Recept // Zelf maken: Heerlijke eiersalade - De Genietende Foodie

Recept // Zelf maken: Heerlijke eiersalade

Eiersalade, ontzettend makkelijk om zelf te maken. Geniet ervan op een boterham, als smeersel bij de borrel of als hapje zoals met gevulde eieren. Heerlijk!

Borrelen. Mijn liefde hiervan zal ondertussen wel bekend bij je zijn. Zeg nou eerlijk, hoe vaak heb ik het er wel niet over op mijn blog?! Van een goede basis voor een borrelplank tot het zelf samenstellen van een kaasplankje. Een gezondere borrelplank, zelfs daar vind je tips voor. Tja, ‘waar het hart vol van is’ zeggen ze dan. Nou, van borrelen dus ♥.

Vooral die laatste, de gezondere borrelplank, is de laatste tijd in ons huis een favoriet. Inmiddels kan ik namelijk niet meer klakkeloos alles in mijn mond stoppen, die periode ben ik écht voorbij. Hoe graag ik dat ook doe met al die lekkere bakcreaties. Ik kies dus de laatste tijd iets vaker om gezond te genieten. Gezonde hapjes zijn dan een fijne ontdekking!

Net zoals deze lekkere eiersalade, die ik laatst weer eens maakte. Super makkelijk te maken & hartstikke gezond. Je kunt de eiersalade eten als lunch op een boterham, maar ook als beleg op een toastje. Dat niet alleen, wat dacht je van gevulde eieren? Of mini bagels met eiersalade? Er zijn veel mogelijkheden met deze zelfgemaakte eiersalade!

Zelf maken: Heerlijke eiersalade

Recept hoeveelheid: 1 pot
Eiersalade, ontzettend makkelijk om zelf te maken. Geniet ervan op een boterham, als smeersel bij de borrel of als hapje zoals met gevulde eieren. Heerlijk!
Print het recept

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2 tl zure mayonaise (ik gebruik Hellmans of Zaanse Hoeve)
  • 1 tl citroensap
  • 2 gram verse bieslook
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de eieren in een ruime pan met gekookt water voor 7 minuten. Zorg dat de eieren net onder water staan. Na 7 minuten zijn ze stevig, maar niet hardgekookt.
  2. Pel de eieren. Snij 4 eieren en 1 eidooier fijn en prak dit met een vork in een kom fijn.
  3. Snij de verse bieslook fijn. Voeg de mayonaise, citroensap en bieslook toe aan de eieren en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.

Notities

Bewaren? Ik bewaar de eiersalade maximaal 3 dagen in een gesloten weckpot in de koelkast.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een heerlijk basisrecept voor eiersalade, waarmee je ontzettend veel kanten op kunt. Lekker bijvoorbeeld voor op een boterham, op een toastje of als gevulde eieren. Hoe ga jij van deze gezonde salade genieten?! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...