3 fitnesstips voor beginners

Fitness tips voor beginners

Je hebt jezelf voorgenomen: ik ga sporten! Dat is de eerste stap naar een gezonde levensstijl. Ben je nog op zoek naar wat fitness benodigdheden? Kijk eens op Fen Company, daar hebben ze alles op het gebied van fitness. Uitgeshopt en er al helemaal klaar voor? Lees dan snel verder, want wij hebben drie tips voor je om van jouw start in fitness de beste start te maken!

1 | Waarom, wat en hoe

Vraag jezelf eens af: ben jij gemotiveerd om iets te doen als je niet weet waarvoor je het doet? Grote kans dat je antwoord nee is. Daarom is het belangrijk om jezelf deze drie vragen te stellen: Waarom wil je gaan fitnessen? Wat gaat het veranderen aan je leven als je fitness toevoegt? En hoe ga je fitness elke week in je agenda passen? Als je antwoord hebt op deze vragen, rest het alleen nog maar aan jezelf om te beginnen. Raakt de motivatie op? Kijk weer eens naar die drie vragen, en zorg dat alles voor jou weer klopt!

2 | Ga niet te hard

Het is verleidelijk om in het begin 150% te geven, maar doe dit niet. Het is belangrijk dat je niet gelijk te hard gaat als je je nieuwe sportgewoonten wilt volhouden. Het is niet voor niks dat marathonlopers een ander tempo hebben dan sprinters. Begin rustig door voor jezelf elke week drie workouts in te plannen, van 30 minuten. Het is dus ook niet nodig om gelijk lessen van een of anderhalf uur te gaan doen. Niet alleen ga je het zo volhouden, je houdt het leuk voor jezelf én je voorkomt blessures. Je kan het altijd later nog opbouwen. Win win!

3 | Stel volhouden boven intensiteit

Het is beter om drie keer per week een kortere workout te doen van een intensiteit op of zelfs onder je niveau, dan zeven dagen per week een zware workout doen. De eerste houdt je namelijk vol, de tweede niet. Het zou zonde zijn als je stopt met sporten omdat je denkt dat je het niet kan omdat je eigenlijk te hoog hebt ingezet. Vergeet niet dat het tijd kost om resultaat in je lichaam te zien, maar dat één workout wel al je humeur kan verbeteren.