5 Tips om gezonder te leven

Er is steeds meer druk om gezonder te gaan leven. Zowel vanuit onszelf als vanuit de maatschappij. Er zijn nog steeds bepaalde schoonheidsbeelden waar iedereen aan moet voldoen. Deze druk voelen we vanuit anderen, en ook vanuit onszelf. Hoewel de maatschappij soms onmogelijk hoge eisen stelt die bijna niet te behalen zijn, kunnen we wel ons best doen om gezonder te leven. Daarom zijn hier een aantal tips.  

Tip 1: genoeg drinken

Zo’n 60% van het lichaam van een volwassen man of vrouw bestaat uit water. Het is dan ook belangrijk om het water percentage in je lichaam stabiel te houden. Wanneer je te weinig drinkt, kan dit nadelige gevolgen voor je lichaam hebben. Zo kunnen afvalstoffen bijvoorbeeld minder goed afgevoerd worden. Ook wanneer je wil afvallen, is veel drinken goed. 

Tip 2: voldoende slapen

Slaap is heel belangrijk voor mensen. Hiermee houdt je je energielevel op pijl. Wanneer je dus te weinig slaapt en je lichaam niet voldoende rust gunt, zul je overdag minder actief zijn. Met minder energie, zul je minder bewegen. Ook krijg je overal minder zin in wanneer je moe bent. Je wordt chagrijniger en minder productief. Om dus het meeste uit je dag te kunnen halen, is slapen heel gezond. Het hebben van een goed bed en matras helpt hier ook bij. Eigenlijk raad ik iedereen aan om een tweepersoonsbed te nemen wanneer de ruimte ervoor beschikbaar is. Als koppel heb je niet echt een andere keuze. Maar ook wanneer je alleen woont, is het fijn om genoeg ruimte te hebben in je slaap.  

Tip 3: beweging

We weten allemaal dat sporten goed voor ons is, zeker wanneer we willen afvallen of ons figuur willen behouden. Om gezonder te leven, hoef je niet meteen iedere dag naar de sportschool toe. Wel moet je meer gaan bewegen. Dit kan al zijn door bijvoorbeeld iedere dag een stukje te gaan fietsen of wandelen. 

Tip 4: mediteren

Je geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als je fysieke gezondheid. Daarom is mediteren heel goed voor iedereen. Het zorgt ervoor dat je meer rust in je hoofd krijgt. Hierdoor heb je minder stress, en zul je je fijner en gezonder voelen. 

Tip 5: leuke dingen doen

Veel mensen vergeten dat het ook heel gezond voor je is om gewoon te ontspannen door leuke dingen te doen! Om gezonder te leven hoef je niet altijd streng op je voeding te letten of iedere dag naar de sportschool te gaan. Het is ook goed om af en toe even te ontspannen. En hoe kun je nou beter ontspannen dan leuke dingen doen met bijvoorbeeld vrienden of familie.