Weekly moments Oktober // wijnvignet, quality time & boeken - De Genietende Foodie

Weekly moments Oktober // wijnvignet, quality time & boeken

Elke maand deel ik met jou de dingen waar ik van heb genoten, mijn (kleine) genietmomenten. Ik haalde mijn wijnvignet & genoot van veel tijd voor mijn lieve vrienden.

Tijd voor een nieuwe maandoverzicht ♥! Oktober was een rustigere maand. Ik had veel behoeften aan reflectie, rust en het maken van keuze’s. Vast niet vreemd na dat uitgebreide persoonlijke artikel. Ik zegde nagenoeg alle persevents af, deed slechts een paar kleine opdrachten en genoot onwijs van de ontspanning! En wat die ontspanning dan precies was, dat vertel ik je in een nieuw maandoverzicht!

Juist in zo’n maand als Oktober word ik onwijs gelukkig van mijn huis. Ik zit tegenwoordig dan ook regelmatig lekker mijn offertes, artikelen of fotobewerking op de bank te doen. Heerlijk hoe zulke kleine veranderingen in je huis zoveel impact kan hebben op jezelf. En, die lieve oranje Donder is er ook erg blij mee haha!

Over die gekke poes gesproken, in Oktober was het dierendag ♥! Speciaal voor haar zocht ik een hoop foto’s op op mijn laptop, zodat ik even een kleine shout out kon doen naar de kleinste & liefste collega éver. Zoals deze foto dat ze in de sloot was gevallen bijvoorbeeld, wat kun je toch met zo’n klein beestje niet allemaal meemaken. Had je het voorbij zien komen op Instagram?!

Afgelopen maand was het iets rustiger rondom de blog, ook al kwam er gewoon bijna elke keer op maandag, woensdag & vrijdag een artikel. Oktober was voor mij een periode voor reflectie. Als ik er klaar voor ben, deel ik er mee over. Tot die tijd deel ik gewoon fijn recepten, zoals deze hierboven. Heb je de quinoa salade al gespot? Of die heerlijke muffins met blauwe bessen al gemaakt?

Wat ik dan vooral deed? Mijzelf eens rust gunnen. Ontspannen. Niet continue werken, werken, werken. Dus besloot ik keihard om een stuk minder te werken en een stuk meer tijd te besteden voor fijne, andere dingen. Een daarvan is dat ik een aantal series verslonden heb. Stiekem vond ik het niks moeten doen echt heerlijk ♥. Mede doordat alle nieuwe seizoenen weer begonnen zijn.

Ik at niet alleen popcorn en ongezonde maaltijden, wees maar niet bang. Juist de herfst is voor mij de favoriete maand als het om koken gaat. Lekkere kommen soep of comfort gerechten op de bank. Ook buiten de deur koos ik regelmatig voor lekkere gezonde gerechten. Ja, die avocado met een eitje is nog steeds favoriet!

Afgelopen maand werd ik ook weer erg verwend met allemaal leuke perspakketjes en producten voor samenwerkingen. Zo maakte ik met de Verse Oogst box deze heerlijke pompoenrisotto. Heb jij hem al geprobeerd? De Jersey Heroes Kaas, de boerderij chips en de wijn uit de box van Kroon op het Werk waren de favorieten hier in huis. De Tom Yum soep en de bonen burger vielen niet erg in de smaak jammergenoeg. Agh, je kunt niet alles lekker vinden!

Als ik Oktober in één “eet woord” moet omschrijven? Sushi. Zodra mijn vriend buiten de deur at of moest overwerken, bestelde ik sushi voor mijzelf. Vaak genoeg zodat ik de volgende dag er nog van kon lunchen. Het enige event deze maand was dan ook het sushi event bij SushiShop in Rotterdam. Ja, er zijn dingen die ik gewoon altijd wil.

Ik heb afgelopen maand ook onwijs veel gelezen, heerlijk. Dit is echt mijn grootste ontspanning geweest voor mijn hoofd. Daar maakte ik de afgelopen maanden niet echt meer tijd voor, maar gelukkig deze maand wel. Bovenste twee zijn mijn favoriet van deze maand, onwijs goede triller boeken! Misschien plons ik er vanavond wel weer in dat bad met een goed boek. Mijn favoriete moment voor mijzelf ♥.

Nu las ik afgelopen maand ook een ander boek. Een heel bijzonder boek. Een boek dat ervoor zorgde dat ik mijn eerste wijnvignet binnen heb, yes! ♥ Zowel mijn vriend als ik zijn geslaagd voor de SDEN-1. Super blij met deze eerste. We gaan volgend jaar ook voor nummer twee. Nieuwsgierig naar mijn ervaringen? Ik schreef er een heel leuk artikel over, al zeg ik het zelf ;-)

Afgelopen maand vond ik zoveel leuke hotspots, zoals Lot & Daan. Ik ben er zo ondertussen vaste gast. Al geloof ik dat als jij dit artikel leest deze week ook even wilt kijken ♥.

Het fijnste aan die hotspots? Dat ik even quality time heb met mijn vriend. Even geen events, maar gewoon samen op pad. Enkel naar de dingen waar ik (oké wij) zin in hebben. Waarderen wat je hebt en hoe fijn dat is ♥. Gewoon, omdat wij daar van genieten.

Ook was het tijd voor wat qualitytime met (blog)vrienden, van kopjes koffie tot toffe ervaringen. Zo ging ik samen met lieve Eef (van Eef’s food) eind van de maand langs bij Jordy’s Bakery. Vanuit Jamie’s Italian mochten wij gezellig mee om te kijken achter de schermen. Wist je namelijk dat het brood bij de restaurants in Rotterdam & Den Haag hier vandaan kwam?

Het was zo gaaf om een keer mee te maken ♥! Zo kregen we een rondleiding van Jordy zelf, zagen we hoe de heerlijke broden gemaakt werden en hielpen we een handje mee bij het maken van de broden. Tot slot maakte we ook onze eigen focaccia. Weer iets om van mijn food bucket list af te halen, ik heb eindelijk brood gemaakt! Heel tof en onwijs gezellig met lieve Eef!

Zoals ik dus al vertelde. Oktober was een maand om even rustig aan te doen en meer te genieten van tijd voor mijzelf & mijn lieve vrienden/familie. Lekker brunchen met de familie op zondag, kopje koffie dringen met Merel van Healthy Wanderlust, lang bij de nieuwe koffiebar FAFO van Denise & Nick (88Food). Juist dit soort dingen maakte mij afgelopen maand zó gelukkig ♥.

Zoals altijd sluit ik weer af met een klein overzichtje van alle fijne inspiratie op De Genietende Foodie. Zo vertelde ik je alles over de toffe hotspot Lot & Daan en de prachtige wijnbar Bodega32. Ook nam ik je mee op ontspanning naar de Veluwe, even lekker weg. Oh, en natuurlijk de 7 lessen die ik uit mijn SDEN 1 heb geleerd.

Heb je liever vooral recepten?! Zo vertelde ik in Food Talk meer over de savooiekool, met dit heerlijke wok recept erbij. Ook deelde ik een hoop andere lekkere recepten, zoals de pompoenrisotto, de blauwe bessen muffins en de quinoa salade. Mocht het niet genoeg zijn, ik maakte een verzameling van de lekkerste hersfstrecepten.

Ik ben weer helemaal opgeladen ♥! Ik heb ondertussen wat belangrijke keuze’s gemaakt en begin met een ander project, waar komende periode ook mijn tijd in gaat zitten. Juist omdat het ontspannen zo goed beviel deze maand, ga ik ook 1 extra dag wekelijks vrij houden. Zelf vind ik het super fijn dat beide bedrijven goed lopen, waardoor ik ook de ruimte kan nemen op het zo te doen. 

Qua opdrachten beginnen November en December ondertussen al weer lekker vol te lopen. Christmas is coming to bloggersland. Mijn uitdaging wordt om heel gericht keuze’s maken. Niet alleen voor toffe content voor jou, maar ook voor ontspanning voor mij. Gaan we volgende maand wel weer kijken of dat ook een beetje gelukt is ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...