3 droombestemmingen voor de echte foodies

stedentrip Rome

De feestdagen staan voor de deur (letterlijk!). Hierdoor ligt er behoorlijk veel heerlijk eten in het vooruitzicht. Ik kijk ontzettend uit naar de kerstdiners waar ik aan deelneem. Tegelijkertijd denk ik aan alle geweldige gerechten die ik dit jaar heb mogen proeven. Ik ben namelijk op diverse stedentrips geweest. Zo’n lekker weekend weg in een stad is ideaal voor mij als foodie. Ik heb dan namelijk een paar dagen de tijd om alles te eten en te proeven van een nieuwe cultuur. Ben jij als genietende foodie nog niet op zo’n heerlijke stedentrip geweest? Vandaag noem ik 3 droombestemmingen voor de echte foodies onder ons. Als je hier nog niet geweest bent, dan raad ik je aan direct zo’n lang weekend weg te boeken voor het nieuwe jaar!

Top 3 bestemmingen voor foodies

  1. Rome
  2. Marrakech
  3. Barcelona

#1 Rome

Wanneer je aan heerlijk eten denkt, dan dwalen jouw gedachten hoogstwaarschijnlijk af naar Italië. Het land van pizza, pasta en nog veel meer lekkers is een geliefde bestemming onder de bourgondische genieters. Daarom kan een stedentrip Rome toch echt niet ontbreken in jouw lijstje met geweldige, foodie vakanties! Zo’n indrukwekkende stad als Rome heeft de gemiddelde toerist behoorlijk wat te bieden. Er is genoeg kunst en cultuur om van te genieten en natuurlijk is de Italiaanse keuken verrukkelijk. Waarom is een stedentrip Rome dan per se op nummer 1 in dit lijstje? Deze stad heeft simpelweg mijn persoonlijke voorkeur. Ik ben inmiddels al een paar keer naar Rome geweest. Het is werkelijk waar genieten om daar verdwaald te raken. Op de meest onverwachte locaties kom je een tentje of restaurant tegen. Dat is in mijn ogen echt de droom van iedere genietende foodie!

#2 Marrakech

Een foodie durft natuurlijk uit zijn of haar comfortzone te stappen. Ook dat kun je doen tijdens een stedentrip of lang weekend weg. Zo ben ik ook een keer op stedentrip Marrakech geweest. Dit was mijn eerste keer in Marokko. Meteen was ik verliefd geworden: wat is Marrakech een bijzondere stad zeg! Alleen de cultuur is al reden genoeg om deze pracht plek te bezoeken. Uiteraard was ik daar niet per se voor de kunst en de geschiedenis. Nee, voor mij als genietende foodie draai het natuurlijk om de keuken. Een bezoekje aan de markt mag zeker niet ontbreken! Daar word je verwelkomd door een kleurrijk spectrum van lokale en traditionele lekkernijen. Dus ben jij als foodie niet bang om nieuwe dingen te proberen? Dan is Marrakech echt een aanrader!

#3 Barcelona

Als Italië op dit lijstje staat, dan kan Spanje niet ontbreken naar mijn mening. Zoals je weet is dit lijstje vooral gebaseerd op mijn eigen ervaringen als genietende foodie. Daarom staat een stedentrip Barcelona op derde plek. Een ander goed argument? Je kunt er heerlijk lang lunchen. De lunch bestaat namelijk uit een compleet driegangenmenu. Uiteraard zijn er ook allerlei tapasbars te vinden die je tijdens een vakantie in Barcelona kunt uitproberen. Het is mij op een dag zelfs gelukt om met een klein budget de hele dag alleen maar smaakvolle gerechtjes en hapjes te nuttigen! Daarom verdient Barcelona terecht dit derde plekje in de lijst met droombestemmingen voor de echte foodie.

Geef een reactie