt, de föhn op haar zachte haren én een knetterlange knuffelsessie week ze de rest van de dag niet meer van mijn zijde. Als je dan dit pluizige snoesje zo ziet liggen, dan is het het allemaal waard geweest. Ik probeer ook maar niet na te denken over het gevolg als ik niet op dat bankje zat…

De rest van de middag kwam er weinig uit mijn handen, niet alleen omdat de poes continue op mijn schoot kwam liggen (doet ze anders nooit!). ’s Avonds keken we, zoals half Nederland, dan maar eens TV. Naar het verkiezingsdebat welteverstaan. De laatste woorden voor de beslissende keuze’s. What’s it gonna be?

Morning! Zo, een bakje met soja yoghurt, homemade granola en verse banaan. Goed begin van de dag niet?

Ja, ben jij ook geweest? Ik ging ’s ochtends al vroeg naar de stembus én deelde de foto even op Instagram. Ik vond dit namelijk een belangrijk moment voor iedereen om zijn stem te laten horen.

De rest van de dag stond ik in de keuken om een hoop recepten te maken en op de foto te zetten! Komende weken komt alles online. Kan echt niet wachten om alle lekkere dingen te delen ♥

En natuurlijk, ook nu werd er na een dag keihard werken om half 3 gewoon even geluncht in het zonnetje. Als ik bezig ben vergeet ik vaak echt de tijd (en te eten). Even een momentje voor nemen, in die zon. Heerlijk!

Woensdagavond ging ik met een vriendinnetje eten bij Little V, een van mijn fijnste plekken in Rotterdam. Geen zware maaltijden, goede ingrediënten en veel groenten. Heerlijk!

De avond sluiten we af op het terras iets verderop, onder de heater. Lekker met een glaasje wijn bijkletsen. Ik hou zo veel van dit soort avonden ♥.

Donderdag had ik een hotspot tour door Den Haag. Daar ga ik nog niet te veel over vertellen, dit kunnen jullie over een paar weken allemaal op de blog lezen ♥. Ik kan je wel verklappen, het is een heel lang artikel geworden met super veel leuke plekken in Den Haag, mede door alle leuke tips van insta volgers.

Het was ook echt een heerlijke dag met super veel zon. Regelmatig plofte ik dus neer op een bankje, met mijn gezicht in de zon. Even lekker mijn boek verder lezen. Fantastisch!

Ook kwam ik echt hele leuke initiatieven tegen waar ik jullie snel allemaal meer over ga vertellen, net zoals deze matcha thee van Hug The Tea ♥.

Vrijdag werkte ik maar een ochtendje en maakte ik nog even drie recepten voor op de blog. Dit is er een van, die echt onwijs goed is gelukt ♥! Zo goed, dat ik hem zelf nogmaals moet maken voor de collega’s van mijn vriend. Deze versie was namelijk binnen een paar dagen op (oké, ook weggeven!).

’s Middags ging ik samen met mijn vriend op ziekenbezoek bij zijn Oma. Ze heeft afgelopen week haar heup gebroken, zo ontzettend klote voor haar. Even een beetje steun en liefde brengen dus ♥. Opa is ook behoorlijk van slag natuurlijk, dus daar bleven we gelijk maar even mee-eten.

Zaterdag begon erg relax. Met een volle zondag besloten we dat zaterdag ontspannen moest worden. Lang ontbijten, krantje erbij en even ontspannen.

Cadeau shoppen in Rotterdam bij de Donner, waar ik direct maar even mijzelf weer van de plank haalde haha. Door mijn vriend had ik ook weer even een klein genietmomentje :-)

Zondag gaan we naar familie voor de 60ste verjaardag van mijn vriend’s oom! 60 alweer, wat gaat het toch hard. Aan lekker eten hebben we tijdens deze brunch in ieder geval geen gebrek, het smaakte allemaal heerlijk!

Creatief knutsel met cadeau’s. Hoe ontspannen kan je zondagmiddag zijn?

“Wil je een stukje cheesecake”, wordt er ’s avonds tijdens een verjaardag van vrienden aan mij gevraagd. Daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Heerlijk natuurlijk. En een goede afsluiter van het weekend!

Regelmatig vind je om 12.00 uur een nieuwe artikel op De Genietende Foodie♥. Mocht je er afgelopen week één gemist hebben, klik dan op de dikgedrukte link hier beneden:

Mijn agenda voor komende week bestaat uit een heel leuk project, waar ik jullie bijna meer over kan vertellen ♥. Daarnaast ga ik een dagje naar Amsterdam voor een event, vier ik verjaardagen & ga ik eten met een vriendinnetje. Dat met nog een hoop afspraken beloofd op een toffe week. Fijne week & geniet ervan! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...