Chocolade, chocolade en nog eens chocolade 

chocolademelk

De echte foodies onder ons vinden het natuurlijk niet erg dat het weer buiten kouder wordt en de dagen donkerder. Natuurlijk denk je nu maar waarom dan? Nou dat zal ik je vertellen, koud weer betekent voor mij natuurlijk maar 1 ding. Namelijk lekkere warme chocolademelk met slagroom. Als ik erover nadenk, begin ik al te watertanden. In dit artikel ga ik je alles vertellen over chocolademelk. Zo vertel ik over de voordelen van chocolademelk, maar ook over het maken van een heerlijke kop warme chocolademelk. 

Het voorkomt een winterdip

Wanneer je chocolademelk drinkt komt er serotonine vrij. Deze stof werkt stressverminderend, gaat angst en depressie tegen en zorgt voor blije gedachten. Dus voor iedereen met een chagrijnige partner, verwen ze met een lekker kop warme chocolademelk. Zo krijg je ten eerste een vrolijkere partner en zal je huis gevuld worden met de heerlijke geur van chocolademelk. Probeer het zelf lekker uit. Drink iedere middag na werk een kop warme chocolademelk, je zult het effect merken.

Het is gezonder dan een sportdrank

Sportdrankje staan vaak gelijk aan tientallen suikerklontjes. Dit is natuurlijk niet al te goed voor je. Het drinken van een grote kop chocolademelk zorgt voor een verlaging van de bloeddruk. Verder is het een bron van eiwitten wat weer zorgt voor het herstel van je spieren en versnelt de spieropbouw. Ook zitten er veel koolhydraten in wat ervoor zorgt dat je hersenen energie krijgen.

Het verminderd de kans op ziektes

Warme chocolademelk bevat het stofje antioxidanten net zoals wijn en groene thee. Deze stof is een verzamelnaam voor vitamines als C en E. De antioxidanten neutraliseren de agressieve stoffen binnen je lichaam. Hierdoor worden hart- en vaatziektes verminderd. In chocolademelk zitten meer antioxidanten dan in chocolade. Het is dus verstandig om van je chocolade chocolademelk te maken.

Je kan heel makkelijk je eigen chocolademelk maken

Je kan op veel verschillende manieren je eigen chocolademelk maken. Zo kan je bijvoorbeeld gewoon chocoladerepen smelten in een pannetje. Dit is superlekker maar je proeft wel dat het chocolade hier niet echt voor gemaakt is. Een beter manier is om chocolade aan te schaffen dat hier wel voor gemaakt is. Dit is bijvoorbeeld de chocolade lepel. Deze lepel doe je in je theemok en je voegt er kokend water bij. Even wachten en goed roeren en je bent klaar om te genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk. Deze lepels zijn vaak verkrijgbaar in tientallen verschillende smaken.