Aziatische flammkuchen met zalm, edamame bonen & zeewier - De Genietende Foodie

Aziatische flammkuchen met zalm, edamame bonen & zeewier

Deze Aziatische flammkuchen met zalm, edamame bonen, zeewier & frisse crème fraîche bodem is ideaal als hapje voor bij de borrel. Perfect voor het weekend!

Borrelen vind ik een van de meest fantastische eetmomenten van de dag. Gelukkig denken mijn lezers daar net zo over, want de hapjes en tapas recepten worden maandelijks massaal gelezen. Vandaag heb ik daarom weer een heerlijk nieuw borrelrecept voor jou, een met een Aziatische tintje. Een heerlijke flammkuchen met gerookte zalm, edamame bonen, nori vellen en een frisse crème fraîche als bodem. Perfect dus voor het weekend!

Een tintje Aziatisch meenemen uit Indonesië

De inspiratie voor dit recept heb ik meegenomen uit mijn reis door Indonesie. Bovenop een berg in Lombok met een prachtig uitzicht over de zee, genoot ik namelijk van een krokante pizza met nori vellen, gekarameliseerde ui en gerookte zalm. Je snapt het vast al… Het was zó lekker dat ik dit eenmaal thuis nog een keer wilde eten.

De Aziatische flammkuchen is perfect voor bij de borrel

Als basis voor mijn eigen creatie gebruikte ik een flammkuchen deeg, welk te vinden is in het versschap van de supermarkt. Dit deeg is net iets dunner en wordt daardoor krokanter in de oven. Vervolgens maakte ik een zachte crème fraîche dip als bodem, met gedroogde koriander, tijm en knoflookpoeder. Een halve citroen erdoor voor een fris zuurtje eraan en de basis is klaar!

De flammkuchen belegde ik met slechts drie ingrediënten. Allereerst met gerookte zalm, wat een mooie zachte smaak krijgt na bereiding in de oven. De nori vellen geven een lekkere zoute krokante smaak aan de flammkuchen. Natuurlijk kunnen mijn favoriete Bonduelle bonen niet ontbreken op deze borrelhap, dus gebruik ik een klein blikje edamame bonen om de flammkuchen net iets meer smaak en bite te geven. Ja, deze Aziatische flammkuchen is een heerlijk krokant hapje. Perfect als je in het weekend gaat borrelen!

Aziatische flammkuchen met zalm, edamame bonen & zeewier

Recept hoeveelheid: 1 flammkuchen

Deze Aziatische flammkuchen met zalm, edamame bonen, zeewier & frisse crème fraîche bodem is ideaal als hapje voor bij de borrel. Perfect voor het weekend!

Print het recept

Ingrediënten

  • 1 vers flammkuchen deeg (bijv. Tante Fanny)
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 80 g Bonduelle Edamame bonen
  • 6 kleine Nori snack vellen met olijfolie

Ingrediënten crème fraîche bodem

  • 200 g crème fraîche
  • 1/2 citroen
  • 1 el koriander, gedroogd
  • 1,5 tl tijm, gedroogd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout, naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C elektrische oven of 180 ° C hete lucht. Laat de edammer bonen uitlekken. Snijd de zalm in dunne reepjes en breek de nori vellen in kleine stukjes. 

  2. Meng in een kommetje de crème fraîche met het sap van de citroen, de koriander, de tijm en de knoflookpoeder. Voeg naar smaak peper en/of zout toe. 

  3. Rol het flammkuchen deeg uit en leg dit op een bakplaat. Besmeer de flammkuchen met het crème fraîche mengsel. 

  4. Beleg de besmeerde flammkuchen met de gerookte zalm, edamame bonen en nori vellen. Bak de flammkuchen voor 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd in stukken en serveer direct. 

Notities

Tip: Snijd een bosui heel fijn en garneer dit over de afgebakken flammkuchen. Ook erg lekker! 

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Hier word je toch helemaal gelukkig van?! Ik vind deze Aziatische flammkuchen echt perfect als hapje. Lekker voor bij de borrel in het weekend met een frisse, droge witte wijn. Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Dit is een samenwerking met Bonduelle

Add Comment

Laat hier je reactie achter...