Recept // Linzensalade met geroosterde wortel, appel en feta - De Genietende Foodie

Recept // Linzensalade met geroosterde wortel, appel en feta

Een frisse, lichte linzensalade met geroosterde wortel, appel, radijs, feta en pecannoten. Lekker als lunch, als vegetarische maaltijd of als salade bij de barbecue.

Het is eindelijk weer tijd voor een nieuw recept op De Genietende Foodie! Stiekem vond ik het wel een mooi moment om weer eens een lekker salade recept te delen. Yes, een heerlijk vegetarische salade bomvol gezonde producten! Deze salade met rode linzen, geroosterde wortelen, knapperige radijs, frisse appel en feta is perfect als lunch, als salade bij de barbecue of als vegetarisch hoofdgerecht. Nu alleen dat zonnetje nog…

Van fobie tot ambassadeur

In deze linzensalade zitten, zoals de naam al zegt, linzen. Vroeger moest ik niets van peulvruchten hebben. Al helemaal niet van bruine bonen, linzen of kikkererwten. In mijn hoofd had ik er zelfs een soort fobie voor gecreëerd. Zodra er maar iets in zat wat erop leek, dan hoefde ik het hele gerecht echt niet.

Sinds de afgelopen jaren is dat flink veranderd. Misschien heeft het iets te maken met dat je smaken zich continue ontwikkeling, misschien heeft het iets te maken met mijn baan als culinair redacteur. Ik vind gewoon dat het komt door een flinke dosis lef om tóch eten te proberen die je niet lekker vind. Eten zoals peulvruchten.

Het resultaat? De laatste tijd eet ik volop hummus, maak ik salades met peulvruchten of gooi ik een handje edamama bonen door mijn sushibowl. Smaken veranderen wel degelijk. Ja, ik ben er dol op zelfs! Zo dol, dat ik dit jaar zelfs als ambassadeur voor mijn favoriete merk aan de slag ga, als ambassadeur voor Bonduelle! Verwacht een grote dosis inspiratie met deze producten. Ik heb er zin in!

Zomers, fris & gezond

Ik trap af met deze heerlijke salade met voorgekookte linzen, geroosterde wortelen, radijs, appel, feta, rozijnen en pecannoten. Ik at de salade zelf als maaltijd. Toch kun je (de restjes van) de salade gewoon (de volgende dag) meenemen als lunch. Super lekker! Ook denk ik dat op een zomerse dag deze linzensalade prachtig staat te schitteren bij de barbecue. Geniet ervan!

Linzensalade met geroosterde wortel, appel en feta

Recept hoeveelheid: 1 persoon

Een frisse, lichte linzensalade met geroosterde wortel, appel, radijs, feta en pecannoten. Lekker als lunch, als vegetarische maaltijd of als salade bij de barbecue.

Print het recept

Ingrediënten

  • 4 bospenen
  • 40 g sla naar keuze, bijv spinazie of eikenbladsla
  • 5 stuks radijs
  • ¼ groene appel
  • 50 g feta kaas (blokjes)
  • 1 blikje Bonduelle linzen à 160 g (130 uitgelekt)
  • 40 g pecannoten ongezout
  • 1 handje rozijnen
  • 1 tl tijm
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 4 el olijfolie (extra vierge)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bospeen. Marineer de bospeen met de helft van de olijfolie en de tijm. Leg de gemarineerde bospeen op een bakplaat en bak voor circa 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven. 

  2. Was ondertussen de radijs en snijd in dunne plakjes. Snijd de groene appel in kleine blokjes en de feta kaas in kleine blokjes. Laat de linzen uitlekken. Hak de pecannoten grof. 

  3. Meng in een kom de linzen met de sla, radijs, appel, rozijnen, Provençaalse kruiden en de helft van de olijfolie. Leg de sla op een bord, verdeel de geroosterde wortelen over de salade en garneer met de feta en pecannoten. 

Notities

Tip: Snijd de bospeen in kleine, dunne plakjes en ze zijn in slechts 8 à 10 minuten klaar

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Dit is een samenwerking met Bonduelle

Add Comment

Laat hier je reactie achter...