22 januari 2022

4 vormen van helderziendheid

2 min read

Helderziendheid wordt ook wel clairvoyance genoemd. Deze termen verwijzen naar de buitenzintuiglijke wijze waarop een paragnost beelden kunnen zien die zich afspelen op andere plaatsen en tijden. De meeste mensen kennen de term ‘helderziendheid’ wel maar weten niet dat er meer achter zit dan alleen de toekomst voorspellen. Helderziendheid kun je opsplitsen in meerdere vormen met alle een eigen specialiteit. De vier meest voorkomende vormen komen in de blog aan bod. Naast de toekomst voorspellen bestaat het namelijk ook dat mensen visioenen ontvangen bij bepaalde dingen die ze doen of plekken waar ze zijn. Verder zijn er ook nog paragnosten die engelen en geesten kunnen zien en tot slot zijn er ook paragnosten die aura’s kunnen lezen. Vaak zijn deze specialisaties ook nog opgedeeld in paragnosten die specifiek op een bepaald gebied te werk gaan zoals carrière, liefde en familie.       

Toekomst

Misschien wel de meest bekende vorm van Helderziendheid is het zien voorspellen van de toekomst. Hierbij ziet de paragnost dingen die nog niet gebeurd zijn en op een later tijdstip wel zullen plaatsvinden. Mensen die de toekomst kunnen voorspellen zien vaak een soort serie van beelden die langskomen in hun hoofd. Soms kunnen deze beelden heel schokkend zijn en misschien zelfs wel een beetje eng. In hoeverre een voorspelling uit zal komen zal altijd een vraagstuk blijven en dat maakt dit misschien wel zo interessant.  

Visioenen 

Een andere veelvoorkomende vorm van helderziendheid is het zien van visioenen bij bepaalde objecten en voorwerpen. Paragnosten die gespecialiseerd zijn in deze vorm van gebruik van persoonlijk voorwerpen om zo in contact te komen met de desbetreffende persoon. Hierbij gaat het om zien, horen en voelen. Deze vorm van helderziendheid wordt vaak gebruikt om mensen op te sporen of terug te vinden. Dit werkt met name sterk bij families.  

Geesten

Het zien van geesten en andere bovennatuurlijke figuren is misschien wel de meest angstaanjagende vorm van helderziendheid. Paragnosten die geesten kunnen zien kunnen buiten het normale of natuurlijke kijken. Paragnosten zien zowel vreemde als bekende mensen en willen achterhalen wie die personen zijn geweest en wat ze willen vertellen of duidelijk willen maken.     

Aura 

Een aura, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dit is een soort band die iedereen om zich heen draagt van gekleurde lichten. Deze band straalt je energie en emoties uit. Deze paragnosten zien geen geesten of andere bovennatuurlijke wezens maar kunnen heel goed andere mensen lezen op het gebied van gevoelens. Bij deze gaven hoor je vaak dat paragnosten het niet altijd even prettig vinden om in het bezit te zijn van deze kracht omdat de gelezen energie ook effect kan hebben op zijn of haar eigen gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *