Kitchen Talk // Deze eyecatcher maakt het leven een stuk mooier... - De Genietende Foodie

Kitchen Talk // Deze eyecatcher maakt het leven een stuk mooier…

In deze ‘Kitchen Talk’ vertel ik je meer over mijn nieuwste eyecatcher, de Brabantia Bo Pedal Bin en over mijn ervaring met het scheiden van afval.

In de categorie ‘Kitchen Talk’ vertel ik je regelmatig over een nieuwe aanwinst in mijn keuken, zoals een handig keukenapparaat. Dit keer wil ik het hebben over de Brabantia Bo Pedal Bin, een tool voor in je keuken die wel heel mooi is qua design en nét iets bijzonderder dan een gemiddelde prullenbak. Natuurlijk vertel ik je ook gelijk over mijn ervaring met afval scheiden…

Afval scheiden, moet ik daar iets bewuster in zijn?

Afval scheiden. Persoonlijk was ik er nooit zo mee bezig. Natuurlijk liep ik op de vuilstort naar de goede container, maar thuis ging alles gewoon in één prullenbak. Etensresten, verpakkingen, de huis-aan-huiskrant en de lege blikjes. Dat past toch prima?

Sinds ik in december aan de slag ben gegaan bij mijn nieuwe baan is dit radicaal veranderd. Zo heb ik daar geen prullenbak meer naast mijn bureau staan, maar staan er vier prullenbakken voor algemeen gebruik op de afdeling. Vier verschillende prullenbakken voor plastic, GFT, papier en rest. Dit allemaal vanuit een visie voor een goede bijdrage aan een stukje duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Ik hoor het je denken, vier prullenbakken?! Ja, de eerste maand vond ik het maar een gedoe. Mijn theezakje ging in de ene prullenbak, mijn kartonnen beker in de andere prullenbak en mijn koekverpakking wéér in een andere bak. Elke dag, meerdere keren per dag…

Ga ik er dan ook bewust thuis mee aan de slag?

Hoe onhandig ik het vond, zo gewend ben ik er nu aan. Want laten we wel wezen, het is gewoon beter voor het milieu. Dat niet alleen, je wordt een stuk bewuster van de hoeveelheid plastic die je hebt en de hoeveelheid voedsel dat je weggooit. Want om eerlijk te zijn heb ik ontdek dat dit bij mij echt ontzettend veel is.

Zo gebruik is dus tegenwoordig steeds vaker mijn dopper, neem ik mijn eten mee in vershouddozen (i.p.v. een boterhamzakje) en ben ik thuis ook mijn afval gaan scheiden. Zo liggen de oude kranten en kartonnen dozen gewoon netjes in de schuur en verzamel ik de lege flessen op een handige plek.

Na meer dan vier maanden afval dagelijks op het werk sorteren, ben ik er wel aan gewend en wil ik er zelf nu ook bewust meer mee aan de slag. Waarom splits ik thuis niet het plastic van het restafval? Gelukkig hoeft dit met de nieuwe Brabantia Bo Pedal Bin helemaal geen probleem te zijn!

Dé eyecatcher van de keuken

Mijn nieuwste aanwinst is dan niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens een plaatje in mijn nieuwe keuken. Het is daadwerkelijke een eyecatcher in de moderne keuken. Oordeel zelf maar …


Mooi, nietwaar? Zelf had ik hiervoor een normale afvalemmer van Brabantia, maar je begrijpt dat deze de keuken nu niet meer inkomt! Het bijzondere aan deze Brabantia Bo Pedal Bin prullenbak is niet enkel het mooie design, maar dat deze is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Je verminderd daarbij niet enkel je eigen footprint door de aanschaf van deze prullenbak. Bij elke aanschaf doneert Brabantia een gedeelte aan The Ocean Cleanup. Hoe mooi is dat?

Daarbij kun je deze modieuze prullenbak in 8 prachtige kleuren aanschaffen en zelf kiezen uit 3 verschillende binnenemmers. Zo past deze ook altijd in jouw interieur. Zelf heb ik gekozen voor 2 binnenemmers, twee uitneembare emmer van 11 L en van 23 L. De kleur van mijn Bo is mineral concrete grey. Benieuwd naar de verschillende soorten? Hier in de webshop vind je alle varianten.

Zo werkt het afval scheiden voor mij het makkelijkst

Los van het mooie design moet een prullenbak natuurlijk voornamelijk functioneel zijn. Het is en blijft immers een prullenbak. Ik begon heel enthousiast met het verzamelen van plastic in de kleine emmer en voedsel (GFT) in de grote emmer. Na twee dagen kwam ik tot de conclusie dat dit voor mij niet werkte. De plastic emmer zat direct helemaal vol! Dit was voor mij direct een goede bewustwording over de hoeveelheid plastic in mijn huis.

Na een kleine week heb ik nu een fijne manier van afval scheiden gevonden. Alle etensresten belanden in de kleine 11 L emmer. De grote emmer vult zich met plastic. In praktijk wordt de grote emmer met plastic 1 keer per week geleegd en de kleine emmer per 2 dagen. Handig is dat tijdens het vervangen de deksel middels een klein schuifje automatisch open blijft staan. Erg makkelijk!

Persoonlijk ben ik onwijs enthousiast over mijn nieuwe aanwinst. Deze prullenbak is een prachtig interieur item in mijn keuken en het scheiden van afval is appeltje-eitje. Of je nu wel of niet bewust bezig bent met het scheiden van je afval, deze prullenbak is een fantastische toevoeging aan iedere keuken. Deze eyecatcher maakt het leven een stuk mooier… 

Nieuwsgierig naar de andere ‘Kitchen Talk’ artikelen? Hier vind je ze allemaal.
Op zoek naar recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

In samenwerking met Brabantia

Add Comment

Laat hier je reactie achter...