Buitenlandse gerechten zelf maken

Wil je een zomerse sfeer thuis creëren? Dat doe je door ’s avonds de lekkerste buitenlandse gerechten op tafel te zetten. Wij gingen voor jou op zoek naar de lekkerste gerechten vanuit verschillende landen die ervoor zorgen dat het buitenlandse gevoel eventjes in huis krijgt.

Maak je eigen Roti

Roti is al lange tijd enorm populair in Nederland. Dit Indiase gerecht mag je niet overslaan! Roti staat eigenlijk alleen uit plat brood. Maar een Roti zoals de meeste mensen hem kennen is een Roti gevuld met bonen, aardappel, kip en ei. Een leuk feitje is dat Roti oorspronkelijk niet uit Suriname komt (zoals veel mensen denken). Roti is een gerecht wat oorspronkelijk uit India komt. Roti is makkelijk zelf te bereiden. Je kan Roti maken met bijvoorbeeld pittige kip en verschillende groeten bereiden. Wil je de Roti zelf ook zelf maken? Dan heb je alleen volkoren meel met daarbij water en zout nodig.

Maak je eigen Lahmacun!

Ken jij Lahmacun? Waarschijnlijk wel alleen wist je nooit dat een ‘Turkse Pizza’ zo in Turkije heet. Een Lahmacun is een dun stuk brood belegd met een laagje gehakt. Vervolgens kan je dit gerecht helemaal zelf vormgeven zoal jij dat wil. Dit kan je bijvoorbeeld doen met sla, komkommer, uitjes. Vaak zit er op een Turkse Pizza ook nog wat knoflooksaus. De dunne broden met gehakt zijn kant en klaar te koop in de supermarkt maar kan je ook makkelijk zelf maken met meel en een klein beetje gehakt. Wil je een keer een ‘echte’  Lahmacun proeven? Dan is een tripje naar Turkijke geen overbodige luxe. Scoor wat vliegtickets Turkijke en proef de lekkerste ‘Lahmacun’!

Deze mag niet ontbreken: Baklava

Je bent er dol op, of helemaal niet. Baklava is een lekkernij die we meestal als dessert eten. Je kan zelf Baklava maken met de volgende ingrediënten:

  • ongezouten gepelde pistachenoten
  • boter
  • Vellen filodeeg
  • Suiker
  • Water

Deze lekkernij is perfect voor op een feestje, housewarming of andere feestelijke gelegenheden. Vaak maak je Baklava in wat grotere getalen aangezien je vaak kleine stukje serveert.

Geniet van allerlei gerechten

Wanneer je tijd hebt om eens goed uit te pakken is het hartstikke leuk om verschillende buitenlandse gerechten uit te proberen. Probeer één van bovenstaande gerechten of ga is verder opzoek naar gerechten die je nog nooit op hebt! Je gaat geheid inspiratie opdoen en misschien zit er wel wat tussen wat je erg lekker vind!