Recept // Snelle lunchsalade to go met tonijn, spinazie & cherrytomaten - De Genietende Foodie

Een lekkere, snelle lunchsalade to go met tonijn, edamame bonen en babyspinazie. Maak dit recept de avond van te voren en geniet ervan op het werk!

Aangezien het vorige saladerecept zo goed ontvangen werd, deel ik vandaag weer een fijn saladerecept. Een makkelijke to go salade om mee te nemen onderweg of naar je werk. Bomvol vitamine, rijkgevuld  én lekker gezond. Wanneer ga jij genieten van deze spinaziesalade met tonijn, cherrytomaten en paprika?

Ode aan de lunchtrommel

Sinds ik weer fulltime voor een baas werk, neem ik dagelijks mijn lunchtrommeltje mee naar mijn werk. De afgelopen wintermaanden bestond dit voornamelijk uit een saaie boterham met beleg. Nu het langer licht is, de zon zich vaker laat zien en de temperatuur stijgt, krijg ik juist weer trek in salades als lunch. Ik kan je vertellen, ik heb flink geëxperimenteerd met de lunchsalade…

In mijn bullet journal plande ik mijn hele food prep en op zondag stond ik vrolijk alles klaar te maken. Door de speciale bakjes via Lock and Lock kan ik alles goed scheiden en heb je dus geen last van verlepte sla of bedroven groentes. Ik plan wekelijks voor vier dagen en kan ik elke ochtend gewoon kiezen waar ik trek in heb. Ideaal toch?

De favoriet? Deze spinaziesalade met tonijn

Mijn favoriet op dit moment is deze spinaziesalade met tonijn, babyspinazie, gele paprika, cherrytomaten en edamame bonen. Dit laatste zit in een klein blikje van Bonduelle, in een handig portieformaat. Ik vind het een perfect formaat voor in dit soort lunchsalades. Dit product bewaar ik gewoon in de voorraadkast en open ik op  mijn werk.

Tijdens het samenstellen van de salade op het werk leeg ik alle bakjes in de grote bak en voeg ik de tonijn, edamame bonen en olijfolie naar smaak toe. Dan is het slechts mengen en genieten maar… Genieten van een lekkere, frisse gezonde lunchsalade!

Snelle lunchsalade to go met tonijn, spinazie en cherrytomaten

Recept hoeveelheid: 1 persoon

Een lekkere, snelle lunchsalade to go met tonijn, edamame bonen en babyspinazie. Maak dit recept de avond van te voren en geniet ervan op het werk! 

Print het recept

Ingrediënten

 • 1/2 blikje tonijn
 • 40 g babyspinazie
 • 125 g cherrytomaten
 • 1/2 gele paprika
 • 1 bosui
 • 1 blikje edamame bonen à 80g (65g uitgelekt)
 • dille, naar smaak
 • olijfolie, naar smaak

Bereiding

Voorbereiding

 1. Snijd de gele paprika in reepjes of blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. 

 2. Doe de tonijn incl vocht in een klein vershoudbakje. Voeg naar smaak dille toe en bewaar in de koelkast. Doe de babyspinazie, cherrytomaten, gele paprika en bosui in een grote vershoudbak en bewaar in de koelkast.

Tijdens de lunch

 1. Meng de ingrediënten in de grote vershoudbak met olijfolie naar smaak. Voeg de tonijn en edamame bonen toe en meng alles goed door elkaar. Serveer direct. 

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Dit artikel bevat geen gesponsorde items

Add Comment

Laat hier je reactie achter...