1 december 2021

Wat je moet weten over partneralimentatie

2 min read

Bij een scheiding kan je maken krijgen met partneralimentatie. Deze alimentatie is bedoeld om financiële draagkracht te creëren op het moment dat je partner in financiële problemen kan komen na een scheiding. Let er wel op dat deze alimentatie een tijdelijke oplossing is en dat je op lange termijn wel jezelf financieel moet kunnen onderhouden. 

Wanneer van toepassing

De alimentatie is van toepassing op het moment dat de één meer inkomen creëert dan de ander. Wanneer dit verschil zo groot is, kan er alimentatie aangevraagd worden. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jullie afspraken hebben gemaakt over de dagen dat jullie aan het werk zijn. Het kan in dat geval voorkomen dat de één zo’n minimaal inkomen heeft, dat hij of zij na de scheiding zichzelf niet financieel kan redden. 

Afspraken alimentatie

De afspraken over de alimentatie moeten vastgelegd worden in de echtscheidingsconvenant. Hierin staat precies beschreven hoe hoog de alimentatie is en wat de duur is van deze alimentatie. Meestal worden deze afspraken onderling gemaakt. In sommige gevallen kan het echter voorkomen dat dit niet mogelijk is, waardoor er een rechter aan te pas komt. Op het moment dat de partner stopt met het betalen van deze alimentatie kun je naar een deurwaarderskantoor in Rotterdam. Hierbij kun je aankloppen bij Korenhof Deurwaarders

Wanneer geen alimentatie

De partneralimentatie kan op elk moment beëindigd worden, wanneer hier van beide kanten aan akkoord op gegeven is. Wanneer dit via een advocaat of notaris geregeld is, wordt hier een akte voor opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *